kendim bi araçla denicek olsaydım bu kadar meraklanmazdım .. ilk defa bi lupo denemesi görücek olmamdan öte geliyor heralde bu merakta ..
Lupo gti
106 gti
kendim bi araçla denicek olsaydım bu kadar meraklanmazdım .. ilk defa bi lupo denemesi görücek olmamdan öte geliyor heralde bu merakta ..
Arkadaşım bu araç Türkiye'ye resmen ve Doğuş otomobil vasıtasıyla sipariş edilerek ithal edildi.Reklamları ve siparişleri de internet üzerinden yapıldığı için showroom'larda herkesin gidip oturarak ve dokunarak aldığı bir otomobil değil.Zaten toplamda Almanya Wolfsburg'da Lupo Gti üretimi 6500 adet civarında ve her ülkenin kontenjanı kısıtlı bu yüzden de Doğuş otomotiv böyle bir eleme yöntemi ile kendisine ayrılan kontenjanı internet vasıtası ile satma yolunu seçti fiyat olarakda yaklaşık olarak iki 106 gti alabiliyordunuz neredeyse passat fiyatına satıldı.O dönemde 98 model 106 gti kullanıyordum ve pahalı olduğu için alamamıştım.Bu pahalılık satış rakamlarını azalttı tabi.Lupo gti VW 'in ve Wolfsburg fabrikasının prestij makinesi olarak meraklıları için imal edildi.Yani tabir caizse Wolfsburg (Kurtlar diyarı)'nda Safkan bir kurt (Lupo) olarak imal edildi.Netice olarak sence kötü bir ..ok olabilir ama bence safkan bir Alman kurtu.Nal toplaması ya da geçilmesi Lupo'yu kötü bir araç yapmaz ki zaten öyle kolay kolay da nal toplayacak bir araç da değil.Güvenlik,yol tutuş,konfor,kalite olarak kesinlikle 106 gti ile kıyaslanmaz ki zaten tek kıyası yürümesi için yapıyorlar oylarda bu yüzden.Biraz uzun oldu ama diğer arkadaşlarında merakını gidermesi açısından iyi olacağını düşündüm.
Herkese ilgileri ve yorumları için teşekkür ederim.![]()
http://www.zeperfs.com/en/duel391-276.htm
Ben d şöyle bişi koyayım dedim.
5. vitesdeki ara hızlanmalarda lupo 6 ileri olduğu için bariz daha hızlı nedeni 6 ileri olması.
Yoksa lupo daha hızlı bi araç demiyorum.
Tercih meselesi 2 side farklı amaçlarla tercih edilebilir.
Luponun donanımı çok farklı.
106 nında modifiye seçenekleri...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Evet aynen umut teknik olarak o kadar yakın değerleri olan araçlar arasında çok fark olmaz olsa olsa başabaş yada birer boy üstünlük olabilir her iki taraf içinde. Sonuçta lupo geçse bütün 106 ları geçiyo denilemez ki ya da 106 geçse tamam kesin olarak artık 106 üstündür denilemez eğer kıyas yapılacaksa bunun ideali her yönden değerlendirmektir hep bunu anlatmaya çalışıyorum ama kıyas yürüme olarak açıldığı için herkes o yöne kanalize oldu.Arkadaşlar iki aracıda biliyorum ve ben bile sonuç hususunda tam tahminde bulunamıyorum ama şunu net olarak belirtebilirim ki 106 dan aldığım sürüş keyfini Lupodan'da alıyorum ve artı olarak kendimi daha güvende hissediyorum.Bu arada teknik bilgide yanlişlik olmalı kitapçığında 152 tork yazıyor.
aynı kg aynı hp aynı torkda bile olsalar vw şanzımanın ilk 5 vitesi uzundur 106ya göre
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
stock şanzımana göre kısa![]()
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
ibocum 106 dolu war ama stock yokistediğimiz speclerde oyüzden 106 aramıyoruz. sadece ben ilk postta yazdığım speclerde 106 ile ne olur diye düşüncelerinizi almak için konu açtım.
***** özellikle ankara'da kime sorsan arabası boş olur ama sonradan arabada neler olduğu ortaya çıkar oyüzden denemek için adam aradığımız yok.
Rs Racing Garage
Yazınızda alıntı yaptığım kısma katılmıyorum sahsen.Zamanında 106 GTI viraj ve yol tutus testlerinde ferrari skyline gibi otomobilleri geride bırakmış bir arabadır.Lupoyu bilmiyorum ama 106 nın yol tutusuna asla laf söyletmem kendi adıma...
Spor bir otomobilden konfor beklemek biraz garip geldi bana...
Güvenlik ve malzeme kalitesine gelince birinin 97 de üretiminin olduğunu birinin ise bildiğim kadarıyla 2001 de üretimine baslandığını belirtmekte fayda var...***** o zamanlar opsiyonel olan ABS suan bircok aracta standart donanım olarak sunuluyor.Oyüzden iki aracı direk olarak kıyaslamakta biraz garip geldi bana...
Lupo kullanıcısı olarak yorum yapmışsınız bende 106 kullanıcısı olarak yorum yapıyorum.Polemik yaratmak tartışma cıkartmak gibi bir amacımda yok görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum...
Keyifli forumlar dilerim![]()
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
106 mı iyi ? güvenlik konfor yol tutuş bazında ? bırakın artık o paraya şundan 2 tane alırım bilmem ne olayını ..
lupo nun standart donanımında zaten abs , esp , ebd , asr var. bunlar güvenlik değilse nedir?
106 da bunlardan hangisi var abs dışında ?
kimse 106 lara kötü demiyor neden böyle algılıyorsunuz onu anlamış değilim. herkesin zevki , aradığı özellikler vs vs farklıdır. Ama şuna emin ol lupo 106dan daha konforlu ve daha güvenlikli bir araba..
Rs Racing Garage
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)