buğra abi bu yeşil inşaatın bi pist projesi vardı ndurumda acaba ?
Printable View
buğra abi bu yeşil inşaatın bi pist projesi vardı ndurumda acaba ?
Günlük 5000 tl istanbul park ın pist açıldığında günlük masrafının 3 te 1. Günlük çekici ambulans yangın söndürme teknik ekip gideri günlük 12000 tl civarında. En az 2 ambulans ve 1 yangın söndürme şart. Onun dışında pistteki görevlilerin masrafları az buz değil. İstanbul park gerçekten çok büyük bir pist. En güzeli Paristeki Carole pisti. Körfezden biraz büyük. 20 dakika 15 motor çıkıyorsun motor başı 30 muydu 40 Euro muydu neydi onu veriosun. Bütün ekipman hazır. Sabahtan akşama kadar bir sürü motor girip çıkıyor. Çekicisinden doktoruna her virajdaki flagman ine kadar sürekli çalışıyor. Pist kenarına girip çıkmak serbest ama işi olmayan girmiyor gidiyor tribunde izliyor. Yandaki otoparkta sabah motor kullanım dersleri veriliyor. Dandirik bir büfesi var sosisli patates falan satıyor. Kapalı alan 0. Yağmur yağdımı direk tepene.
Pistin surekli islemesi icin,pist uzerinde hazir organizasyon olmasi gerek...
Yani ambulans-cekici-kiralik araclar hazir olmali. Ayrica kendi araclariyla giricekler icinde cazibe merkezi olmali...
yok abi biliyorum 15bin tl'lik rakamları ...
ambulans,çalışanların ekstra külfet olduğunu farkettim ama , şu istanbul parka ekstra olarak revizyon yapılsada , 400 metrelik güzel bir drag pisti eklentisi olsa mis olur hatta ...
bence süper olur , illede piste çıkıp gazlamaya gerek yok.
eklenti yapıp piste;kompleks gibi yansıtmayla süper olur karting filan , millet hafta sonu çıkar gelir ...
karışık işte :(
Yanlız İstanbul Park ın asfaltıda öyle yollardakiler gibi değildi lastikleri çok zorluyor ve ortalama bir araç lastiğini 3 turda bitirebiliyor diye duymuştum:)
1000 1500 TL yi verip kabak lastiklerle ..tümüze bakarak dönmekte ayrı bir keyiftir bence:D
Benim merak ettiğim kaza durumunda noluyor birde bariyer cart curt parası alıyorlar mı zaten kendi arabanla patladığında da yandın kasko falanda nanay.
Bu arada İSt park yollardaki orta sınıf araçların çoğunun dibgazda geçebileceği virajlara 180 190 ı bulabilecek düzlüklere sahip.
Bu pisti her önüne gelene açmakta faciaya sebep olur makas atmaya benzemiyor pist.
Amatörler için biraz daha düşük hızlı pistler lazım özellikle çatalca silivri hadımköy taraflarına yapılsa süper olur. Çok müsait alanlar var.
piste zarar verirsen sen karşılarsın bu izmit içinde geçerli daha dogrusu tüm TR pistleri için geçerli.. Yurt dısında nasıl bu uygulama bilemicem..
Bencede guzel olur abi bu fikir.
Degisik biseyler denemenin vakti geldi artik.
Bu dediklerin imkansız..
Ben inanmıyorum kesinlikle, İstanbul Park gibi pisti biz amatorlere açmazlar hele drag organizyonu için asla, hadi açtılar kayıt ücreti ciddi para olur..bundan bikaç sene önce Buğra İP da yaptıgı 2 saatlik org. tek araç fiyatı 500 euro idi..
09:00 -16:00 arası İP ücreti 60bin euro idi geçen sene fiyatı.. izmitte yapılan ilk organizasyon yanlış hatırlamıyorsam 10 da başladı 7ye dogru bitti oda bazı araçlar 3.seansları dönmediler 40 araç ile sınırlandırmamıza ragmen, istanbul park olmaz hayal kurmayalım. bende isterim orda turlamak ama gerçekçi olalım imkansız. birisi cebinden ciddi bi parayı gömicek biz amatorler için tt-drag-drift-kartin parkuru olan yer kurmadan mevcut ile devam. yılardan beri aynı şeyleri çevirip çevirip duruyoruz..
Bence bos muhabbet hıc cabalamanıza gerek yok pıstı vermezler bence haklılarda bu sene motosıklet yarıslarının bırınde bırısı dustu pıste yag dokuldu cunku gereklı onlemler alınmamıstı yarıs 1hafta sonraya alındı butun yolları komple yıkadılar vs vs caddede araba ya da motosıklet kullanan bırıne hıc egıtım vermeden pıstte dondurmek sacmalık bence bu benım gorusumdur kımseye soyledıgım bısı yok benım pıstım olsa ya gercekten prof olan kısılere kıralarım ya da yatırırım nasılsa o bakım masrafı her turlu gırıyor bırde ekstaraya gerek yok dımı 3-5 kazanıcam dıye :))ıyı gunler
Şu pist işi gerçekten adamı heyecanlandırıyor... :):):) Özgürce gazlamak fikri uçuruyor.... :):):)
O kadar yazdim ettim pist gunu olmus kacirmisim, sansa bak ya.. Neyse bir dahaki sefer.. Hergun bakacagim valla foruma bundan sonra.. Tuh :( kismet degilmis.
abi bence yap bi anket fiyatı söle gelcek kişi sayısını görüp uyarsa bi istanbul park süper olur valla