eskiden honda motorları, şimdi pejo.
hondanın artık değişmesi lazım...
honda
peugeot
eskiden honda motorları, şimdi pejo.
hondanın artık değişmesi lazım...
Engine of year 1999-2010 arası linkten bakın tablolar güzel
uluslarası en iyi motor
en iyi ekonomik/yeşil motor
en iyi yeni motor
en iyi performanslı motor
ve 1000cc den 4000cc üstüne kadar bölünmüş ödüller ve özetleri
International Engine of the Year - Wikipedia, the free encyclopedia
Number of times the following makes have received the award in its twelve year history:
Make Awards Notes
BMW 51 includes BMW/PSA engines
Honda 22
Toyota 22
Volkswagen 19
Mercedes-Benz 9 includes DaimlerChrysler
Peugeot 6 includes BMW/PSA engine
Mazda 4
Audi 3
Porsche 3
Ferrari 2
Fiat 2
Subaru 2
Alfa Romeo 1
Saab 1
GM 1
1881 - 193∞
vw yakında honda ve toyotayı geçecek.
bmw her zaman zirvede kalacak ödül deposu olarak...
peugeotun ödülleri çok eski değil bildiğim kadarıyla.
hondanın çoğu ödülüde yeni değil...
yok ya pejonun yeni ödüllerinide pek bulamadım listelerde.
dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama honda eskisi gibi motor yapmıyo onu biliyorum.
eskileride katarsak işin içine zaten honda çoook üstün.
Abi ne açıdan uymuyor ? Atmosferik 1.4 100 hp olup da o kadar az tüketen kaç motor var diye düşünürümAma işe sadece benzinli bakınca tsi tarzı teknolojiler de işin içine giriyor.. Ama eğer satmak istiyorsa turbo işine girmeli de gördüğüm kadarıyla umurlarında değil
Honda'nın geleceği hybrid, hidrojen,elektrik üzerine kurulu.. Insight çok güzel bir örneğidir.. Hala en az yakan araç olarak ödül onda diye biliyorum hybrid de..
O da var hahahahahah Türkiye'ye gelmiyor, bir tane gümrükte vardı
Pist denilince benim aklıma direk toprak rally gelmiyor.. Ama evet rally konusunda Honda'nın pek atılımı olmadı ki.. Ben neredeyse hiç Honda'nın fabrika takımı olarak girdiğini hatırlamıyorum rally lere.. Ford'un direk rally ye çalıştığını biliyoruz yani ,yıllardır gelen bir şey bu..ST ler de çok güzel yol tutuyor gerçekten, Ömer benden daha iyi bilir bunu.. Hem yeni Fiesta'lar boşuna mı 980 kg fabrika çıkışı acabaAdamlar rally ye çalışıyor bildiğin
![]()
Çok beğenmiyorsanız vtec motoru, killer yaparız sorun değil![]()
(Ben Ford'u çok severim, doush nickim Roush'tan gelir, fanatik denilmesin yani o yüzden)
Yeni dönem artık düşük hacim , aşırı besleme.
Honda motor üreticisi diyorsunuz iyi güzelde bugün vw'ye bak hem benzinli hem dizel motorları gayet başarılı hem performans hem tüketim bütün markalarında kullanılıyor.
Renault-Nissan ortak motorlar 1.5dci birçok araçta kullanılıyor , tüketim konusundan bahsetmeye gerek yok zaten
PSA,Ford yine ortak motorlar yanlış bilmiyorsam.
Honda motor üreticisi ya diğerleri ne pekiBence honda mirasını yiyor.
Evet senelerdir hybrid elektrik üzerine çalışıyor belki ama bugün çoğu marka elektrikli araçlarını piyasaya çıkartıyor zaten.
Bu arada Honda en çok sevdiğim markaların başında gelir , sevmediğim içn bunları yazdığımı düşünmeyin![]()
206'dan şikayet eden arkadaşlar varmış baya acaba iran üretimi aldıkları içinmi araçlar onlarda kayda değer sıkıntı çoktu.
Her türlü honda b,d,f,k,l fark etmez.![]()
sadece honda da değil uzakdoğulu üreticilerin de küçük hacim aşırı beslemelere geçmeleri lazım yoksa yerlerinde saymaya devam ederler, hadi hyundai dizelleriyle işi götürüyor ancak toyota bi 1.4 dizel yaptı rakiplerinin alayı 1.6, ee noldu kösüldü direk, ben bile çok güzel bi kasa-motor kombinasyonu yapmazsa hiçbir toyota modelini almam sıfır-yeni denebilecek cinsten. ki forumdaki kişilerin çoğu bilir ne denli toyota'cı olduğumu da
kısacası toyota - honda gibi uzakdoğulu üreticiler, özgür'ün de dediği gibi mirasyedi pozisyonundalar şuan, ve birkaç yıl daha küçük hacim+beslemeli benzinli üretmezler ise ciddi derecede tökezleyecekler diye düşünüyorum.
Honda nedir ? hee geçenlerde şu fabrikasının kepenklerini indiren firmamıeskidenm iyidi
Şaja bi yana litre başına aldığı performans göz önüne alırsak o açıcak çok başarılı.
Kullanmışlığım yada sahip olmuşluğum yok.
Ne masraf çıkartır bilemem buradakiherkez peugeot sahibi oldu olanlar eski GTi kullanıcıları ise sıkıntı yaşamaları normal derim hep sıkıştırılmış zorlanmış araçları alıp masraf ettiler çünkü ama aldıklar hondalar dedelerin altındaydı yorulmamış sıkıştırılmamış araçlardı o yüzdensağlıkları yerindeydi diye düşünüyorum.
Ben 306 GTi kullanıcısıyım şuan 2.sine biniyorum evde birde Citroen DS3 THPmiz var.
fanatiklik yapiomuyum evet ama açıklıkla konuşuyorum körü körüne yazmam ama alırken araçları fanatiklik yapıyorum biraz
306larımda hiç motorda sıkıntı yaşamadım. külbürtör kabağını açtım en fazla oda egztrik içindi.
birini 165.000km de sattım ama otahminimce kmsi oynanmıştı neyse o ayrı bişi şuanki aracımdada 110.000km ye yaklaştım motorumda şuan için sadece itici sıkıntım var. eski aracımda başıma gelmiyen bu araçta geldi. Hidrolik iticilerden zaten çoğu araçlar sorun yaşıyormuş. neyse sonuç itibari ile bence yine Peugeot
ahahahaah o kadar konuşsen. seviyorum kardeşim tescilli olsun hondanın ki, yinede almam honda![]()
soşöde kimsede honda göremediğiniz için bilmiyosunuz galiba hondaları.
bilmediğiniz içinde sevememeniz gayet normal.
hep reno ve pejo etrafınız...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)