70 Amper Black Series VARTA ise 640 Amper CCA değeri.
Tam da akü ile ilgili bir konu açacaktım çok yararlı bir yazı olmuş Teşekkürler.
Benim fd-6 civic de 45 amper var ve soğuk havalar da aracı ilk aldığımdan itibaren zor çalışırdı,bu aralar marş zamanı uzadı. Bende bir kaç arkadaşa danıştım, 60 amper al dediler demekki işin aslı cca değeriymiş.Acaba bizim araçlar için en düşük kaç olmalı bu değer ?
490 a yazan ıste deger bendede inci var 500 A (en) yazıyo ? ve aksaray -12 -15 -20 lere kadar dusuyo aracım garajda ve masallah seytan kulagına kursun tek marsta alıyo demekkı bu deger yeterlı bızım buralar ıcın
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
Bende öyle biliyorum da, şu linkteki gibi sonuçlar kafamı karıştırıyor işte.
Şarj Dinamosu 37A/12V M-41-6780 Thermo King
12V akımda 37A üretiyor diyor ama nasıl işte, o sorunun cevabı da bir saatte olduğu için Amper/Saat Emre![]()
Bende yüksek sıkıştırmalı 4 silindir bir motorun sabah soğuk marşta kaç amper çekiceğini ölçmeyi düşünüyorum multimetre ile. Daha sonra gereken minimum CCA değerini bulabileceğim. Hafif yarış aküsü için bu dediğim çok pahalı olmadan. Biz 250 CCA olanı ile marş bastık. Ama bir keresinde duman gelmişti içinden.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
eski model aracı olanlar sabah soğukta ilk marşta tereddütler içinde kalanlar için hayati bilgi
04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet
Zamanında birçok akü üreticisi, satıcısı vs ile görüşerek akülerin cca değerlerine ulaşmaya çalıştığımda cca nın ne olduğunu bana sormuşlardı![]()
Sacede marş için kullanılacak akülerde cca en önemli faktör, fakat müzik sistemi yada benzeri aksesuarlar için yada hafta bir ayda bir kullanılacak araçlar için farklı aküler tercih edilmesi gerekiyor. farkları öğrenmek için Optima nın red top, blue top ve yellow top akülerini incelemek referans olacaktır. Ben 4-5 yıldır tüm araçlarımda RedTop kullanıyorum hem deepcycle hemde cca yönünden aşırı memnunum. Elektrikli teknesine akü dayandıramayan bir abime de RedTop hediye ettim artık günün yarısı kürek çekmek yerine tüm gün elektrik motoru ile gezebiliyor![]()
FastCare.com.tr
detailing & mini onarım
yuuuh diyorum bu optima akü ne acayipmiş
fark etmemiştim, çok yüksek marş akımları var
diğer aküler yanında cücük gibi kalır.
yanlız yükseklik ölçüleri biraz fazla
mesela normal klasik 60amper piyasa aküsü yüksekliği 19cm
ben özellikle vartanın 17,5cm olanını aldım.
optimaların gördüğüm kadarı ile yükseklikleri 20cm
Hakan abi optima anlık verisi yüksek olan akü benim aracımda var tesisat olduğu için
IMPOSSIBLE IS NOTHING
arkadaşlar
akü ve alternatör ne işe yarar anlatayım.
AKÜ:
1-İlk marş için gerekli yüksek akımlı voltaj. Örnek CCA değeri: "680A"
2-Motoru çalıştırmadığımız zaman elektrik üretmek. Örnek AMPER değeri: "74Ah"
ALTERNATÖR:
1-Motor çalıştıktan sonra araca gereken tüm elektriği üretmek.
2-Aküyü şarj etmek.
sanılanın aksine bir aküyü şarj etmek için acayip yüksek akımlara ihtiyaç yoktur
akü 5 amper gibi değerlerde gayet güzel şarj olur
5 amper = 1 adet kısa farın çektiği akım
alternatörü zorlayan asıl şeyler aracın elektrik çeken diğer aksamlarıdır
farlar, fren lambaları, aklınıza gelen elektrikle çalışan ne varsa
radyatör fanı, kalorifer fanı, arka cam rezistansı, teyp anfi vs vs
çok yüksek wattlı ses sistemleri.. subwoofer vs vs
aküyü büyütünce değil asıl çok elektrik çeken şeyler eklerseniz alternatörünüzü güçlendirmeniz lazım.
28 tane xenon far, 3500 watt anfi falan..
işte o zaman alternatör yetmez, yetmeyincede akünüz şarj olmaz.
öyle 60amperlik akü yerine 72 amper takarsam ne olur diye boşuna kasmayın birşey olmaz.
selamlar.
optima gerçekten güzelmiş ama fiyatıda muazzam vallahi
benim sıkıntım şu şekilde. normal seyir halindeyken 13,9v ve 14,0v arasında değerler fakat gazlayıp devir döndükçe (9000 d/d) bu değer 12,9v a kadar inmekte. bunun sebebi alternatör mü akü mü?
alternatörü başka bir tipiyle değiştirmedikçe nasıl güçlendirileceği hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim.
aslında bu pek sıkıntı sayılmaz zira ecu da enjektörler için voltaj correction çarpan haritası var.
yani 14 volt ta da motora püskürtülen yakıt aynı 12 volt tada.
(aynı devir ve yük altında)
sizin problem alternatör ama alternatörden sonra yada genelde içinde bulunan regulatör (konjector) dediğimiz birşey daha var, sıkıntı o da olabilir.
en doğrusu önce çekilen akımı ölçmek sonra karar vermek
yüksek devirlerde enjekötrler daha fazla açık kaldığı için daha fazla akım çekiyor.
birde çok önemli olan
akü şase -> araç şasesi->motor şasesi->şanzıman şase kalın kablolarını iyice kontrol etmekte fayda var.
Eğer onların geçirgenlikleri az ise çekilen akım arttıkça voltaj düşümü olacaktır.
edit:
o kadar oynama makul aslında
1 volt düşmeden bahsediyoruz
13.9->12.9
yani ip gibide sabit kalmaz imkansız![]()
cevap için teşekkür ederim.
ms3 te voltaj correction değerlerini biraz kurcalamamız lazım çünkü fan açınca vs. durumlarda stop etme gibi sıkıntılar ara ara oluyor.
yüksek devirdede abs ikaz lambası yanıp abs devre dışı kalıyor.riskli durum yüksek hızlarda. o yüzden sormuştum.volt değeri değil amper değeri önemli sanırım bu durum için.
o zaman ilk önce alternatörümüzü bir ölçtürelim sonra gerekli şeyler sırasıyla yapılır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)