Bizimkide boş muhabbete laf anlatmaya calısırken sonunda patladı banlandı ahahahah :D :D :D
Printable View
Bizimkide boş muhabbete laf anlatmaya calısırken sonunda patladı banlandı ahahahah :D :D :D
ilk mesajlarda yazıyo 320d alırım tasarrud ederim diye...
fırsat maliyeti diye birşey herşeyden önce...
daha az zarar ediyosun bmw saterken belki fakat o 20 bintl hertürlü o günkü değerini kaybediyo...hala idda ediyorum 20bin tl farkı çıkartamazsın...
Anlama sıkıntısı yok olaylara bambaşka açılardan bakıyoruz...
Enflasyon yüzünden para değer kaybeder real olarak kazandığınıza değil nominal değerlere bakmak lazım....
Yok be hocam ne yanlis anliicam. Benim asil demek istedigim su andaki gunel kasanin beklenilen konforu vermemesi yani yanlis bi beklenti olmamasi. Mercedesi savundugumfalan yok benim ilk dedigim olay 320d nin c kasaya gor daha konforsuz olduguydu. Cevremde alan kisilerden bu yanlisliga dusen cok kisi var. Dun marmarise geldim c180 ve 320d ile 2 arabaydik hatta arkadasimda yanimda kendisi yazsin:Dbmw yola bocek gibi yapisio deli gibi gidio ama yoldaki butun ne var ne yok icimdeydi :D. Ayrica yanlama konusundada bilmiorm ama arabaya alisinca cidden yanlio biyerden sonra kesio o cidden can skci esp tam kapanmadigi icin kendini tutyo araba. Bmw ve mercedes arasinda fanatikligimyok cunku iki aracida cok sewiorm bundan once 90 model m5 ve 98 318 ci sahibi oldum gayette severek bindigim araclardi :)
can t benim nin yorumu benim imzam olarak kalıcaktırr... :D:D
birde sunu söyleyim tam okumadım ama insignia az yakar dien birini gördüm sanki...
insigniaya binen varmı kaç para yaktıgından haberi olan varmı???rivayetlere göre 500kurus yakıor...bmw den dahamı az yakıor acaba tskleRR
ekonomiyi işin içine sokmaya gerek yokki. Alırkende kullanırkende bakıma sokuncada satarkende bmw daha karlı ben yukarda örnekli bir şekilde anlattım incelersen anlarsın.diyelim satarklen 20 bin tl değer kaybediyor 34 bin tl passatın zararida değer kaybediyor bmw bir bardak soğuk su içirirse sana passatta bir sürahi içerir ozaman :) yani aradaki fark yine kapanmıyor. Değişen bir şey olmuyor yani :)
Buna eklemek istediğim bişey var. Olay illaki 20bin TL'yi geri kazanmak değil. Öyle bir iddia'da yok sanırım ortada. Edilen zarardaki fark ortada. Olay passatın enflasyona ve herşeye rağmen bir 3 serisine göre daha fazla zarar ettirecek olması. Yinede sen haklısındır heralde. Burdaki herkes yanlış düşünüyor. Can_t olsa şimdi kimbilir ne derdi:D
Edit: baktım baktım göremedim tasarrufla ilgili bişey. Adam bizim dediğimizden farklı bişeyi savunmamış ki. Ama güzel bi laf söylemiş "kafandan yazıp çizip..." diye gidiyor...
Nominal değer bir kıymetin üzerinde yazan değerdir:) Konumuza bağlamaya çalışıyorum ama imkansız gibi. Yanlış mı ifade ettin acaba?:)
Genelde kıymetli evraklarda kullandığımız bir terimdir. Hisse senetlerinin nominal değeri x liradır; ama alıcı bulduğunuz takdirde piyasa değeri nominal değeri aşar falan:)
Neyse gece gece ekonomi dersi vermiyim arkadaşların aklı yeterinde bulandı bu konu yüzünden daha fazla salça olmasın kafalar:)
Fok balıkları hala çok yalnız.Hepimiz Badem'iz.
harika araba
bende 3.20 d alcam 08 model fılan bakalım ıns sıkıntısız bınerım:)
bılmem artık bozar mı bozma mı..177 bg yeter ya bıde dısel.....artık konfor olsun ya baska bısye ıostemıyom....
meret çok güsel araba ama sert biraz.....e46 nın konforu yok....daha rijit ama daha sert.. m tech olursa daha bi sert oluyor...hoş o sınıfta çok alternatifi yok ama yakın olarak sadece a4 2.0 tdi s line olur ona denk
onada baktımda o da ıcı gusel deıl ya...