rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı
babam şirket aracı olarak 1 yıldan fazla doblo 2 yıl kadar da fiorino kullandı. babamdan alıp ya da birlikteyken kullandığım çok oldu. izmir - kemalpaşa arası yaptı kmsini hep. şöyle bir durum var şirkette 4 fiorino varken babamın arac 5.5 6 lt ortalamada idi ' ki gün içinde aracı başkaları da kullanıyor. ancak diğer 3 aracın ortalamalar 8 litre dolaylarındaydı. hepsi 100bini geçti, ne motorda ne turbosunda sorun çıkaran olmadı. babamın araç 100bin boyunca debriyaj istemedi. birazcık eşşeğe değil makineye biniyorum azcık da olsa nazik davranayım diye kullanıp start stop ederken ısınmasını sogumasını bekleyip verimli devir aralığında kullanıldığı takdirde gayet ideal bi seçenek oluyor. ayrıca 2011 model doblodan ve 2012 model yeni kasa doblodan kat kat daha iyi diyebilirim, doblolar traktör gibi geldi fiodan sonra.
eksilere gelmek gerekirse dizi rahatsız eden bir pozisyonu var pedalların. kişiye göre değişir bu ama 2004 civic kullanırken fiorinoya bindiğimde pedallar gerçekten yemedikleri küfür kalmıyordu :)) pedala aşağıya doğru basmak bana hep saçma gelmiştir alışamadım,civicte karşıya doğru basıyordum. tabi binek araçla ticari farkı olsa gerek bu. bunun dışında yağışlı havada espsiz modele hiç güvenmeyin,önden kayma eğilimi var.. ve bana kalırsa en en en büyük eksiği fiorinonun ön koltuktaysanız araba, arkada oturuyorsanız kamyonet. benim kullandığım modelde arkada oturan düz yolda bile dolmuş misali seke seke gidiyordu.