yeni üretim antifriz renklerine çok takılmayın arkadaşlar, antifrizlerin renkleri zamanında firmaların kullandıkları kimyasalların çeşidine göre kullanmak zorunda kaldıkları maddelerden yeşil ve mavi tarzı renklerdi. Eskiden antifirizler iki yıllık filandı. sadece yeşil ve mavinin olduğu dönemi kast ettim.
Şimdi yeni nesil antifrizlerin bazıları 10 yıla kadar bozulmadan durabileceğini yazmaktadır, yeni üretimlerin bir çoğuda kırmızıdır, oat yani organik asit teknolojisi kullanılmaya başladığından beri ilk yapan firmalar kırmızı renk yapmayı tercih etti ancak, bu sizi yanıltmasın, bir antifriz kırmızı ise organik asit teknolojilidir anlamına gelmez.
Antifrizlerin kaliteleri ömrü v.s detayları üzerinde yada firmaların sitelerinde yazar, farklı renkleri karıştırmanın zararlı olduğunu düşünenlerin çoğu bunun sebebini kimyasal tepkimeye bağlı oluşan jelleşmeye şahit olanlardan dolayıdır. ancak her farklı renk antifriz kullananın başına gelecektir diye birşey yok. O kadar çok marka var ki, kimin ne kadar kaliteli ürettiğini hiç bir zaman bilemezsiniz, sanayiler ustalarımız genelde antifriz ölçüm cihazıyla ölçer ve eksik kadarını ekler yada yeni karışım yapar.
Benim size tavsiye bir markada karar kılıp, aracınıza sürekli o antifrizi kullanmanız olur. Bunu uzun süre kullanacağınız eski araçlar için söylüyorum.
Yeni tip araçlarda artık uzun ömürlü antifrizler kullanılmaya başladı, bazı marka antifrizler 10 yıl değiştirmesende olur iddiasında.
Uzun lafın kısası rengine takılmayın özelliklerine takılın, arkasında yazanları okuyun. Varsa aracınızın tavsiye ettiği marka tercih edin. Zaten uzun yıllar antifriz kaçak olmadıkça, termostat veya devirdaim pompası değişmedikçe kolayca eksilen yok olan birşey değil.
tüm bunlar kendi düşüncelerim ve yabancı kaynaklardan okuyarak edindiğim fikirlerdir. doğruluğunu garanti edemem
