banaysan, fanatiklik değil tecrübeydi benim yazdıklarım.
honda
peugeot
banaysan, fanatiklik değil tecrübeydi benim yazdıklarım.
Ben Honda motoru ile Peugeot motorunu kıyaslamıyorum, bu kadar katı bir şekilde genelleme yapılmasına karşıyım. Demekki istisnalar varmış, ben bir tanesine şahit oldum, onu anlatıyorum.
Her aracın motoru devir çevirmeye uygun olmayabilir, yani maksimum torkunu
3000 - 4000 devirde veren bir arabayla ben devir çevirtmem araca, ne gerek var. Bakımları yapıldığın halde servisten çıkmayan bir çok araç var, bu kriter olamaz.
Honda'nın motoru yüksek devirde güç verdiği için kaba tabirle hızlı gitrmesi için 7000 ve üstü devirlerde gitmesi gerekli zaten bu çok açık. Motorun sağlam kalması için kriter sadece devir çevirmesi veya çevirmemesi değildir demek istiyorum.
Epeydir gülüyorum ben de, Peugeot da araba mı ya, Tata & Peugeot konusu daha denk olurdu değil mi
Bizde de bir ara Jazz vardı, Allah kurtardı bizi neyseki o arabadan, ne frenleri tutar, ne yolu tutar, ne içindeyken güven verir, ne hızlanır, saymakla bitmez, demekki her markanın her modeli bir olmayabiliyormuş...
Peugeot'um da yok, Honda'm da yok, aslında yazmama gerek de yok![]()
Bu konu burada değilde herhangi bir otomobil platformunda olsa haklısınız derim fakat şuanda burada aracını orjinal olarak kullanan arkadaş çok azdır mutlaka en ufakta olsa ya düz boru ya egzoz mutlaka birşey vardır.Buradaki Peugeot ve Hondadan kasıtta 307-407 yada 1.4 is yada 1.6 ies de değil GTİ yada VTİ...Gündelik araçlardan ziyade performans ve güç beklenen araçlar o nedenle konuyu dahada uzatmaya gerek yok..
hem honda hem de peugeot marka aracım war.
honca accord'um 2005model, inanın motoruna daha kuruş harcamadım,allah nazarlardan saklasın...
2006 3071.6hdi aracımın yakıt tüketimi fazlası ile yüzümü güldürse de motor masrafları eksik olmuyor....
Cewabım Kesinlike honda
Söylediğinize göre şu sonuca varabilir miyiz? Honda motor üretir, Peugeot araba üretir. Kimse celallenmez umarım, alıntıya istinaden yazdım bunu.
206 ile Jazz aynı segment değil mi bu arada?
İyileştirme derken, daha büyük fren diski, eksoz, filtre, coilover, jant takılmasından mı bahsediyorsunuz Jazz'a![]()
Sattım, hiç de pişman değilim.
CRX'imi 473 bin km'de sattım, tamam motordur içi yenilendi mi artık yeni demektir ama blok gibi yenilenmeyen ve o blokla beraber aynı süre değişmeden görev yapan (sonuçta metal yorgunluğu diye birşey var) o kadar parça sensör vs. varken hala aynı kondisyonu bana verebiliyorsa bu bana yetiyor. Honda.
Yanlış anlaşılma olmasın Peugeot'u hiç tecrübe etmedim, sadece bindiğim ve bildiğim motor için görüş yazdım. Peugeot grubu (pug, citroen, yanlış bilmiyorsam bir de ford) dizel motorlarına şapka çıkarıyorum verim olarak.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)