bence kesinlikle turbo sesi bile bir başka
Printable View
bence kesinlikle turbo sesi bile bir başka
Atmosferik devri geçti artık...
turbodan sonra atmo zevk vermiyor onu biliyorum;)
konu hortlamış ama ben de turboyu daha zevkli buluyorum...
atmosferik candır ya:) turbo doldurma derdin yok turbo basıncım dustu derdın ayar yaptırmam lazım derdin yok ayrıca da motor verimliliğini unutmamakta fayda var.. ama demiyorum ki turbo araba zevksizdir.. yalnış anlaşılmasın kullanım tarzınızla alakalı birşey.. ama unutmamalı ki bu sorunun cevabı asla her viteste yürürüm olmamalı, agresif kullanımda zaten vites ufaltmaya üşeniceksek ne gerek var..:)
bu videodan çıkartılacak iki ders var bence..:)
- Araban güzel gözüksün istiyorsan sırf değişiklik için orası burasıyla oynamaya gerek yok..
- Sade olan güzeldir, arabayı gösterende diriliği bakımlı olmasıdır.
ilham kaynağı olması gereken bir video ülkemizde modifiye merakı olan herkese eğitim dvd si olarak yollanıp izletilmesi gerekli diye düşünüyorum.. Başka diyarlara götürdü sabah sabah beni..:) (markadan dolayı değil yalnış anlaşılmasın )
Benim için en önemlisi bi arabanın sorun çıkarmamasıdır. Sonradan turbo takılan araçlara bi bakın bir çoğu devamlı sorun basıncı açsan kırıcak açmassan gitmicek. 3 senedir s2k kullanıyorum etrafımdada birsürü s2k kullanıcısı mevcut deli gibi devir çeviriyolar ama daha motorunda sorun çıkanı görmedim Kİ F serisi hondanın en narin motorudur diyebiliriz.Yağ sevyesine suyuna periyodik olarak baktıktan sonra sorun yok. Ayrıca sıkıştırma sesinin tadıda kesinlikle Turboda yok yani...
turbonun tadı damagımda ,acısı anılarımda kaldı :D
son dugmeye bastıgında sogutma işlemimi yapıyo video da
atmoo :D:D
Devir çeviricekseniz mesala typer gibi araçlarla atmosferik daha keyiflidir.
turbo yeni teknoloji sayılabilir, motor veriminide arttırdığı es geçmemek lazım, günlük kullanım için kesinlikle turbo dizel :D ama iş yarışcı boyutuna gelirse atmosferik daha mantıklı
Turbo araçlar her ne kadar atmosferiklerden daha hızlı ve önü açık olsalarda turbolarda ses yok:D iyi bi atmosferik mesela ferrari astonmartin corvette maserati gibi araçların sesinin yanına gelemiyolar ve verdikleri adrenal,n,i asla veremiyorlar o ciğerden gelen muhteşem ses ve gidiş
turbo araçları daha çok arkadan itişli ve 4wd araçlara yakıştırıyorum..
ama atmosferik araçlar önden çekiş olunca sarma sesi bam başka bi duygu....
atmosferik : taaa taaa taaa taaa taa taaa
turbo ==
taaaaaa ta ta ta ta ta ta ta ta ta cuf
ta ta ta ta ta ta ta ta ta cuf
sesine kurban bee :D:D:D:D
forever turboooooo :D:D:D:D
saygılar
Rıdvan.. :icon_tup:
Turbo iyidir :)
atmusferik candır :D
kesinlikle atmosferik kullanım şeklide bununla doğru orantılı olduğundan tabiki...
sağlam ciğerlli bir atmosferik araç
bende turbo derim, ext. wastegate sesi yeter :D
turbosuz araç kullandım(gsi)
turbolu aracım var(gti)
allah bütün atmolara turbo nasip etsin:D elimde imkan olduğu müddetçede turbolu arabadan inemem aşağı:D
Atmosferik bir yere kadar düşük hacimle. Atmosferik için hacim gerekiyor.
Yüksek hacim atmosferik motor bazı yerlerde delikanlı motor diyede tabir edilir her zaman tercihimdir..
Düşük hacimde turbolu motorda iyidir..
Tercih vatandaşın.
ciğerli bi makina olacaksa atmosferkik öbür türlü turbo :)
Ben altımdaki arabanın özelliklerini iyi biliyorum,Yanlış anlamada sen içine sığmıyorum diye s2000 almamışsın fakat ben 3 yıldır biniyorum,forumları okuyoruz,soruyoruz.Kaç taneside kol çıkardı standart motorla. Kaç kişide turboladı motor,şanz,dif üçünü birden kırdı yada motoru kırdı bunlarıda göz önünde tutmak gerek.Bi K,B serisine göre narin motor hata kaldırmıyor. En azından benim düşüncem öyle diyimde darılganlık olmasın.
Torklu olduktan sonra farketmez :)
Hacim varsa atmo!
Hem atmo hem turbo araç yapıp koyacaksın garajına .. :D gerçi insan oğlu doyumsuz birde SC nin tadına bakmak ister :D
Hayat 5500 devirde başlar :D
Devirlendikçe hızlanma duygusu yeter. Sorunsuzluk yine atmosferikte.
Turbo ayrı bir zevk ancak her zaman N/A motor daha keyifli benim için.
Turbo artik bu hayatin gercegi n/a cilar bu gercekle yasamak zorunda :D ama mesela ben asiri beslemeli motor yapacak olsam sadece tc yapip lagin ameleligini cekmem ya tt yapar yada tc/sc yaparim :)
Salyangoz üflücek aga. Aksi taktirde yüksek hacim az güç çok tüketim çok vergi ödemek zorunda kalırsınız....
Bu mudur mantık. Sen sığmıyorsun ben 3 senedir biniyorum senden daha iyi biliyorum mu oluyor mantığın buna mı karar verdi. sen 3 senedir biniosun ben kaç sene önce bindim kaç senedir binen arkadaşlarım var kaç senedirde takip ediyorum . Bir motor hakkında bilgi sahibi olmak için binmek gerekmiyor kardeşim. Şafak SC ile kaç bin km yaptı bişey mi oldu. Aynı SC Can da kaç senedir biniyor. Murat turboladı kol mu çıkardı. Hoşuna gitmediği için söktü . Urfa sc olarak geziyor bişey mi oldu. Üzerinde stock halinde forged kol olan bir motor mu narin. Şanzımanı adam gibi kullanırsan da kırılmaz diff için haklısın ama motor konusundan bahsediyoruz. Şanzımanı diff i karıştırma. F20 temelinde gayet sağlam bir motordur. Ayarını düzgün tutarsan düzgün benzin kullanırsan saçma sapan güçler almak niyetinde yoksa stock motor gayet mantıklı güçleri kaldırır. Narin dediğin motor Hondanın en güçlü motoru. Ne olmasını bekliyordun stock motor üzerine 3576 turbo takıp basıncıda sonuna kadar açıp dayanmasını mı bekliyorsun. O motor o sıkıştırmaya rağmen SC ın verdiği basınca gayet iyi dayanıyor. Narin motor olsa sence dayanabilir mi. Bak benim motorum orjinalinden turbo sıkıştırması S2000 e göre gayet düşük ama ben turboyu büyültmeye cesaret edemiyorum 340 hp ler bile rüya iken Urfa şu anda 400 + dır stock internal ile.