coıl coıl coıl hıcbırseye benzemez :)
Printable View
coıl coıl coıl hıcbırseye benzemez :)
eski aracımda (106) 3,5 eibach vardı çok akçak olmamasına rağmen konfor olarak diğer yaylara göre fazlasıyla memnundum
şuan 206'ımda KV coil var biraz sert olmasının dışında hiçbir eksiği yok
anketteki seceneklerde "coil" yerine coilover ve coil spring olarak ayrı ayrı yazılsa daha doğru sonuçlara ulaşılır, çünkü ikisi de farklı..
d2 racing rs coilover kullanıyorum çok memnunum, araç ek civic.
Megan racing coil spring kullanıyorum aracı ilk aldığım zaman ha eşşeğe binmişsiniz ha arabaya farkı yokdu. Amortisörleri değiştirip ön ve arka takımı yaptırdım şuan fısır fısır kullanıyorum sıkıntı yok :)
Fk 5-4 Yay ve sarı koni.. Memnunum.
Astra J 4cm H&R yay kullanıyorum
vw golf mk 5 için eibach prokit 30mm lik yay kullanıyorum ve memnunum...
tein coilover çok memnunum
Eibach 3.5 luk yaylar var orjinal yaylardan sonra ancak şimdi normal araba gibi duruyor orjinali cidden yüksek :D
Ama az daha basmak istiyorum, benim araca göre sadece KW v3 ler var para çıkarabilirsem onları alıcam. Alamassamda koni nin sarıları var sanırım onlardan alırım basamasakta öyle devam :)
Yol tutuşundan memnunum konfor biraz azaltı ama beni pek etkilemiyor.
spor yay takılcaksa spor amortisörde şart bence veya sadece coiloverla iş biter. Ama sadece spor yay kullanan arkadaşlar spor amortisörede geçerlerse yolun sonunun bu olduğunu görürler.
Custom coilover yaptırmıştım aracıma.
Gayet memnundum.
Düz yolda karter muhafaza yere sürtüyordu, son zamanlarda b.k'unu çıkarmıştım :)
d2 coilover'ım vardı ve konfor bildiğin sıfırdı, ardından orjinal amortisörre geri döndüm, arka amortisörlerim gazlı olduğu içinde patladı, şimdi arkaya bi çift koni yağlı amortisör ve 2004 model bir mercedesten(modelini bilmiom) çıkma birçift yay taktım mükemmel derecede memnunum, yarın öbürgün önleride koni yapmayı planlıyorum....
yay kesmek ısıtmak basmak bence kasaplıktır, apaçiliktir.... :D
Başka arabanın yayını takmak nedir?:)
5 cm eibach 2 bakla kesik biraz zıplıyor fakat memnunum :D
(self levelizing özellikli) gazlı amortisörün kendiliğinden geri tepme özelliği vardır, istersen hiç yay takma aracın yinede yere fazla çökmez yanlızca bir miktar çökme olur, bu nedenle gazlı amortisörlerde yağlı amortisörlerdekine oranla çokdaha zayıf yay kullanılır....
gazlı amortisörün avantajı aracına istediğin kadar yük yükle aracın yerden yüksekliği değişmez...
dez avantajı kolay patlar ve pahalıdır(forester 1 adet amortisörü 1000 ila 1500 tl arası değişir)
yağlı amortisörün ise geri tepme kuvveti çok çok azdır, elinle bile üstünden bastırırsan içine çöker, bu nedenle yağlı amortisörde çokdaha sert ve uzun yay kullanılırki araç yere çökmesin...
bizimde yaptığımız şey gereksiz pahalı ve habire bozulan gazlı amortisörden kurtulup yerine yağlı amortisör takmak ve bununla birlikte aracın arkasının çökmemesi için zayıf yaydan kurtulup yerine daha uzun sert yay takmak oldu...
foresterları yağlı amortisörle kullanmak için orjinal yayda mevcut ancak bulamadık ve ona en yakın olan yayları bulup çıkardık, ve çok daha başarılı bir kombinasyon elde ettik, eğer konilerle beraber orjinal yay kullansaydık araç odun gibi sert olacaktı, çünkü standart yağlı amortisöler konilerden haliyle yumuşak ve orjinal yaylarda buna göre bir sertlik derecesine sahip.....
yani gazlı amortisörden çıkan yayları ısıtıp uzatmak gibi bir kasaplık yapmadık ve yeni uzun merso yaylarını araca taktık mutlu ve mesutuz... :)
ayrıca uymaktan kastım yerine tam oturması değil tabikide, yaya hiç işlem yapmadan elde ettiğimiz yerden yükseklik değerleri fabrika verileriyle birebir aynı çıktı...
araç eskisine oranla çokdaha konforlu oldu...
koniler sağolsun çok çok daha iyi yol tutuş oldu...
zaten piyasada bulunan eibac vs vs gibi yaylar aracıma uyuyor olsaydı gider onları alırdım ancak piyasada bulunan hiçbir aftermarket yay bu uzunlukta değil, öyleki kullandığımız yayları ortadan kessek senin aracına önlü arkalı 1 takım yay çıkar.....
Adres verde bende aliyim 1yay , masraftan kurtulurum en azından:)
koni sport amortisörler ve omp -6 cm lik yaylar var
bu arada senin aracın plakası 41mi?
Hayır 34 plaka
Sağolasın ama yaylar kesik napcaz:D
boşver gidiyomu gidiyo :D
FK 35mm var suan sadece gayet konforlu sert değil hafta sonu coilover denicez inş bakalım o nasıl cıkıcak :)
Megane 3 HB aracımda eibach 3.0 mm prokit kullanıyorum oldukça memnunum...