Bugünkü yarış hakkında bişeyler yazdım. Linkin bir mahsuru varsa yöneticiler silebilirler. Alınıp, kırılmam.
Kakus Lastik Kokusu ve Yanıklar
Printable View
Bugünkü yarış hakkında bişeyler yazdım. Linkin bir mahsuru varsa yöneticiler silebilirler. Alınıp, kırılmam.
Kakus Lastik Kokusu ve Yanıklar
Çok güzel bi gündü gerçekten. özellikle ikili yarışlar çok iyidi. askere gitmeden araba almıcam diyodum ama bugünden sonra fikrimi değişirdim alıcam galiba :D ama diğer arkadaşlara katılıyorum otopark tam anlamıyla apaçi kaynıyodu. birkaç kere arkadaşımın arabasına çok yakın geçişler oldu arabanın yerini değiştirmek zorunda kaldık. bi tarafta adamlar aylarını yıllarını verip 300-400hp arabalar topluyolar diğer tarafta stock önden çekiş arabalarla el freni çekiyolar... anlamak güç gerçekten
Dışarıdaki araçlar çekilecek. Çekilmeyenlere ceza kesilecek tehdit anonsu hoş olmadı. Bu bir tehdit çünkü otopark dısına park edilen yerler yasak değil. Birde otopark icinde 20km hızla elfrenini çekip arabanın kıçını 2 metre kaydirarak kendini sofor sanan insanlarla doluydu.
ufak bi özet diye başlıcam ama biraz uzun olucak sanırım.
saat 2 gibi anadolu yakasından yola 2 arac olarak cıktık hava bugun kapalı gıbıydı oglen dedım sanslıyız kavrulmıcaz.yaklasık 1 saat yolculuktan sonra 3 gıbı olımpıyattaydık.
diğer gunlerden farklı olarak bir organizasyon oldugu bellıydı.
arabayı parkettım ilk gördüğüm kişi low rider özgür ardından psikolojik deli senat brs eg barış ve desteklediğim araclardan nfd sx efe beyler brifingdeymiş otomobillere bakmak için bi kaç tur attıktan sonra yerimizi aldık sıralama turları başlamak üzere. hava bir açıyor bir bulut altından gölgeleniyoruz. derken bi telefon iko arıyor abi kimse yokmu bn kımseyı goremedım nerde bu tech üyeleri valla bnde kımseyı gormedım henuz toplanan yok dedim.
sıralama turlarını ızlerken yanımda sureklı muhabbetını ettgımız ama daha once drifti e30 ların doganların yanlamalarıyla gormus arkadaslara gorsel solene hazır olun dedım demez olaydım.
bır ıkı aractan sonra tanıdık ısımlere sıra gelmeye basladı .
hbl sx gelıyor beyler burak abı ıyı pılottur dedım demez olaydım nerdeyse vırajların hepsını pass gectı.
seckın abı cktı oda bı turlu duman dumana gıdemedı derken kemal cıktı gayet guzel bı drift izletti heh dedim musa cıkıyor musada m5 le spın atınca heralde dedım bı konsantrasyon bozuklugu var heralde. sıra
spawn efeye geldıgınde efenın de sanssız bı tur gecırdıgını ızledık dedım bugun nedır .
peace barıs cıktı orta karar bı surus ızlettı esnaf eray kendınden beklenenın altında gıdıerken mert bılaloglu efsanesıne sıra geldı
mert e kadar pıstın hazırlanıs seklının gereklı duzende olmadıgını dusunurken mert tum sekıllerı alt ust edıp duman dumana bı tur cıkarttı derken otoparkta kı abıler ablalar kendı caplarında el frenlerı gazlamalar yapmaya basladılar herkes sıkıldı .
ardından alpinestar fatih geniş virajda lastıklere girince bu yarıstan bısey olmaz dıyıp gıden cok kısı oldu .
bunlara bırlıkte geldıgımız arkadaslarımız dahıl bıraz sıcaktan bırazda organızasyondan sıkayet edıp gercek drıft severler harıc nerdeyse kımse kalmadı.
Mustafa Mert Kazanç . sana sitemim var o sx v8 i pistte görmemiz lazımdı. bugun s14arb25 inin oktay abide nasıl da tam anlamıyla yurtdışı drift otomobillerinden farklı oldugunu gordun umarım deil potansiyelin farkındayım bize v8 le daha iyi gorseller sunmanı heyecanla beklıyoruz.
sıralama ardından otoparkta bıkac gezıntıye cıkıp araclara bakalım dedık toplandık yuruyoruz derken frid beyle timur abi ve joker serdarla karsılastık derken caner -rıdvan a rastladık selamlastık muhabbet ettık turumuzu tamamlamak ıcın yururken karsımda kendı aracımı gordum ama park ettıgım yerde deıl cok daha uzaklarda :D arkadaşlarım saolsunlar arabamı gezıntıye cıkartmıslar her ne kadar soylensemde burda denyo cok gelıp bırı dokunucak papaz olucaz dıe derken bahcelıevler tayfasını gordum fast and furıous 6 yı cekıyorlardı otoparktan cıkarken basbakanın koruması gıbı ortada s2000 yanında envayı cesıt basık arac.
neyse gerı yerımıze donelım bu sıcakta pıstık bırazda klımanın tadını alalım dedık arac ı eskı yerıne aldık .
derken top 16 yarısları baslamak uzereydı aslında ızlenmesı gereken kısım bu ve bundan sonrakılerdı.
eglencelı turlar gectı .
en eglencelı tur atmosferık sierra ıle rb25li sx arasındaydı ıkısıde hatasız gıttı kazanan sxin gücü oldu .
oktay abi tebrik ederim bugun kusursuzdun ve seyırcıyı en cok eglendırenlerdendin.
kırmızı sierranın sahıbı tanımıyorum ama bırkac antrenman once nerdeyse her vırajda spın atan daha yenı drifti ogrenen kısı gıtmıs sankı japonyanın yamaclarında gecelerı touge yapan bırı gıbıydın.tebrık ederım.
en uzuldugum ıkılı cıkıs ıse spawn efe ve dogukan manco arasındaydı .rb sx ve sierra arasındakı kadar olmasada rb26 lı s14 e karsı ca18 lı vipecli dr eculu efe bey rb ye dırenıcegını coktan bellı edıyordu. kı
1ncı turda dogukan onde efe kovalarken dogukan hata yaptı ve tam tur donmesı gerekırken etabı atlayıp parkura devam ettı bu efe ıcın bı avantajdı koca bı etap tan puan alamaycaktı efede gayet guzel turunu tamamladı.
rovansta efe onde dogukan arkada gıderken efeden talıhsız bır yarı spın geldı sanırım konsantresını kaybetmesıne neden oldu.
yavas yavas ılk 8 bellı olurken bıkac favorı elenmıstı
gecen senenın 3ncusu musa ılk 8 e gıremedı olsun pılotaj dısında musanın yeteneklerı mevcut :D
ılk 8 de zaten guzel gıdenler dısında arac boyutu buyuk motor hacmı cussesı kadar buyuk olmayan bir yıldız parlamaya başladı. atmosferik 5.28i
oguzhan odabaş.tebrik ederim eline koluna saglık.
az cok fınalı tahmın etmeye basladık derken ilk 4 sıralamam su sekıldeydı
1.nci gönlümden gecen kemal ama mert bırakmaz dıye dusunuyordum
2.nci bu durumda kemal.
3.ncu oktay abi teamart
4.ncu ise seckın okcebe
ama bu sekılde oldumu olmadı
rb25 le m3 turbonun karsılasması yanı oktay abı yada seckın abıden bırı elenmek zorundaydı nıtekım 3-4 tur sonunda berabere kalıp lastık degstırmek ıcın pite gırdıler gerı donduklerınde ıse .
mustafanın yemeklerımızı yıyelım ardından son 4 u ızlıcez demesıyle o yarısı ızlemeyıp yemek yemege gıttık .
tam zamanında donmusuz kı geldıgımızden 2 dakıka sonra top4 fınal basladı.
derken rb25 ın m3 le sonucunun m3 lehıne oldugunu anlamak cokta zor olmadı.
m3 turbo kemalın rakıbı 5.28 oguzhan
3.25 turbo mertın rakıbı m3turbo seckın oldu.
ılk kemal ıle oguzhan cıktı ıkısıde cok ıyıdı fakat gecen senenın sampıyon aracı kemalın ellerınde bıraz daha ıyı açılar yakaladı .kemal 1ncılık ıcın oguzhan 3nculuk yarısı ıcın kenara cıktılar.
mert ıle seckın abının yarısta seckın abının oversteerlerı yuzunden deıl tabıkı kendını kanıtlamıs 1 kez sampıyon olmus bı pılot karsısında tutunmak zaten buyık bır basarı
sonuc herkesın tahmın ettıgı gıbı mert turu lıder tamamladı.
derken 3ncluk yarısları ıcın oguzhan ve seckın abı pıstte guzel goruntuler sergıledıler sonuc 5.28 oguzhan 3ncu
bırıncılık savasında mertın eskı kemalın yenı gecen senenın sampıyon aracına karsı gecen senenın sampıyonu yenı 3.25 turbosu kıran kırana gecen 2 turun ardından beraberlık ardından yıne kıran kırana gecen bır turda kemalın yaptıgı hata aslında hata da deıl ama fazladan attıgı bır tur donut ıle mert 1ncılıgı aldı.
kısaca
saat 6 dan once vasat 6 dan sonra heyecanlı 9 dan sonra keyıf adrenalın heyecan ve lastık dumanıyla dolu bır gundu.
atmosferık 5.28 ve sierra bize motorundan zıyada pılotajın ne kadar onemlı oldugunu.
rb25 lı s14 un aslında yurtdısında ozendıgımız arabaların ulkemızdede var oldugunu.
otoparktakı bayanların ılgısı aslında erkeklern neden drifti sevdiklerinin kanıtı oldugunu
gosteren ufak detaylardı.
gelen herkesin ayagına pilotların ellerine kollarına sağlık.
okuyanlar için teşekkürler biraz uzun oldu sanırım :D
gokhan blackbird seni unuttum biran mk1 super almanyadan gelen gurbetcı aıle gıbı dolanıosun :D
6dan sonra gokhanlaydık hos sohbetlerımız oldu.bidahakıne cadırla gıdıcem ısmınıde techcadırı koyucam :D
geç gelmemize ve sonuna kadar izlemememize rağmen çok keyifliydi.
Otoparkda anlamsız hareketler yapan arkadaşlar kendinize güldürüyorsunuz, yapmayın.
bir adet foto. nacizne :)
http://g1207.hizliresim.com/z/y/b7pr8.jpg
Kardeşim çok güzel özetlemişsin ve yazmışsın, eline sağlık.
Kırmızı Sierra'nın sahibi benim inşallah birgün tanışma fırsatımız olur.
Antremanlarda Sierranın Direksiyon kutusu arızalandı ve yer yer direksiyonda sertleşmeler, kasmalar ve takılmalar oldu, Kutuyu orada değiştiremezdim ve aracın bu haline alışmam biraz zaman aldı.
Fakat her ne kadar aracım kusursuz olsaydı bile 125 beygirlik Sierra'nın kapasitesi belli :)
Oktay ve aracı çok güzel bir performans sergiledi , onu ve tüm driftci arkadaşlarımı, ve bizleri orada izleyen tüm dostlarımıza teşekkür ederim.
Otoparktaki elfocular skandaldı hakikaten kimse de engel olamadı iki tane güvenlik görevlisi 50m öteden el kol sallasa da
ortada türlü rezillik yapan apaçiler bir kez daha bu işe gönül vermiş insanların adını lekeledi.
güzel gündü arkadaşlar da teneke nin açı kiti yeni yapıldığı için ve antrenman yapmadıgım için orda alışmam gerekti sonlara doğru iyce alıştık tabi ama sıralama turlarında kötü puan yapınca top16 ya almadılar :D alaydılar iyiydi de kısmet bidahaki yarışa artık
Süprizlerle dolu bir gündü ben ilk 16ya girmeyi hedeflerken 3. Oldum organizasyonda emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkürler ..
Güzel organizasyon oldu keyif aldım, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Rıdvan güzel özetlemiş tüm günü eline sağlık, bende 6 gibi tam gitmeyi düşünürken onun bahanesiyle sonuna kadar kaldım ama iyiki kalmışım ilerleyen saatlerde daha keyifli hale geldi.
Rıdvan yol yardımın içinde çok sağol. :D
El freni çekip abuk subuk hareket yapanları hemen müdahale edip dışarı atılması gerekiyordu sorun güvenliğin pasifliğinden kaynaklandı.
formula 1e de gitmiştim.ama organizasyon bu kadar iyi değildi. bi karşılaştırma yapayım
formula 1- 70 tl(televizyonda gördüğünüz asıl trübün 500tl )
apex drift- ücretsiz
nerden seğrettik?
formula 1-yan tribünler boş olduğu halde toprağa oturduk(ağaca dair hiçbişey olmadığından yandık.).
apex drift-isteyen bariyerlere oturdu isteyen tepelere çıkıp kuş bakışıyla izledi.tepelerde ağaçta vardı.
formula1-su 4 tl idi(asıl tribünlerde daha pahalı)(500 ml den bahsediyorum damacanadan değil)
apex drift- ücretsiz redbull dağıtıldı.ayrıca yiyecek içecek dağıtan yerler vardı.
formula 1-max. 3 virajı seğredebiliyordunuz.
apex drift- tüm yarışa hakim bir şekilde izliyordunuz.
formula 1-tek çeşit araç.
apex drift- çeşit çeşit
formula 1- hala hiçbir türk yok.hatta müslüman bile yok
apex drift- isteyen herkes katıldı.
formula 1- ilk turlarda araçların sesleriyle coştuk.ona alıştıktan sonra baya sıkıldık.
apex drift-antrenmanlarda sıkıldık.sıralamalarda başlayan eğlence katlanarak arttı.
umarım unuttuğum eksik birşey yoktur.yalansa yalan deyin :)
En önemli konu gelen izleyicilerin güvenliği . İkincisi izleyicilerin eğlenmesi , üçüncüsü ise izleyicilerin konforu bana göre. Bu konularda devamlı kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Eğlendiyseniz ne mutlu.
Bir alışveriş merkezinin otoparkı ile bizim yarışının otoparkı birbirine benzer arkadaşlar.Güvenlik bir yere kadar müdahale edebilir.Arabası olan adamın peşinden yaya olarak gitmek çok zordur.10 güvenlikte olsa aynı.İnsanımız değişmezse bu tabloyu görmeye devam edeceğiz.
Ama siz de araba çevirenleri görürseniz lütfen uyarın. Herşeyi organizasyondan beklemeyin. :)
benzer bir organizasyonun Ankarada olamaz mı ?? yani hipodrom olmadı gerekli izinler çıkmadı denilmiş. bu izinleri başka yelere alamaz mısınız ? neden sadece hipodrom üzerinde duruluyor ? siz sürücülerin gereksinimleri birtek hipodrom mu karşılıyor yoksa başka el veriişli alan mı yok ?