son durum nedir arkadaşlar?
Printable View
son durum nedir arkadaşlar?
4-5-6. gruplar bitince ayrıldım. tek sorun seyirciyi yönetememek aslında.
bu sağlam bi güvenlikle çözülür ama neden yapılmıyor anlamıyorum. güvenlik yada polis seyirciler gibi yarışı izliyor tabi kontrol hak getire. birde insanların padok ve start noktasında durma sevdası varki süper!. ben tribünde izledim gayette verimliydi. boş yerde vardı. (Bakarsan bulursun). Şu arkadaş, amcaoğlu dayı oğlu sıfatındaki insanları padok ve Start'a almasalar hiç bir problem yok aslında. İsmail Çam abi mikrofonu alıp olayları yatıştırmasaydı sıkıntı büyüyecek gibi duruyordu. Daha iyi GÜVENLİK YÖNETİMİYLE seyirci sorunu aşılır diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler...
Sadece tork garaj legacy bile izlemek herseyi unutturdu 10.055 yaptı ki emeklere sağlık :)
Org. Eksiklikler herzamanki gibiydi gercekten cok kalabalıktı bu kadar insanın gelebilecegini org. Düzenleyenler bile tahmin etmiyorlardır.
Yarış olarak guzel olmasada guzel araclar vardi , tork legacy harikaydi , mavi golf4 cok guzeldi , kirmizi eg turboya diyecek bisey yok zaten :D
500 hp oldugu idda edilen crx yoktu yarista
bence yapilmasi gereken şey girişlerin paralı olmasi , boylece hem kalabalık azalır ve burdan gelen gelirle daha iyi ve kalabalik bi guvenlik sirketiyle sorunlar buyuk olcude çözülmüş olur diye düşünüyorum
B16 blokla 250 shot nos basacak crx ciktimi ?
Elle kaldırılfı 2 yarış sistem komple gitti
seyirciler illallah ettirdi erkenden ayrıldık malasef.yine de organizatörlere çabaları için teşekkürler
Karardı hava hala kalkıslar devam ediyor.
Ahmet , siz gittikten sonra uslup cok degisti. Okadar saygisizca anonslar yapiyordu ki insanlar cileden cikti , ne kadar piste pet sise tas atildiysa kulup baskaninin sucudur. Ismail cam mikrofonu eline alip ortami duzeltmeseydi yaris baslamadan tamamen iptal olabilirdi.kulup baskaninin Yarisan yarisciya saygisi yok kimse kusura bakmasin. Kalip olanlara sahit olsaydiniz hak verirdiniz.
Adama cinnet geçirtmişler demek ki.
Kimse kusura bakmasın tesis etrafındaki teller adam akıllı yapılmadıkça ve girişler ücretli olmadıkça aynı sıkıntılar devam eder , en az 4 tane daha tribün lazım insanlar izlrmeye geliyo tribün dolu , padok dolu adam izlicek yer arıyo ağaca çıkıyo telleri kesiyo , padok alanına giriyo ortalık karışıyor çevik kuvvet müdahale edemedi aşırı kalabalık vardı 1 ay sonra yine yarış yapılsın yine aynı şeylet olcak isterlerse güvenlik 2 katına çıkarılsın
Valla hala pistteyiz, finişte geçen arabayı fenerle bildiriyolar, çok ilginç yarış :) startıda elle veriyolar konyaya yarış izlemeye sanırım son gelişim :)
kaza bela olmasın da o ortamda!
saat 21 ve yarıs hala devam edıyor dedı arkadasım
arabaların yarısı kalkmış
Turkıye dekı drag tarıhının en ılgınc yarısı oldu sanırım :)
Batu kardeşimize destek vermek için izmirden çıkıp geldik tribünler ful doluydu adamlar resmen üzerimize basarak geçtiler keşke paralı olsaydıda kuru gürültü için değilde gerçekten izlemek için gelenler olsaydı orda :/ organizayson hakkında konuşulabilecek pek şey yok aslında en çok takıldığım konuda kayıt paralarından hariç 100 er lira daha istenmesiydi ne için istendiğini anlayamadım
Bence biraz daha özen gösterilmeli organizasyon için plan program yapılmalı RPMTÜRK ekibini bu konuda tebrik ediyorum akhisarda hiç böyle sıkıntılar yaşatmadıkları için :)
Konyada sikinti buyuk, hem organizasyon hem seyirci olarak..Yaris baslamadan geri donduk. Guzel olan tek sey yolculuk sohbet ve muhabbetti..
İlkkez konya yarışına geldim yaptığımız 1200 km yolamı yanayım seyircilerden bahsrtmeye gerek bile yok en çok takıldığım konuda sunucu dayının bütün şöförleri toplayıp 100 tl mecbur vereceksiniz lafıydı. Belki adamın cebinde parası yok .napıcak yarıştırmıycakmıydı.organizasyonda rpm ekibini tek geçerim.
hersene olduğu gibi bu senede pek bişey beklemeye gerek yoktu.
iyiki de gidememişim.
organizasyonu yapan arkadaşlar her yıl bu rezaleti insanlara yaşatıyorlar. eski konulara bakıp okuma gereksinimi duysalar eksiklerini giderirlerdi.
ben artık onların bu işi ticaret amaçlı yaptını düşünüyorum. başka bi hedefleri yok. topla parayı gerisi çokta önemli değil zaten..
aşırı kötü bi yarış oldu,bugün gerçekten prof.yarışmacılarının cogunun neden konyayı secmediğini anlamış oldm
,4.30da ayrıldık en son kazananı bayrakla belirliyorlardı
yarışcıların cogu süre oğrenmek için okadar para ödeyip masrafa gırıp onca yol cekıyo vee bayrakla sonuc belırleniyo
bence Ankara gibi Konyada bu işi yapamıyor hiç yapmasınlar daha iyi
eleştiri yapılmalı ama bence ınsaflı ve objektıf olunmalı. apacı sadece ankarada konyada degıl, pazar ülkü draglarında da bol mıktarda mevcut. RPM ekıbının kalıtesı tartısılmaz. ama bu tarz kısılere cok daha farklı tedbırler alınmalı. tribun varsa koltuk sayısına gore davetıye ve bilet basılabılır. tribunun bıtımıne de cevık kuvvet falan yerlestırılıp mesela gereksız kalabalıgın onune gecılebılır. futbol macında da bılet kontrolu olmasa her mac boyle olurdu.
drag yarısı da ticari amaclı yapılacak son ıstır bence. o kadar cekılen cılenın karsılıgımıdır bugun cepte kalan para. bi de kalmıs mıdır acaba para.
yanlıs anlasılmasın ne ızmır ekıbını tanırım ne konya.
Arkadaslar herkesin elestrisine saygi duyuyorum ama dusene bir tekme de sen vur misali yapmanin anlami yok su saatten sonra. Pozitif yapici onerileri olanlar paylassinlar sonucta Konya'da artik yaris yapilmamasi drag sporu adina kotu bir durum ne kadar cok yarisma duzenlenirse o kadar cok yayilir.
Benim nacizane fikrim bu sure sistemiyle ilgili sorun sanirim her yarista yasandi, kablo kesenler vs.ler yaris gununden 2 gun once gidilsin kurulsun denensin ve basina bir bekci dikip yaris gunune kadar orda tutulsun. Son dakika gollerine tahammulu yok artik malesef kimsenin. Yarisin provasini defalarca yapmali Konya ekibi bir sonraki yaris icin.
ankara yarışlarını çoğunlukla kaçırmadan izledim, seyirci gerçekten sıkıntıydı güvenlik önlemlerinin bi önemi kalmıyordu, konyada söylenenlere göre aynı şeyin laciverti. bu olabilecek bir şey ücretli giriş yapılmadığı takdirde.. Aklıma takılan soru son anda alınan 100 tl, ve mecbur vereceksiniz muhabbeti ? bu konuda başkanın açıklamasını merak ediyorum , hatta orda yarışmış pilotların yorumlarını merak ediyorum umarım konuya yazacaklardır.
konya ya yarış için bu üçüncü gidişimdi ve hiç bir defasında tam anlamıyla oturup yarış izleyemedik saat 3 oldu ve yarış başlamadı seyircide normal olarak tepki göstermeye başladı
kaliteli bir yarış ortamını konya da yakalamak için otopark ve tribünlerin ücretli olması ve iyi bir güvenlik şirketi ile anlaşılması gerektiğini düşünüyorum güvenlik görevlisinin gözünün önünde tellerden atlayıp padok alanına giriyorlar adam kafasını diğer yöne çevirip görmezden geliyor.
yarışlar yapılabildimi,en iyi süre kimin?
Ben böle olacağını biliyordum.En son gittğimdede aynı olmustu oyuzden bu yarısa gıtmedım. Şaşırmadım acıkcası.
Kim ne derse desin bugünü ismail çam kurtardi , ismail çam orda olmasaydı o kalabalıgı kimse durduramazdı :)
bugün bende yarıştaydım çok kalabalıktı ve saat 14 30 gibi ayrıldım tribün yetersizdi hava şartları geçen haftaya göre çok kötüydü geçen hafta hem serin hemde rüzgarsızdı otopark çok sıkıntılıydı ve güvenlik biraz daha işlevsel olabilirdi çözüm olarak ek tribün yapılabilir otopark yapılabilir ve yarışılan alanı üstünü tellerle kapıtabilir
Edit:
Turbo k20 11.9 sn yapmış
Organizasyon için elini taşın altına koyan emek veren herkesden Allah razı olsun fakat organizasyonda birçok eksik vardır, herşey arapsaçı gibiydi. En başta tribünler kesinlikle ücretli olmalı, o kadar yol yapıp maddiyat harcayanlar tribün içinde ücret vermekten çekinmez. Tribünden alınan ücret güvenliğe yatırılarak daha aksaksız bir organizasyon olur aynı zamanda boşu boşuna tribünü işgal edenler elenir.
Başkanın üslupsuz konuşması sert tavırları, seyircinin anlayışsızlığı ile birleşince ortalık darmaduman oldu. Adamlar nerden bulduysa piste taş, pet şişe fırlatmaya başladılar. Seyirci yatıştırma da İsmail Çam olmasaydı eğer yarış o saniye iptal olmuştu. Bana göre bu yarışta organizasyon adına en büyük tebriği fotoselin kontrolünü yapan siyah tişörtlü arkadaş ile İsmail abi haketti.
Araçlar içinde ise en dikkatimi çeken mavi Golf GTI oldu çok güzel bir sesi vardı, Maşallah.
Tek kelimeyle rezaletti. Bir daha asla gitmem. Seyirci kitlesinin durumu ortada. Tribunde oturup izlese hic sorun yasamicak ama adam inatla padok alanina, start noktasina girmekte israrli. Inatla oraya girme pesinde. Sirf bu cabasi yuzunden yarisi izleyemiyor ama farkinda degil. Cok da sasirmamak lazim aslinda, organizasyonu duzenleyen adam seyircinin bogazini sikarsa, seyircinin kafasina mikrofonla vurursa herseyi hakediyo benim gozumde ;) Yukarda da yazilmis, kendi aralarinda on numara yaris duzenlerler. Bundan sonra iyi eglenceler.
Dip not olarak da gunu nispeten Ismail Cam kurtardi, Allah bin kere razi olsun kendisinden.
Saat 21 de araclarin %50 kismi bitmisti sanirim komple biteli yarim saat olmustur :)
mukemmel bı gundu butun hızlılar ankaradan cıktı ankara kazandı emegı ugrası gecenlerın elıne koluna saglık herkes cok sıkı hazırlanmış bazı aksaklıklar oldu ama oda ısın nazarı olsun dıyelım ozellıkle sato usta tork garage cok guclu araclar hazırlamıslar onlarında ayrıca ellerıne saglık
Biz simdi geldik eve bugunu ismail cam kurtardi gercekten. buradan kendisine tekrar tesekkurlerimi sunarim. Guvenlik vs olsun yetersiz sure olcum cihazlari arizali ve girisler ucretli olmali daha iyi olabilirdi hersey ama gercek yarislarin ust kademeden alt kademeye inmesi gercekten guzel oldu yarisan herkeze tekrar tesekkur ederim...
Tork Garaja yakışan bir süre ile döndü, Legacy(arabanın bittikten 3gün sonra ilk yarışında yaptıgı derece) ile 10,05sn ile 1. oldu :)
Standart 20g sti 11.42 ile beni çok şaşırttı. :)
http://i1052.photobucket.com/albums/...psbdhguemo.jpg
sadece kum fırtınasını görmeniz lazımdı başka diyecek bişey yok
sabahın köründe kalk,3 saat git 3 saat gel 6 saat yolu çek.arabayı parket yarım saat yürü.tozu toprağı rezilliği bi kenara bırak ne izledin 6 tane arabanın seadingini.pist ve araçlar dışında kesinlikle herşey vasat ötesi idi.bu şekilde devam ederse konya dışından gelen olacağını pek sanmıyorum.gerçi konya halkı bu konuda gayet yeterli.her türlü doldurur o pisti.türbünde yanımda oturan abla kundaktaki çocuğunu bile getirmişti:D:D
acilen guvenlık artması lazım acılen o pıst ıcınde padoktakı adamların bıtmesı lazım sabah 9 dan ogleden sonra 2 ye kadar ordaydım hıc bı zevk almadım acıl cozum allahtan bız 1,5 saatlık yoldan gelıyoruz arac sayısında bı standart belırlenmelı seeding i bitiremedık :D hasta olmadan gerı geldık onemlı olan oo