turbo çağımızın mucizesi ve vazgeçilmezi kaçış yok severim de. Ama atmosferiğin verdiği his tat da başkadır. ikisinin de yeri ayrıdır gönülde.
turbo çağımızın mucizesi ve vazgeçilmezi kaçış yok severim de. Ama atmosferiğin verdiği his tat da başkadır. ikisinin de yeri ayrıdır gönülde.
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Emme manifoldu 500$
gaz kelebegi 450$
filtre kiti 350$
egsoz kiti 700$
headers 800$
egzantrikler yüksek dereceli secim yapilirsa sübap sübap başlıkları yaylar vs 900$
pistonlar 600$
kpro beyin 2.500 tl
hadi methanol de olsun 400$
üst kapak işlem 500 tl
benzin pompası 220 $
benzin rayi 200$
radyatör ve hortumlarda degişecek 500$
motor acılınca yenilenmesi gereken malzemeler saplamalar contalar vs 500$
işcilikle beraber beyin yazılım ayarlanması
coilover da gerekli 2000 TL
lastikte gerekli olcak 800 tl
ne kadar tutacak peki bu işlemler parcaların gelmesi gümrük vsde var dersek işcilik minimum 2500 tl
300 ve üstü cıkabilir böyle peki maliyet ? bayada vardir unuttugum parcalar vs baskı balata vs vs
15800 tl benim hesapladıgım cıkan bu
10000 tl T3 turbo kitle full race in
sonuç:
diceksin ki turbo da bascan 0.6 0.7 max e tamam güzel icini güçlendirmek zor degil diyelim 25 milyar harcadım parcalara sadece ama şanzıman vs konulursa iş artıyor
amaç güç almak sa turbo herzaman önde
resmen uçmuşsun. onu geçtim coilover i lastiği neden dahil ediyorsun. atmosferik araba daha kötü mü yol tutuyorveya şu an jantla mı geziyoruz. lastik yok mu üzerinde sanıyorsun.
Amaç sonuna kadar güçse zaten atmosferik takılmak keyfe bağlı. 5000 lira harcanan atmosferik araç her zaman keyif makinası olur.
Hayir turbo da olsa atmosferikte olsa
iyi yere tutunman gerekli orjinal süspansiyon bi yere kadar
Ve lastigide illa degiştirmen lazım daha iyi yola tutunmak ve kalkış için
5000 lira diyelim ki
2. el eksantrik buldun 1000 tl
ince conta takacaksın diyelim işcilik vs 500 de
egsoz komple headers vs si ile 1500 tl
şuan 3000 tl tuttu
hava filtresi diyelim 250 tl ye buldun
Kpro beyin aldın 2. el diyelim 2300
e bu beyni programını yaptırtcan 500
6050 olduher türlü fazla fazla harcanıyor
walla o zaman birileri ciddi yalan söylüyor. fn2 ye iskender eksoz ile 21 hp aldığını söyleyen var.
Onu geçtim 106 GTi tarzı arabalar bile 2 3 bin masrafla 20 25 hp aldığı yazılıyor çiziliyor.
Konu zaten atmosferik daha güçlü olur konusu değil. Hangisi keyifli olur konusu.
iskender bile bi tarafı ile gülüyordur onu diyene. İskender demiyordur o kesin.
IN BOOST WE TRUST
aynı güçte olan iki araçtan,daima atmosferik olanı seçerim...
günlük kullanılacaksa atmosferik ama ikinci araç olacaksa turbo
Bence tam tersi. Atmosferikte üstleri görmek için ITB ve yüksek derece egzantrik lazım. Günlük için gereksiz gergin, aşırı yakan, çok gürültülü herşeyi geçtim stop etmeye meyilli düzensiz rolantili araca sahip olursun. ITB takmadan vtec kapağa sahip bir arabada egzantrik tabi çok fazla rolanti bozmaz.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bir kere hata yapıp atmosferik aldım. 30 gün dayanamadım sattım. onun dışında hep turbo vardı.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
aramızda cok ıyı sofor olan abılerım var ben bır ıkı senedır araba kullanıcısıyım sızın kadar tecrubelı degılım yasım cok genc sızlere gore. ama cocukluktan berı sanayıdeyım hep elım kırlı olmustur vede lısede motorlu araclar okudum tecrubelı olan abılerımde var daha ben toyum ama atmo. ile turbo ıkısınınde avantajları dez avantajları var bana kalacak olursa atmo derım kı aslında guc her zaman stabıl oluyor yanı turbo ve dıger asırı besleme sıstemlerınde lag dı ıste nebılım arıza lambasıydı yok turbo arızalarydı fln kımse ugrasmak ıstemez zaman artı paradan kayıpa neden oluyor ama performans bıraz daha ıyı oluyor atmosferıkre arıza cıkarmıyor degıl ama turbolu araclara nazaran daha az oluyor yakıt performans karsılastırmasında turbolulardan daha fazla yaktıgını savunuyorum ben hep su ilgimi cekmıstır f1 aracları 21000rpm lere ulasır sebebı nedır derdım hep lıseden once bu kadar yuksek rpm nasıl oluyor fln dıyordumvede atmosferıgın o muazzam sesı yetıyor gerısı tefferruat
atmosferıkte en onemlı mataryallerden bırısı segman ve surtunme katsayısı yuksek basınca dayanıklı olması acıkcası en onemlı parcada dıyebılırım bı aracın yurumesını saglayan mataryal
yanlıslarım varsa duzeltırsnız sevınırım saygıler![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
/BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
/Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
/Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)