bence amg paket e250 beyazda oldunmu tadından yenmez..
EDİT: ayrıca ikisinide test etme imkanım oldu e250 daha iyi sıçrıyo 5.20 ye göre.
bence amg paket e250 beyazda oldunmu tadından yenmez..
EDİT: ayrıca ikisinide test etme imkanım oldu e250 daha iyi sıçrıyo 5.20 ye göre.
evet bmw tercihleri son msajlarda artmışş.. bizde araştırdık halada araştırma içerisindeyiz ama hep bmw 520d den yanayız. A5 de kafamızı karıştırdı ancak biraz..520d için ekonomik arayış içindeyiz. bütçeyi ve krediyi zorlamak gerekecek bizim için.. ama 520d güzel bir tercih..
F10 520D kesinlikle . E60 a gore cok baska
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
a5 sportback de iyi bir alternatif bunlara
ama sorunuza gelirsek m tech bi 520d benim şahsi fikrim ama beyaz olmasın çok güzel renk tonları var bmw nin..
m paket 5 alırım.yeni e sedanın arkasını begenmiyorum.ayrıca 5 in ic kokpiti cok daha guzel.ve bmw bu 5 kasada eski sportifliginden odun verdi.inanın e kadar konforlu...
E250 7 ileri şanzımanlı - 520 d m olarak ikisinide kullandığınızda E zaten galip gelecektir. Bizde kararsız kalmıştık, E de karar kıldık sonrasında. Bir şey daha, bu otomobillerdeki motorla A5 teki dizeli kıyaslamayın bile, Mercedes ve BMW gerek şanzıman gerekse motor olarak çok daha iyi...
Bmw dıştan bakıldığında sanki daha üst sınıfmış gibi geliyo bana.Ve daha dikkat çekici.
Beyaz BMW M paket
TB4BSA
Çok yakın arkadaşımın internet üzerinden otomotiv üzerine sitesi var. Farklı zamanlarda 5.20d ve e350cdi testleri yapmıştı.site linki vermek sanırım yasak,her 2araçla ilgili görüşlerini veriyorum umarım faydalı olur.
5.20d
Tasarım 8/10
Bİr BMW'nin şık ve sportif görünmemesi kabul edilemez. 520d'de de durum aynen geçerli. Rakiplerine kıyasla çok daha dinamik ve sportif görünen otomobil bu sayede büyük boyutlarını saklamayı başarıp her yaş grubuna hitap edebiliyor.
İç mekan 6/10
Aslında iç mekan tanıdık. Her ne kadar yenileme operasyonu sonucu kimi öğeler değiştirilse de genel tasarım aynı kalmış. Bu nedenle de yeni bir otomobilde olduğunuzu anlamanız zor. Bununla birlikte tavan döşemesi gibi kimi parçalarda kullanılan ve bu otomobile yakışmayan ucuz görünümlü malzeme imajı düşürüyor. Yeni modelde de arkada 3 kişinin çok rahat yolculuk edememesi olumsuz eleştiri topluyor.
Motor / Performans 8/10
Dizel motorun 184 HP'lik gücü oldukça yüksek. Motorla uyum içinde çalışan 8 ileri oranlı şanzımanın ilk viteslerde kısa tutulan oranları sportifliği pekiştiriyor. Oldukça sessiz çalışan motor konu tüketim olunca ortalamalar dahilinde yer alıyor ve özellikle eski nesillere kıyasla bir hayli ekonomik olmayı başarıyor.
Kullanım / Sürüş özellikleri 7/10
Çok başarılı çalışan direksiyon sistemi sayesinde kullanım keyfini artıran BMW, sportif sürüşlere ayak uydurmakta bir sorun yaşamayan süspansiyon sisteminin de yardımıyla hızlı sürüşler için biçilmiş kaftan. Boyutlarından beklenmeyen ataklığı yüz güldüren aracın en önemli sorun iç mekana yansıyan yol sesi. Konforu bir hayli azaltan ve bu araca yakışmayan yol-lastik gürültüsü sürüş esnasında can sıkabiliyor.
Fiyat / Donanım 6/10
Tıpkı tüm BMW ailesinde olduğu gibi üst gelir grubuna hitap etmesi nedeniyle 520d de ucuz bir otomobil değil. Oldukça uzun tutulan opsiyonel donanım listesi sayesinde kişiselleştirilebilen otomobilin sunulan bu donanımları el yakan fiyatlara sahip. Rakipleri göz önüne alındığında fiyat etiketi ise sınırda.
Sonuç
BMW 520d her zaman hayalleri süsleyen bir otomobil olmayı başardı. Gerek sürüş özellikleri gerek tasarımı gerekse yüksek donanımı rakipleri karşısında modelin şansı hep yüksek oldu. Yeni versiyonda da bu özellikler aynen korunduğu için yine rekabet şansı yüksek olacaktır. Ancak detaylarda karşılaşılan eksiklikler, yine 4 kişi için hazırlanmış iç mekan, orta konsolda sınırlı tutulan değişiklikler modelin olumsuz eleştiri toplayan yönlerinden
Öne çıkan özellikler
Konfor, donanım, sportif karakter, direksiyon, yüksek imaj
Göze batan eksiklikler
Fiyat, arka koltuktaki yaşam alanı
e350 cdi
Tasarım 8/10
E Serisi her zaman klas görünüp güçlü olmayı başarmış bir otomobildi. Yeni nesilde de bu özellik aynen korunmuş. İki nesil önce başlayan dörtlü far tasarımı bugün yuvarlak hatlardan kurtulsa da şekliyle o günkü modelleri hatırlatmaya devam ediyor.
İç mekan 6/10
Ortak parça kullanımı nedeniyle hangi Mercedes-Benz’in içinde yer aldığınızı anlamanızın zor olduğu iç mekanda kullanılan malzeme ve işçiliğin kalitesi yüksek. Ancak tüm bu maliyet düşürme çabaları Mercedes’e yakışmıyor. Yaşam alanı genişken, bagaj hacmi neredeyse rakipsiz.
Motor / Performans 9/10
3.0 litrelik turbo beslemeli dizel motor özellikle torku ile araca büyük ivme ve keyif katıyor. Bununla birlikte 7 ileri oranlı şanzımanın motorla uyumu çok başarılı. Mercedes mühendislerinin yeteneği bu alanda kendisini hissettiriyor.
Kullanım / Sürüş özellikleri 7/10
Büyük boyutlar nedeniyle ağırkanlı olacağını düşündüğümüz E Serisi bizi şaşırttı. 4 tekerlekten çekiş sisteminin de getirdiği avantajla araç özellikle virajlarda atak bir görüntü çiziyor. Ancak direksiyonun sert yapısı şehir içinde yorucu olabiliyor.
Fiyat / Donanım 6/10
Markasının getirdiği yükten olsa gerek E Serisi de hesaplı bir otomobil olmayı başaramıyor. Ancak bu, aracın hedef kitlesi için önemli olmayan bir detay. Çok zengin opsiyonel donanım sayesinde her zevke uygun hale getirilebilen E Serisi fiyat yüzünden kaybettiği puanları yüksek marka imajıyla kazanıyor.
Sonuç
Farklı yaştan hemen hemen herkesin hayatında bir kere sahip olmayı isteyeceği otomobillerin başında Mercedes-Benz modelleri yer alır. E Serisi de bu özelliği bünyesinde barındıran bir seçenek. 4 tekerlekten çekiş sistemiyle hem güvenli hem de çok fonksiyonlu olmayı başaran araç yüksek kalan satış fiyatını marka imajıyla telafi etmeye çalışıyor. Satın almaya gücünüz yetiyorsa E350 CDI çok uzun yıllar sorunsuz hizmet edebilecek hem keyifli hem de performanslı bir otomobil.
Öne çıkan özellikler
Motor, konfor, imaj, gürültü, dönüş çapı
Göze batan eksiklikler
Direksiyon, tüketim, ortak parça kullanımı, donanım
niye arkadaşınız iki farklı alakasız motoru karşılaştırmış 250 cdı dururken
mercedes 4 motion ve daha büyük bir motora sahip sıfır satış fiyatları arasında dünya fiyat farkı var mercedes 105.000 euro bmw de 73.000 euro gibi bişi
beyaz m paket 5.20d
e250 cabrio'lar da cok hosnut
-SESA-
Has otomotiv
Bugun 5.20 d ınceleme fırsatı buldum ozgorkeyde. Arac m pakettı ve dogrusunu soylemek gerekırse bmw nın ıcın mercedesten cok daha dolu ve luks gozukuyor. Kararım buyuk bır ıhtımal bmw den yana olucak. Ayrıca mercedes ne zaman makyajlancak bılmıyorum ama bırazda belkı seneye falan makyajlanabılır dıye mercedes ı tercıh etmıyorum.Bazı arkadaslarda audı yı tercıh etmıs ama ben bu araclarla audı yı pek bır tutmuyorum şahsı dusuncem.
Bmw sahibi olaraktan;
net olarak düşünmeden Mercedes E serisini alırdım..
Yalnız ortada daha net bişey varsa sline bi A5 Sportback çok açık ara görünüm ve dizayn olarak daha başarılı bu 2 araçtanda
nerde e39 lar hey gidi hey..
audinin kalitesi geçti artık mercedesi bmwyi...
E kasa alsam 5 aklımda kalır,5 alsam E kalır...iyice düşünmek araştırmak lazım.gönlünde hangisi ağır basıyorsa onu tercih et.nasıl olsa sen kullanıcaksın aracı..gözünü seveyim beyaz alma da ne renk alırsan al)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)