Ayrıca Clio ve Megane kendi sınıflarının ciddi az yakan aracları.
Ozan yazılımı guncelleyecektık senın?
Printable View
Ayrıca Clio ve Megane kendi sınıflarının ciddi az yakan aracları.
Ozan yazılımı guncelleyecektık senın?
'
Abi simdi olaya sportif surus zevki acisindan bakarsak, megan r26r deil burada kullanmadigim icin direksion tepkileri yol dengesi oturus pozisyonunu bilmiyorum, clioda bu konularda cok iyi deil bence ama megandan biraz daha keyifli olabilr diye dusunuyorum gaz tepkimesi olsun, kivraklik ses bakimindan. ayrica 3000de doldurup sabit giden bir motor yerine gittikce artan bi guc gelmesi daha istenen bir secenek olmali,,
Belki bilenler vardır bende hem Clio Rs hem Megane Rs vardı , Megane RS i sattık şimdi sadece clio var..Megane stock hali ile bile çok zevkli altları çok dolu ..2.vites 50km den bir gaza otur zart diye alıyo götürüyo ama bu sadece anlık hisss...
Biz kardeşimle iki arabayı deneme fırsatı bulduk , Gırtlak atmo Rs ve Stock megane Rs sonuç tahmin ettiğiniz gibi eşşeen şeyi gibi ayırdı Clio :D Kardeşimde çok şaşırdı bu farka ama sonuç bu..Hemde ankara ortamında turbonun atmoya avantajlı olduğu yerde... Yukarda muhabbeti geçmiş her clio'cunun gönlünde megane rs yatar vs. diye ben hiç katılamıyacam :D Tamam megane güzel ama 30k tl yi çıkarttığım anda yine gider typer alırım :D
Şunuda iddia ediyorum izmir veya ist. sıfır rakımda 330 340 hp megane rs benim öküzü geçemez :D
Global olarak dusunursek suanki devrin turbo devri olmasinin sebebi belli yasal kriterler emisyon degerleri vs.turbo yeni kesfedilmedi sonucta, dolayisi ile butun markalarin turboya gecmesindeki en buyuk etken tamamen zorunluluktan, yani atmosferik motorun daha keyif veren bir surus zevki yasattigi gercegini aslinda tum sektor kabul ediyordur. Porsche 911 lerin yakin gelecekte 4 silindirli motorlarla donatilacagi gercegi gibi, porsche icin aci bir durum olsa gerek
konuya yetişemedik ama ben megane rs imi çok seviyorum herkese kazasız belasız sürüşler varsın yavaş olsun ama benim rs im olsun :)
Yazdıklarına tamamen katılıyorum, ayrıca turbo ve enjeksiyon teknolojisinin gelişimi hem dizel
hem de benzinli de turboyu kaçınılmaz hale getiriyor.
Bugun sacma sapan tuketim rakamları cıkarmadan 225-250 HP ye dayanan 1.4 TSI motorları hepimiz
biliyoruz.
150000 km Clio RS surdum, bu memlekette sanmam daha uzun sure kullanan olsun. Guzel arac
gercekten az yakar cok kacar cınsten fakat atmo araba da belirli guc seviyelerine geldin mi daha
ilerlemen icin ultra paralar harcaman gerekiyor. Ustelik para da her zaman her sorunu cozmuyor.
MEgane geçtim hem aile ile binmesi dolaşması çok daha sorunsuz hem de aracın tork ve guc
dagılımı son derece duzgun.
Ben aracımı cok seviyorum dunyanın en ıyısı de Megane RS zaten demiyorum, benim istek ve
ihtiyaclarıma en uygun secenekti gittim aldım cokta severekten kullanıyorum.
End of story :)
Alper hocam C3 nasıl? biraz da ondan bahset :D
Clio rs icin bizde cok kafa patlattık dun aldın dusundugun aracı arac zaten sonda sıksan sıksan 1-2 boy daha cıkar he yok ben beyin alırım itb yaparım 5-6 lira gomderim dersen orası ayrı ama diger turlu limitleri belli bir araba ..
diiger yandan rs kadar az yakan cok kacan ikinci bir atmosferik araba daha varmıdır sanmıyorum orasıda isin ayrı boyutu..
Clio gecer galiba:)
peki standart bi clio rs ile standart bi megan rs de 2.vites 3 bin devirde roll yapsan 200 km ye kadar hangisi alır..?
3bin devirde yaparsan direk 2nci viteste megane RS ayırır.
turboyu doldurması için devir vermiş olursun çünkü.
ama 4500 5000 devirlere çekersen. biz bu şekilde denemiştik.
hem ss okan hemde ve selçuk ile. onlarda egzos filtreli bende egzos filtreli. alt devirde basarsak direk megane rs ayırıyor.
2nci vites üst devirde basarsak clionun devrinde yani o zaman 2de kafa çıkarıyorlar. 3de gene megane rs ayırıyordu. yani ayırıyordan kastım 3de direk öne çıkıp 4de fark oluşuyor 5 de biraz daha sonra 4-5 boydan sonra hemen hemen aynı gidiyorlardı.
sadece egzos filtre ile dyno verimde 235 hp idi.
selçuğun denediği 200lü rakamlara kadar yanında gittiği rs zır stok katalizör orta susturucu son susturucu filan takılı selçukta ise egzos filtre var ve arabasıda piyasanın stock olarak iyi gidenleri arasında.
denk gelirsek bi gün ben geçilmeye aday olurum. iddalı olmak iyidir.
Gökhan beni de yaz. Bakalım Clio RS arkadan nasıl gözüküyormuş. Bakar bakar içeriz artık.
deneme istanbulda olursa izlemeye gelirim :)
ben her türlü Clio RS i geçen Megane RS yaptım isteyene satarım :)
Selam Alican,
Bu sefer fazla doldurmaya gerek kalmadı :)
Araçta
ITG maxogen
K-tec racing bigger intercooler
70 mm decat / downpipe
70 mm free flow zorst
R26R bujiler ve yeni nesil enj
1.6 bar Stg 2 yazılım
ASR iptali
ve keyiften gülen bir yüz :)
İkinci nesil direksiyon kutusu fransa siparis onu bekliyorum, kendi imalatım short shifterla beraber takılacak.
Bu arada senin Clio na da Masallah.
Combolar iyi güzel diyonuzda ona harcadığımı buna harcasam diye :D
Biz Clioları aldığımızda kaç hp idi ? 160hp... Benim ki şuan 215hp ne güç almışım 55hp.. harcanan para 5-6 diyelim.. Alın size 10milyar yapın megane rs lerinizi alın 55*3:=165hp görüyüm sizi :D
Alper hocam senin eski Rs 160 dan 200hp ye senin sayende geldi haa sen herparçayı kalite ve pahalı aldın günün şartlarında... şimdiki megane 225hp den kaça geldi :D Bi dyno koyda gözümüz şenlensin :hahaha::D:hahaha:
atmosferık devrı kapanmadı kapanmazda bence.
sımdı tr de otv ve benzın fıyatları arap ulkelerı kıvamında olsa.
ve meg rs ınde 3.0 v6 260-270 hp modelı olsa gıdıp 2.0 turbo alırmısınız merak edıyorum?
Kadir en son 400 Nm tekerde tork verdi arabam dyno ustunde kaldı ve balata sizlere ömür, şimdi aracın üzerinde sıfır baskı balata seti var ve daha da tovbe dynoya cıkarmam.
Simdi video ceksen; hızlı gitse bu "bayır assa", dyno koysan yuksek cıksa sonuc "dyno bozuk" etin sert sütün ekşi derken yine kimseyi beğendiremezsin, koy gitsin biz keyfimize bakalım :)