piyasada az ve performansının daha yüksek olması nedeniyle Clio Rs
(Ah bide kafadan kaymasa)
piyasada az ve performansının daha yüksek olması nedeniyle Clio Rs
(Ah bide kafadan kaymasa)
Şahsen ben 306 Gti tercih ettim neden.
Çünkü agresif bakışları dış tasarımı bence daha başarılı. Vücud çizgileri GTİ sınıfı bir araç için bence agresif olmalı ve 306 Gti bunu çok güzel yansıtıyor derim.
İç olarak kokpiti bence daha hoş, tamm 306 biraz eski duruyor ama Clio nun kokpitine göre daha hoş bence. Bagaj hacmi sınıfının araçlarına göre bildiğim en büyük litreye sahip. Sürücü ve yolcu oturma pozisyonlarıda bir birini engellemiyecek şekilde yapılmış, sadece arka koltukta 1.80 botunda birisi oturduğunda yoldaki sekmelerde kafasını tavana vuruyor
Performans olarak ben aracımdan memnunum. Clio RS sürdüm pek deyil ama tam anlamı ile performansı kıyaslayacak kadar deyil çok uzak deyiller gibi geliyor bana, bunu ancak bir birlerini yan yana koyup görebilinir.
Benzin konusunda Clio hakkında bir bilgim yok ama Nadirde olsa 100km/Hız da sabitlendiğimde çok az yakıt tükettiğini gördüm.
Servis ağı konusunda 2 araçta bence ayı RS olsun GTİ olsun ister STİ olsun parçaların yurt dışından beklemeye alışık olmak lazım el mahkum başka alternatif olmuyor özellikle zaten 2side fransadan parça bekleyecek araçlar.
Biraz uzun oldu sanki![]()
clio rs daha performanslı biliyorum ama hala 306 lar bana çok sıkı geliyor birde artık daha da az görmek ve gördüğünde de temizini görmek çok heyecanlandırır beni sevdiğim arabalardı..biz eski toprakmı olduk lan ne oldu böyle bize![]()
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Clio RS'in en büyük sorunu çok yaşlı otomobil olmamasına rağmen temizini bulmak çok zor. (306'nın da pek kolay değil tabi ) ikinci sorunu da tek renk oluşu. Gri den başka aletrnatif yok. Tüketim konusunda 2.0 16v diğer GTi segmenti otomobilere göre daha ekonomik oldğunu bende duydum. Gerçi bu otomobillerin ekonomikliği uzunda kendini belli ediyor dur kalka, trafiğe girdin mi 11 12 13 lt yi görmek mümkün. Fabrika verisi yakıt tüketimleri pek baz almamak lazım, uzunda altına inebileceğin gibi her an değişen İstanbul trafiğinde üzerine çıkmak mümkün.
Renault ve Peugeot servis parça konusunda sıkıntı yaşatmaz...( Çok extreme parçalar olmadıkça) Performans diyorsan RS al...Şekli güzel olsun güzel dursun performansı RS kadar olmasa da yeter diyebilirsen 306 al. Ki 306 GTi'ın da performansı hiç kötü değildir.
Uygun KM de fazla hırpalanmamış ikinci el otomobiller gerekli bakım ve masrafı alır almaz yapılırsa uzun süre sorun çıkarmayabilir.
Clio RS tabiki, RS tuketımde genelde 8 lt cıvarında kalır. Dıger GTI lar ile ile kıyas bile olmaz. RS kullanıyorum 306 GTI tip olarak önden güzel duruyor ama motor fren vs konusunda kesinlikle RS.
valla vakti zamanında her ikisini de denemiş ikisini de kullanmış biri olarak aralarında pek bi fark yok.gidiş olarak da zaten cok farketmiyodu bizim yaptıgımız denemelerde.Benimiçin tercih daima 306 olur ki yol tutuş ve ön görünüm konusunda gercekten yıllarının otesinde bi makina...
her neresinden bakarsanız bakın otomobil güzeldir...
Yol tutuş konusunda aralarında ciddi bir fark yok.Aynı pistte yapılan testte arada 0.3 yada 0.5 saniye fark vardı.Frenaj konusunda rs daha iyi,frenleri gerçekten çok güzel.
Performans konusunda aralarında fark yok değil baya fark var.306gti stock 106 ile vtec'i zor geçiyor.Rs ile deneseler arada öyle 1-2 boy fark olmaz hatrı sayılır derecede fark olur.
Kararını netleştirdin mi?
Tercihim 306 GTİ
ben olsam clio alırım ben nedense 306 yı hiç sevmiorum öle gideninede daha rastlamdım o yüzden ii mi gider bilmiorum
Team PAŞAOĞLU
Kararımızı RS olarak verdik, 206yı sattığımız an alıcaz artık.piyasa ölü müdür nedir , yoksa biz mi çok istiyoruz 206ya anlamadım gitti :/
yok arkadaşım piyasa ölü. bendede var bi 206 bekliyo satılmayı![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bugün uğrarım sanırım.. kapak contası almıştım taktıramadan satacam galiba...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)