Ben farkında değilim açıkçası izlenemediğinin.
Teşekkür ederim söylediğiniz için.
Linkleri ekledim sorun düzelmiştir inşallah.
Istanbul Park 19 Mayıs Alfa Romeo 156 - Seans1 - YouTube
Istanbul Park 19 Mayıs Alfa Romeo 156 - Seans2 - YouTube
Bu arada 1. seansı 4. dakikadan sonra
2. seansıda 6. dakikadan sonra izlerseniz daha iyi.
Videoyu biraz erken açtım garanti olsun aceleye gelmesin diye.
Dikkatle izledim 2.seansınızı çizgileriniz ve direksiyona olan hassasiyetiniz çok güzel.Yalnız bende selespeedi uzunca bir süre kullanmış biri olarak keşke kendisi 7000de atmasına izin verseydiniz ve sadece direksiyondaki - tuşunu kullansaydınız vites anlamında bence dahada iyi yürürdü.Bilirsiniz alfalar devir sever hatta bu makineler 7250 civarı çevirirde selespeedde 7000de sınırlamışlar.Yinede çok başarılı bence.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Vites olayını ben direk kol üzerinden daha çok seviyorumneden bende pek bilmiyorum ama.
Direksiyondan da koldan da değişimde aynı etkiyi veriyor.
Selespeed yeni teknoloji şanzımanlara göre eski de kalsa bence hala 156 mı değiştirmememdeki en büyük etken.
Hele vites küçültmelerindeki aragazı vermesi zaten bitiriyor insanı.
Bu arada redline kısmına kadar vites değiştirmeyip kendisi değiştirirse vites değiştirme süresi 0.8 sn ama siz 5000 devir 7000 devir arasında değiştirirseniz 0.5 sn.
5000 devir altında değiştirirseniz 0.8 yine.
Birde bizim araçlar 6500 devirden sonra güç kaybetmeye başlıyor.
Yani 3800 - 6500 devir arası tam gücü alabiliyoruz.
Bunun içinde 6500 devirden sonrası bence gereksiz çünkü güç vermiyor ve aynı etkide hızlanmıyor.
Max torku da 3800 de veriyor zaten.
Max hp gücünü de 6500 de.
Sonrası düşüş.
Zaten aracım standart.
Hatta üzerinde kat , orta susturucu vs. hepsi duruyor.
Sadece bir Super Sprint Egzoz var o kadar ki oda zaten bir etki göstermiyor fazla.
Araç kmsi de 173 bin kmde.
Ön takım da ilk defa piste gireceğim diye ön sol salıncağımı değiştirdim ki daha da giderdi.
Sağ salıncağım orjinal mesela.
Ben otomobilimden çok memnun kaldım bu yaşta ve bu km de istenenden fazlasını verdi ve hiçbir sorun yaşamadım ne frenler de ne motorda ne yürürde.
Bence çok güzel bir iş çıkardı
Bu arada pist üzerinde çok fazla trafikte kalmamdan ötürü sürem çok çok iyi değildi.
İlk seansta 2:54
2. Seansta 2:57 yapmışım.
Ben yinede redline a kadar çevrilmesinden yanayım ama siz bilirsiniz tabi.Mantığımda şu araç atmosferik olduğundan 3800de verdiği peak tork daha sonra düşmeye başlıyor bu yüzden bir üst vitesi ne kadar yüksek devirde yakalarsanız o kadar iyi en azından hp bandının içinde yakalarsınız ve bu da 7000ila 6500 devir arası uzayan vites atma süresi farkını yani 0.3saniyeyi telafi eder diye düşünüyorum.Denedim hep öylesinde daha iyi yürümüştü.Ama ben gençliğime acemiliğime denk gelip kat iptali ve komple düz boru ve bayağı bir free flow son susturucu ile denemiştim ondan tork kaybını çok hissetmişte olabilirimayrıca düz vites olan 2. 156mda inanın 7200devirlere kadar kesinti hissettirmiyordu devir çevirmekten çok hoşlanıyor tspark motorlar(yağ eksiltmesi hariç tabi).ama kat iptalinin falan bi faydası olmadı geri götürdü tavsiye etmiyorum eğer düşünüyorsanız
bide aman diyim açık filtrede koymayın 7000devir rampa yukarı çıkarken gümler kaput altında bomba patladı zannedersiniz ama o bir debimetre bozulmasıdır aslında
![]()
Benim aracımda yağ eksiltme hiç denecek kadar az
Yağ değişimlerinde 250 gr yağ eksiltiyorum.
Açık hava filtresi var ama orjinal borunun ucunda ve sadece filtre kutusunun üst kapağı çıkarılıp içini boşaltım onun içine aldım.
Birde 156 da debinin bozulmasına sebep yağlı filtreler.
Yağsız kullanımlarda sorun yok.
Yeter ki benim ki gibi olsun.
TS motorlar da zaten devirsiz kullanımlarda sağlığını yitirip sağırlaşıyor.
Ben zaten hafta sonları kullanıyorum Alfamı
Hafta içi Volvo S40 2.0 Turbo ile devam![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)