Levent Köremezli « APEX MASTERS-Turkish Drift Series anadolu acayip merak ediyorum :D
Printable View
Levent Köremezli « APEX MASTERS-Turkish Drift Series anadolu acayip merak ediyorum :D
Arkadaşlar , seyircilerden ücret almıyoruz ama otoparktan para alınacak. Otopark ücreti 10 TL olacak.
Biz hazırlıklara devam ediyoruz. Eksiğimiz kalmadı neredeyse, yarından itibaren alanı düzenlemeye başlıyacağız.
Umuyorum ki sizlerde gelerek bize destek verirsiniz. :)
yarın ordayım inş :) gri transporter dg5171 plakalı techden gelenler gorurse gelsın tanısırız kaynasırız :)
yarın boostup panpamla ordayım FG7767 plaka siyah a3 ile:)
arkadaşlar anadolu yakasından gitmek isteyen varsa aracımda fazladan yer var istanbul - bulgurludayım. kesin olmamakla beraber gitmeyi düşünüyorum. gelmek isteyeni götürebilirim.
esatpaşa cd.
karlıderenin sonundada ben varım.1-2 arası yola cıkıcaz .beyaz cıvıc -bordo dogan gorursen yolda fln bı selektor fln yap bırlıkte konvoy tın tın gıdelım.
Biz gebzeden gelmeyi düşünüyoruz ancak yoldaki trafik durumu ne olur tahmini kaç saate gideriz fikri olan var mı?
peki teşekkürler katlanıcaz artık
Tum okullar yarin acilsin,bu ne arkadas tum liseliler otoparkta 0 cizmeye calisiyor.
Burdan mustafaya sesleniyorum abi pisti bos biraktiniz adamlar oto parkta costular.
herkez otoparkta yanladı bi lancer her dakka dönmeye calıştı :D
low-rider gördüm slm verdimde o beni görmedi arcın resimlerini cektim :D atıcam inş :D
Normalde 5tl olan otopatk bugun neden 10tl oldu?otoparkta ki apaci showlari icin mi,arabalarimiza zarar gelebilsin diye mi?
Guvenlikler orda ne is yapiyor?
aynen otoparkın 10 lira olması ? dışarıya park edincede güvenlik tehdit kar olarak birazdan belediyeye haber vercez bunlarıda çekicekler demesi yani s.ke s.ke 10lira vericeksiniz bize demeleri hoş değil herhafta sonu nasıl 5 lira ise bu organizasyonda da aynı olmalıydı büyük organizasyon yapılıyor burdan rant sağlayalım olayı hoş olmamış ;:(
Yarış güzeldi güneşten fazla kalamadık izleyici için çok yer seceneği yok artık kaç sene oldu bu iş çözülmeli diye düşünüyorum..
otoparktaki liseliler hakikaten bombaydı leon'u carisması e21 sx'i olan ortada birdünya gereksiz hareketler.
@ Sert yazmış olabilirim ama olaylar buı şekilde....
yeni girdim eve duramadık sıcaktan sıralamalardan sonra kactım :)
güzel gündü ancak o arkada el freni cekmeler sıfır çizmeler falan çok kötü oldu en son çıkarken kapının orda baktım bi scirocco el freni cekmiş bana dogru geliyor ciddi güvenligin orda işi sadece para almaktı sanırsam güvenlik işinden başka herşeyi yaptılar.
2. seansta ne oldu? Ben ilk seanstan sonra çıktım döndüm.
yok dönmek için degil elemanlar yanlış bişi yapar aracı perte ayırmayalım diye :D park yeri aradım sen nerdeydin slm vereydin keşke :D
kırmızı ama hawaii stickerı yoktu sadece kırmızı :D
en güzeli eray abiydi ekzos sesiyle mest oldum walla :D oturdugum yerde elemanların konuşma şu
eray cıkıyoo bak bak neler olcak diyo arkadaşı cıkmasın cıkması başım agrıdı resmen ne eksoz varmış kafamı ütüledi spor gazetesi :D
ben 3 s2000 duruyodu sıyah en dipte oraya bıraktım arabayı yan yolun oraya gectım bariyerler cok kalabalıkdı oturuyodum orda bagdas kurup :D
kımseyı goremedım techden rıdvan abı mesaj atmıstı oda eve geldıgımde gordum ugrayamadım yanıma bide dc crxı gordum
roccodakı gerizekalı kimse bana patlıyodu yalnız yanlıcam diye :) önce sürmeyı ogrensın sonra yanlar belkı :D
Hiç resim falan çeken yok mu yahu? Bayağı da saat oldu, gelmedi resimler...
Nissancılar kumda oynasın muhabbeti nedir ?
1-2 eksik ve tedbirsizlik dışında gayet eğlendik. Finale kadar kaldık. Otoparkta dönenler dışında herhangi bir sorun görmedim.Ciddi apaçiler olduğu gibi çok beyfendi insanlarlada tanıştık.
Bu etap'ı Mert Bilaloğlu kazandı. Başarılar diliyorum :)
Bugünkü yarış hakkında bişeyler yazdım. Linkin bir mahsuru varsa yöneticiler silebilirler. Alınıp, kırılmam.
Kakus Lastik Kokusu ve Yanıklar
Çok güzel bi gündü gerçekten. özellikle ikili yarışlar çok iyidi. askere gitmeden araba almıcam diyodum ama bugünden sonra fikrimi değişirdim alıcam galiba :D ama diğer arkadaşlara katılıyorum otopark tam anlamıyla apaçi kaynıyodu. birkaç kere arkadaşımın arabasına çok yakın geçişler oldu arabanın yerini değiştirmek zorunda kaldık. bi tarafta adamlar aylarını yıllarını verip 300-400hp arabalar topluyolar diğer tarafta stock önden çekiş arabalarla el freni çekiyolar... anlamak güç gerçekten
Dışarıdaki araçlar çekilecek. Çekilmeyenlere ceza kesilecek tehdit anonsu hoş olmadı. Bu bir tehdit çünkü otopark dısına park edilen yerler yasak değil. Birde otopark icinde 20km hızla elfrenini çekip arabanın kıçını 2 metre kaydirarak kendini sofor sanan insanlarla doluydu.
ufak bi özet diye başlıcam ama biraz uzun olucak sanırım.
saat 2 gibi anadolu yakasından yola 2 arac olarak cıktık hava bugun kapalı gıbıydı oglen dedım sanslıyız kavrulmıcaz.yaklasık 1 saat yolculuktan sonra 3 gıbı olımpıyattaydık.
diğer gunlerden farklı olarak bir organizasyon oldugu bellıydı.
arabayı parkettım ilk gördüğüm kişi low rider özgür ardından psikolojik deli senat brs eg barış ve desteklediğim araclardan nfd sx efe beyler brifingdeymiş otomobillere bakmak için bi kaç tur attıktan sonra yerimizi aldık sıralama turları başlamak üzere. hava bir açıyor bir bulut altından gölgeleniyoruz. derken bi telefon iko arıyor abi kimse yokmu bn kımseyı goremedım nerde bu tech üyeleri valla bnde kımseyı gormedım henuz toplanan yok dedim.
sıralama turlarını ızlerken yanımda sureklı muhabbetını ettgımız ama daha once drifti e30 ların doganların yanlamalarıyla gormus arkadaslara gorsel solene hazır olun dedım demez olaydım.
bır ıkı aractan sonra tanıdık ısımlere sıra gelmeye basladı .
hbl sx gelıyor beyler burak abı ıyı pılottur dedım demez olaydım nerdeyse vırajların hepsını pass gectı.
seckın abı cktı oda bı turlu duman dumana gıdemedı derken kemal cıktı gayet guzel bı drift izletti heh dedim musa cıkıyor musada m5 le spın atınca heralde dedım bı konsantrasyon bozuklugu var heralde. sıra
spawn efeye geldıgınde efenın de sanssız bı tur gecırdıgını ızledık dedım bugun nedır .
peace barıs cıktı orta karar bı surus ızlettı esnaf eray kendınden beklenenın altında gıdıerken mert bılaloglu efsanesıne sıra geldı
mert e kadar pıstın hazırlanıs seklının gereklı duzende olmadıgını dusunurken mert tum sekıllerı alt ust edıp duman dumana bı tur cıkarttı derken otoparkta kı abıler ablalar kendı caplarında el frenlerı gazlamalar yapmaya basladılar herkes sıkıldı .
ardından alpinestar fatih geniş virajda lastıklere girince bu yarıstan bısey olmaz dıyıp gıden cok kısı oldu .
bunlara bırlıkte geldıgımız arkadaslarımız dahıl bıraz sıcaktan bırazda organızasyondan sıkayet edıp gercek drıft severler harıc nerdeyse kımse kalmadı.
Mustafa Mert Kazanç . sana sitemim var o sx v8 i pistte görmemiz lazımdı. bugun s14arb25 inin oktay abide nasıl da tam anlamıyla yurtdışı drift otomobillerinden farklı oldugunu gordun umarım deil potansiyelin farkındayım bize v8 le daha iyi gorseller sunmanı heyecanla beklıyoruz.
sıralama ardından otoparkta bıkac gezıntıye cıkıp araclara bakalım dedık toplandık yuruyoruz derken frid beyle timur abi ve joker serdarla karsılastık derken caner -rıdvan a rastladık selamlastık muhabbet ettık turumuzu tamamlamak ıcın yururken karsımda kendı aracımı gordum ama park ettıgım yerde deıl cok daha uzaklarda :D arkadaşlarım saolsunlar arabamı gezıntıye cıkartmıslar her ne kadar soylensemde burda denyo cok gelıp bırı dokunucak papaz olucaz dıe derken bahcelıevler tayfasını gordum fast and furıous 6 yı cekıyorlardı otoparktan cıkarken basbakanın koruması gıbı ortada s2000 yanında envayı cesıt basık arac.
neyse gerı yerımıze donelım bu sıcakta pıstık bırazda klımanın tadını alalım dedık arac ı eskı yerıne aldık .
derken top 16 yarısları baslamak uzereydı aslında ızlenmesı gereken kısım bu ve bundan sonrakılerdı.
eglencelı turlar gectı .
en eglencelı tur atmosferık sierra ıle rb25li sx arasındaydı ıkısıde hatasız gıttı kazanan sxin gücü oldu .
oktay abi tebrik ederim bugun kusursuzdun ve seyırcıyı en cok eglendırenlerdendin.
kırmızı sierranın sahıbı tanımıyorum ama bırkac antrenman once nerdeyse her vırajda spın atan daha yenı drifti ogrenen kısı gıtmıs sankı japonyanın yamaclarında gecelerı touge yapan bırı gıbıydın.tebrık ederım.
en uzuldugum ıkılı cıkıs ıse spawn efe ve dogukan manco arasındaydı .rb sx ve sierra arasındakı kadar olmasada rb26 lı s14 e karsı ca18 lı vipecli dr eculu efe bey rb ye dırenıcegını coktan bellı edıyordu. kı
1ncı turda dogukan onde efe kovalarken dogukan hata yaptı ve tam tur donmesı gerekırken etabı atlayıp parkura devam ettı bu efe ıcın bı avantajdı koca bı etap tan puan alamaycaktı efede gayet guzel turunu tamamladı.
rovansta efe onde dogukan arkada gıderken efeden talıhsız bır yarı spın geldı sanırım konsantresını kaybetmesıne neden oldu.
yavas yavas ılk 8 bellı olurken bıkac favorı elenmıstı
gecen senenın 3ncusu musa ılk 8 e gıremedı olsun pılotaj dısında musanın yeteneklerı mevcut :D
ılk 8 de zaten guzel gıdenler dısında arac boyutu buyuk motor hacmı cussesı kadar buyuk olmayan bir yıldız parlamaya başladı. atmosferik 5.28i
oguzhan odabaş.tebrik ederim eline koluna saglık.
az cok fınalı tahmın etmeye basladık derken ilk 4 sıralamam su sekıldeydı
1.nci gönlümden gecen kemal ama mert bırakmaz dıye dusunuyordum
2.nci bu durumda kemal.
3.ncu oktay abi teamart
4.ncu ise seckın okcebe
ama bu sekılde oldumu olmadı
rb25 le m3 turbonun karsılasması yanı oktay abı yada seckın abıden bırı elenmek zorundaydı nıtekım 3-4 tur sonunda berabere kalıp lastık degstırmek ıcın pite gırdıler gerı donduklerınde ıse .
mustafanın yemeklerımızı yıyelım ardından son 4 u ızlıcez demesıyle o yarısı ızlemeyıp yemek yemege gıttık .
tam zamanında donmusuz kı geldıgımızden 2 dakıka sonra top4 fınal basladı.
derken rb25 ın m3 le sonucunun m3 lehıne oldugunu anlamak cokta zor olmadı.
m3 turbo kemalın rakıbı 5.28 oguzhan
3.25 turbo mertın rakıbı m3turbo seckın oldu.
ılk kemal ıle oguzhan cıktı ıkısıde cok ıyıdı fakat gecen senenın sampıyon aracı kemalın ellerınde bıraz daha ıyı açılar yakaladı .kemal 1ncılık ıcın oguzhan 3nculuk yarısı ıcın kenara cıktılar.
mert ıle seckın abının yarısta seckın abının oversteerlerı yuzunden deıl tabıkı kendını kanıtlamıs 1 kez sampıyon olmus bı pılot karsısında tutunmak zaten buyık bır basarı
sonuc herkesın tahmın ettıgı gıbı mert turu lıder tamamladı.
derken 3ncluk yarısları ıcın oguzhan ve seckın abı pıstte guzel goruntuler sergıledıler sonuc 5.28 oguzhan 3ncu
bırıncılık savasında mertın eskı kemalın yenı gecen senenın sampıyon aracına karsı gecen senenın sampıyonu yenı 3.25 turbosu kıran kırana gecen 2 turun ardından beraberlık ardından yıne kıran kırana gecen bır turda kemalın yaptıgı hata aslında hata da deıl ama fazladan attıgı bır tur donut ıle mert 1ncılıgı aldı.
kısaca
saat 6 dan once vasat 6 dan sonra heyecanlı 9 dan sonra keyıf adrenalın heyecan ve lastık dumanıyla dolu bır gundu.
atmosferık 5.28 ve sierra bize motorundan zıyada pılotajın ne kadar onemlı oldugunu.
rb25 lı s14 un aslında yurtdısında ozendıgımız arabaların ulkemızdede var oldugunu.
otoparktakı bayanların ılgısı aslında erkeklern neden drifti sevdiklerinin kanıtı oldugunu
gosteren ufak detaylardı.
gelen herkesin ayagına pilotların ellerine kollarına sağlık.
okuyanlar için teşekkürler biraz uzun oldu sanırım :D
gokhan blackbird seni unuttum biran mk1 super almanyadan gelen gurbetcı aıle gıbı dolanıosun :D
6dan sonra gokhanlaydık hos sohbetlerımız oldu.bidahakıne cadırla gıdıcem ısmınıde techcadırı koyucam :D
geç gelmemize ve sonuna kadar izlemememize rağmen çok keyifliydi.
Otoparkda anlamsız hareketler yapan arkadaşlar kendinize güldürüyorsunuz, yapmayın.
bir adet foto. nacizne :)
http://g1207.hizliresim.com/z/y/b7pr8.jpg
Kardeşim çok güzel özetlemişsin ve yazmışsın, eline sağlık.
Kırmızı Sierra'nın sahibi benim inşallah birgün tanışma fırsatımız olur.
Antremanlarda Sierranın Direksiyon kutusu arızalandı ve yer yer direksiyonda sertleşmeler, kasmalar ve takılmalar oldu, Kutuyu orada değiştiremezdim ve aracın bu haline alışmam biraz zaman aldı.
Fakat her ne kadar aracım kusursuz olsaydı bile 125 beygirlik Sierra'nın kapasitesi belli :)
Oktay ve aracı çok güzel bir performans sergiledi , onu ve tüm driftci arkadaşlarımı, ve bizleri orada izleyen tüm dostlarımıza teşekkür ederim.