alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.
Printable View
alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.
bildiğniz gibi yürüme işinin sonu yok para kimdeyse o gecer .
hangisini ben kullanırsam o geçer diye bi laf vardır :D
Sadece aerodinami yeter diyenler için eski amerikanlar akıllarına gelsin. 4 vitesle kutu gibi arabalarla ne hızları görüyorlardı.
kelebeğin 46 sayfasını okumak bu konunun 50 sayfasını okumaktan daha cok keyif verdi.
olm kelebek bomba yaa. Kıza hasta oldum ama. Dengesiz hatunlar tehlike yaw.
torkun önemi yok dersek olmaz.yol düz olduğunda ve rüzgarsız olduğunda dediğin doğru ama hava rüzgarlı ve rampa yukarı son hızlarda devamlılık için tork lazım.misal aynı güçte aynı model 2 benzinli veya dizel araç düşünün birinin torku daha fazla.son hızda devamlılık açısından torku fazla olan araç hep önde olacaktır çünkü nefesi kesilmeyecek.
abi boşverin tork tartışmasını daha önce de çok tartışıldı başka forumlarda da.
Bu tork dediğiniz şey böyle elle tutulur yenilir bişey mi :D Nerde satılıyo?
Bunlarda benim sözümun özü olsun:
1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum? v6 clionun 225 gibi maks. surate sahip olmasina. Alet 3 litre motoru ile 300 nm torku ile ama 226 ps i ile ancak o surate cikabiliyor. Peki bunun nedeni ne? cok basit aletin on kesit alani afedresin .ok gibi oldugu icin 200 km den sonra ruzgar ona oyle bir direnc gosteriyorki hayvan 224 de kaliyor. E peki bu niye boyle. Onunda cevabi basit, adam clioyu yapaken 360 modena dizyn edilirken yapildigi gibi alip 5000 saat ruzgar tunelinde calismamis. Almis cizmis bisiler ortaya cikarmis ökuz gözlu bir araba. Yaşı buyuyup kum havuzundan sıkılanlar alsin gazlasin diye.:D
2. Ben diyorumki 200 den sonra insignia stoplari gosterir clioya. Ben demiyorumki 60 da bassalar insignia gelir gecer.adam diyorki 6 boy koydum veya digeri diyorki roll 200 demi basliyor. Yooo 200 de baslamiyor ama 200 de de bitmiyo kusura bakma. 200 pslik aracla 200 de roll mu biter.
mesela
Sen simdi boluya gidiyosun, heyecanlisin bide, mrs ayircan cunku:D. Hafiften gazliyosun bi baktin yolda bi tane 3.20 dizel bi tane insignia ile oynasiyor.:D Eziyo, üzüyo biseyler yapiyo iste, bos bulundun bu insigniaya select attin. Simdi o insignia ne yapar seni o suratlerde. Ben soyliyim, ufalar.:D Orda ne diyeceksin adama 'saga cek yavasla 60 da basalim, yok yok 70 e ayarla o devir bana daha cok uyuyo 70 de basalim' mi diyeceksin, araban 1000 kilo olsa ne yazar o suratte, veya tum koltuklari sokmussun hatta kendi koltugunu bile sokmussun hafif olsun arac diye:D sandalye koymussun yerine on koltugun:D, oyle basiyosun ne farkeder. O suratte 180 ps i ile bi de senin araca nazaran ucak gibi olan ruzgar direnci ile sana stoplari gosterir o insignia..:icon_tup:
3. Clio ile megane karsilastirmak elma ile armut karsilastirmak gibi bisey. Clio ya rakip mi yok. Bak yeni polo lar var. Revolu filan alin onla gazlayin iste, rc ler filan var, var oglu var. Ha yok illaki mrs olsun diyosan o zaman 250 ye kadar basacaksi;)n, arabayi 300-400 kilo hafiflet 60 da bas 180 190 da bitir olmaz..:icon_tup:
TORKU yuksekse ztn gucude yuksektır, ama soyle dıyorsan dızel 3500de top speed goruyor atmosferık 7000de ama ıkısınınde guclerı aynı, sen dızel olan dıyorsun, burada turbonun sısmesı devreye gırebılır, na olan sıkıntısız cevırır ama hacımlı devırlı olursa daha ıyı olabılır,
Haklısın clıo megan olayında, ancak o zaman cupra 240 ıle megan kıyaslayalım, aynı guce getırelım ıkısını bakalım 200den sonra noluyor, hatta s2ooo ıle 240 ps ıle arkadan ıtıs bıde:D:D:rolleyes:
clıo v6 nın on tamponu ıle rs ın bır degıl bu arada hatta sasısıde benzer degıl.. genıs sısık vs..