muffyde gt2860 orjinal cooler komple egzozla saniyorm 3800 gibi 10psi basiyor.tabi 2560 secersen daha aşagi almiş olursun bunu.
Printable View
muffyde gt2860 orjinal cooler komple egzozla saniyorm 3800 gibi 10psi basiyor.tabi 2560 secersen daha aşagi almiş olursun bunu.
Marka ne nissan yaptığı motorlar ve modellerde rollinglerde iddalımı :) söylemeye bile gerek yok, nissanda sonuçta bir japon bizde çok severiz keşke o yıllarda hondada 2000 cc. ve üstü turbo yapsaydı mesela 3200 v6 turbo çok güzel olurdu, sky segmentinde bir efsane düşünsenize,
ben takılıyorum sx de yapıldığında güzel giden bir makina miniklerin sx deki zevki anlatamam yaşadım ordan biliyorum.
go home tayfun
http://www.techturkey.com/forum/modi...e-turbosu.html
Eger gt2560 ise s15 bb turbosu.masrafi nedir bilemiyorm arkdas 100 lira yazmiş.eger alipta ucuza revize edilcekse senin cok işini gorur gt2560 bb. +300bg üzerine kdr taşir seni.hemde erken full boost gorursun.en ucuza boyle bişyler olablir.
t3/t4 mevsunda bilgim yok.Sx te kullanan pek gormedm.Bi arkadasm sr20 de t3-t4 kullanildi bi ara sora gene 2871 dvm edildi.
bu konuda sx mi gecer vtecmi bilmemde 9 sıkıstırma 167 hp nedir bi acıklaması varmı?bence oyle bir ihtimal bile soz konusu degil olcumde hata vardır.
harbiden 9 cr 167hp nedir yaa :D bu honda mühendisleri harbiden cahilmiş demekki fabrikada motoru düzgün toplasalar oem sıkıştırma ile bu araçlar 180hp sürülürmüş piyasaya
full stock 9 cr 167hp aracı boşverin dyno ya bi baktırın derim :)
stok olarak 10.2 ıle sıkıstırma ıle tayfunun suan 9.5 flndır tahmını. nıe takıldınız kı? sıfır motor ıyı bır rodaj suresı (3000km ustu) bu guclerın cımkması normal. vtecte guc devırle gelıyor ama tork sıkıstırma ıle cıkıyor. torkun dusuk cıması bundan beygıre takılmayın.
beygır araba sattırır tork yarıs kazandırır. ama ınanın tayfun bır 5000km daha yapsın dynoda daha ıyı sonuc cıkıcaktır. motor yerlı yerıne 10.000km lerde oturuyor hemen hemen. ve en temız rodajlamayı yapıyor. hersey yerlı yerıne tam oturduktan sonra boost lıcak. mınımum segman kacırması mınımum yatak basıncı ınsallah.
bu arada nıssandan cok guzel roll arabası olur yeterkı vıtesı oturtun yerıne. bızım ahmet hayvan gıbı atıodu s14 te. erende aynı sekılde oturtuodu vıtesı. ama aracın kımyasında 2den3 e 3ten4e atınca bır yavaslama var sanzuman toparlamıo oranlar uzun. devır donen s14 cok zevklı oluyor.
kanka benım beyine bayanlar bıle mudahale edemedıki kım mudahale edecekkı:D saka bı yana kovalamaca fln yok. konu nerden nereye gelmış. arabamı bıtırdıgımde sadece kendı aracımı gormek ıcın yapılacak bı deneme. yarıs deıl yanı. görusuruz. beklıyorum havalar ısınınca;)
Havalar ısınsın ordayım ben zaten ağustos için yan çiz bi bak ne oluyor.
konudaki amaç ne
stock halinle o aracı geçemezsin senden daha yüksek hp çevirme kabiliyeti aktarım ve hafifliğe sahip yüklersen de kimse senin niye geçtiğini sormaz 1.8 turbo 1.9 N/A sen yüklesen bile 0-402 bi pistde yine öyle bi setupa dayanman zor olacaktır aktarım parçalarına dikkat
sonuç olarak yükleyip geçebilirsen eğer bkz orçun typer cupra konusuna kimler kimi geçilse de tebrik etmiş :icon_tup: başka bi 1.8 T araç bul kendine bence
biz zamanında denemiştik örnek teşkil olsun diye söylüyorum, tabi her araç farklı hesap tutmayabilir
s13- komple egzoz
vtec- filtre, egzoz, headers, kısa
s13 4-5 boy geçmişti,
Konuyu bi okursan 2. vites vtec devrinden 5. vites vtecin bittiği yere kadar basılcak. Bu arada yarısalım diyende ben değilim kendisi. Gecersem sevinirim bu kadar yüklü vtec ve fanını üzmüş olurum honda fanatiklerinin deyimiyle. Gecilirsem arabamda bi tek turbo değişikliği olduğu için hiç üzülmem. :rolleyes:
yaw moruk vteclerı fena gecer s13 stock stok yarıs bıle olsa saglıklı s13 vtec ı uzer o ayrı mesele. ama untarın malzemelerı ıyı. aracın nasıl gıttıgını bılmıorum ama o spec bır vtec typer ı guzel uzer bende typerdan kendı aracım ıle denemelerımı yazdım. vtec nere typer nere ?? :):)
Deneme yapılamadı mı ?
deneme yapıldı mı?
deneme yapılıcak mı ?
deneme yapılmalı mı ?
deneme yapılmamalı mı ?
deneme yapılabilicek mi ?
deneme yapılamıcak mı ?
:D
aşırı besleme arabadan herzaman korkacaksın abicim sonucta haram beygir :)
Valla bende merak ettım abi bi el at konuna :D en son motor toplanıyodu ben antalyadan ayrılırken arabaya oturtulmasına yetişemeden ayrıldık. Gazlayın artık yaw.
Son durum şu;
Tuğral'ın SX önümüzdeki hafta başında bitmiş olacak ve haliyle rodaj süreci başlayacak, Üntar'ın araç da rodaj sürecinde muhtemelen 1 ay sonra hem havalar güzelleşecek hem de güzel güzel denemeler olacak ;)
oo yes ozaman çok bişey kaçırmadım. Motordakı kabloları guzel toplasınlar kadir abi sen titiz pimpiriklisin abim es geçiyo orayı ozenerek toplarlarsa çok tatlı gorunucek motor orumcek agı gıbı olmasın abımın aklına gır ;)
kamreları hazırlayın bu aksam deniycez araçları. Pis delecem :D
nerde deniyeceksiniz.
daha belli değil yer
Dün akşam Üntarın arabanın sesini dinledimde kitlendim bi süre :) çok keyifli olacak tahmin ediyorum.
aksam aradılar cık deneyelim diye ama ailece yemekteydik. Bugüne sözleştik bakalım hava nasıl gidicek