|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Dilimin döndüğünce resimli anlatmaya çalışıcam..
1- Emme Manifoldunu, Silindir kapağına takmak için gerekli işlemler.. Manifoldun vida delikleri 6 Adet, Silindir kapağının toplam vida sayısı 9 Manifoldu, silindir kapağına dayadığınızda 2-5-6 nolu yerler denk geliyor. C2 Manifoldu, orjinale göre ağır olduğu için, sonuna kadar sıksanız bile kaçırma yapıyor, zaten 3 vida atmak saçma olur.. 1-3-4 nolu delikler bakıldığında denk geliyormuş gibi gözüküyor ama vidayı sıkmak istediğinizde, 2 diş sonrası sıkılmadığını anlıyorsunuz. Delikleri kaynak ile doldurtup, yeniden delip deliceğiniz zaman, Silindir kapağında 9 vida deliği olduğunu söylemiştim MAVİ renk ile 1-2-3 ile işaretledim fotoğrafda, normalde manifold da orası kapalı, ustanıza orayada delik açtırırsanız manifoldu, kapağa toplamda 9 adet vida ile takarsanız çok daha iyi olur. Ben öyle yaptım, orası size kalmış artık, 6 vida yeterli görürseniz sorun yok.. Not [/B]: Vida metrik 6 diye hatırlıyorum, kapakta ve manifold deliklerini metrik 8 e büyütmenizi tavsiye ederim. kapakda ve manifoldun flanşında yeterince pay var.. Genel Bakış ![]() Vida Delikleri ![]() Vida Delikleri Kapatılıp yeniden açıldıkdan sonraki hali ![]() 2 - Enjektör kütüğü Takılması A - Orjinal Kütük kullanımı B - C2 Vts Enjektor Kütüğü Satın alınabilir C - Tornacıda Kütük yaptırılır. A - Orjinal Kütük Kullanmak için gerekli işlemler Manifold üstünde her araçta standart ta olduğu gibi kütüğü sabitlemek için 2 tane hazırda yer var. Orjinal kütüğü takmak istediğinizde 1 nolu işaretlediğim yer sol tarafına, 2 nolu işaretlediğim yer ise üstüne denk geliyor, bu yüzden enjektorler yuvaya oturmuyor havada kalıyorlar. Orjinal kütüğü kullanmak isterseniz, 2 nolu vida yerini kesiyorsunuz(dibinden değil). Kesme işleminden sonra enjektorler CUK diye oturuyor ve sabitleme işi kalıyor. Onun işinde 1 noluyu sabitlemek için sekman kullanıyorsunuz. 2 nolu yeri sabitlemek için yine sekman tarzına 2 delikli bi parça kesebilirsiniz. Fotolarda görüceksiniz zaten. Not : 2 nolu vida yeri yaparken enjektorun tam oturduguna dikkat edin, ben pek dikkat etmedim, vida tam sıkmadıgı için sarsıntıdan yukarı dogru hafiften oynuyormuş, benzin kaçağı yapıyormuş, onuda şans eseri gördük, araya pul koyarak tam aşağı basmasını sağladık. Genel Bakış ![]() 1 Nolu yeri sabitleme fotoğrafı ![]() 2 Nolu yeri sabitleme fotoğrafı ![]() Bitmiş hali Araç üstünde ![]() C2 Emme manifoldu kelebek girişi 54 mm, Ben gaz kelebeğini Vtec B16 60 mm taktıgım için girişini büyüttüm. Daha büyük gaz kelebeği takmak istemediğiniz sürece orjinal kelebeği flanş ile kullanabilirsiniz extradan giriş için işlem yapmanıza gerek yok. Yaptırcağınız gaz kelebeği flanşını mümkün olduğunca ince tutun, kalın oldugu taktirde, filtre için dirsek kullanıcağınızdan vesting house çok yakın oluyor ve dirsek zor sıkılıyor ve kasıyor, çıkma ihtimali var.. |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler | -batu-, -HAKTAN-, 10ur_K, 307xsi, 3rd1, 3rk4n, @Lp2, Ahmet_28, Alper_, AlpyGti, Antalyalogy, B.Aktepe, berkay_aydin, bilalMW, brkkksln, cem06, cEm_vts, cgty20, chare, Cihan Çizmeci, CRUEL, D.CaN, darkred, Dou, dragstar, Eyup Duygun, Gokhan43, gsi_club, Günkut, gökh@n_gr, halilkarakas, ibooo, KingoAtmo, levent, M power, M U R A T, melih, mmustu, MRC, multispace, Oconner, oğuz, Painkiller, Renç, S16, Schumi, Sebring, serkanokan, TarikS, tevfix, trgy, tyMu, YavuzNaz, yaşar, ygtkrmdnz |
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: peugeot 306 gti-6
|
çok sağol böyle bir konu açtığın ıcın kulaktan dolma ıslerle bend eyapmaya çalıscaktım bu işi manifoldu aldım ölece duruyo suan yapsammı yapmasammı kararsızım
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]() |
hey maşallah ne guzel anlatmıssın kardeşim eline sağlık
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: TU5J4 / L4
|
Göki eline sağlık süper anlatım olmuş...
Orjinal manifolda göre + ve - leri neler bu C2 manifoldun.Bu topik altında olması gereken bir bilgi bence onlarıda yazarsan cok daha güzel konu olur bu... Teşekkürler... __________________________________ Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur... Mustafa Kemal ATATÜRK PA GTI
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Ep3 Type-R,K20 Eg
|
eline sağlık yavrum maşALLAH
__________________________________ http://www.facebook.com/pages/PPR-Mo...92074424163952 ![]() ![]() http://www.pprmotorsport.com/ |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Tempra 2.0 16 V
|
peki bu işlemleri yapmak yerine c2 emme ile birlikte c2vts silindir kapağı kullanılsa nasıl olur ? yada olabilirmi?
__________________________________ barnak bassam olurmu ? |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Çaça Spec C
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
![]()
|
doğru hatırlıyorsun.bencede bu kapakla birlikte çok daha verimli olur uğraşmayada gerek kalmaz
|
|
|
|
|
#9 | ||
![]()
|
Benim yapmama sebebim; Kapagımda sorun yokken gidip bosuna 1000-1500 lira para vermek anlamsız geldi.. ![]() 2 saat lik iş bu..
|
||
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
çıkma daha uygun alınır daha verimli olur o yuzden dedim![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
çok güzel açıklayıp anlatmışsın teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: 34 AD 1674 saxo VTS
|
çok gusel anlatmıssın..detaylı bılgı bole oluyor
yıne teşekkurler...
__________________________________ PUGARAGE |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
Gene abimden öğrendiğim olarak söylüyorum. Bu uygulamada bu manifoldun hakkını vermek bence 60mm kelebek kullanıp ona göre manifoldun içininde polishlenmiş olması gerekmekte. Bu şekilde manifolddan tam verim alınacak. Ve takarkende teflon conta güzel olur ısı içinde. Bunda kullanılacak filtre borularınıda 60 mm ve ısı yalıtımlı olup tamponun oraya inerse yemeyin yanında yatın
ben yapamadım saxo ya kısmet deilmiş
__________________________________ Techturkey Fan. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
ben egzantriksiz jp4 kapagı 500 liraya aldım düşünen olursa yardımcı olabilirim
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
elıne sağlık.. proje 10 no
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Güzel Bir Paylaşım teşekkürler.
__________________________________ '' Renault Sport '' "YC" RS 172 |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
Enejktor kütüğü artık citroen servislerinden temin edilebiliyor 120 tl gibi rakamı var, yada 307 1.6 benzinli nin enjektor kütüğü oluyor galiba ona bakıcam yakın zaman oluyorsa çıkmacılardan da temin edilebilir ucuz yollu..
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |