User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
82 sonuçtan 77 ile 82 arası

Konu: 2014 İtalya GP

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben çok ani karar verildiğini düşünüyorum. Monteden ziyade teknik ekip ile alakalı bir durum bu başarısızlıklar. Teknik ekip ile ilgili çok tutucu olundu ve karar aşamasında isabetli davranılmadı. Değişiklik bazen iyi olabiliyor, ancak birden geri dönüş beklemiyorum Ferrari'den. Bu pilot kadrosuna iyi bir araç vermeleri çok keyifli olurdu. Domenicali'ye çok katlanıldı. Ben bu başarısızlıkların sebebini Domenicali olarak görüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İlla bozmak zorunda mısınız?
    Ne güzel ortak bir fikrimiz olucaktı. Olmadı bu olmadı...

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarışı izleyebileceğimiz bi link varmı ?
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

akay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ohoo neler dönmüş burda redbull ve bernie olayı hiç olmamış bence. fia tff ise ferrari de fenerdir net takımların fiadan aldıkları parada bile adaletsizlik var. ferrari yıllardır diğer takımlardan daha fazla pay alır. redbull içecek falan eyvallah ta adrian newey gibi biri de var unutmayın. adamın elinin değdiği araç gecko ya bağlıyor viraja yapışıyor..aerosu her daim iyidir. adamı en sonunda bezdirdiler o da bıraktı artık f1 i. büyük kayıp. bir de şunu demeden kapatmayım. allaha şükür gözümüz kulağımız izanımız var. istanbul parkta 8. virajdan dönen v8-v6 hız farkını anlayabiliriz. 90 ların başından beri izliyoruz. şurda 5 senelik macera değil..

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en temizi güzelini yazmıssın.

haftasonu tv bsından ayrılmayan ben şimdi hangi yarıs hangi tarihte yada kanalda(yayınlanıyormu onu bile bilmiyorm) ilgimi bile cekmiyor. sadece yeni motorun cirkin sesini merak edip 2-3 viraj izledim okadar.

nerde dog fight gibi yapısık kıc kıca gitmeleri birden yanına acılıp gecme cabaları vs. 3lü 5li geçtiklerinde kulagı yırtar derecede cıkan sesleri

mesela

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=pXuXaj_RFc8
    *** Michael Schumacher Absolutely RainMaster of Formula 1 !!! ****

Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bizim adımız Hıdır izliceğimiz budur.

Serhan Acar'ın sitesine bakıyordum dikkatimi çekti ve mantıklı buldum.

FIA neden sürekli otomobilleri yavaşlatmaya çalışıyor?

FIA, F1´in gireceği sıkıntıyı 4-5 sene önceden görmeyi başarmış ki, seyircilerin kızdığı tek motor, motor dondurma vs gibi uygulamaları getirerek masrafları kısmaya başlamış. Bir sene içince Honda ve BMW gibi dev bütçeli üreticilerin spordan çekilmesi, bu endişelerin ve alınan kararların doğru olduğunu gösteriyor herhalde.

Bir motor kabaca 300.000 Euro, eskiden 2 otomobil 2 yarış hafta sonunda Cuma, Cumartesi Pazar´dan toplam 12 motoru kullanıyordu. Şu anda sadece 2 motorla geçiliyor. Yani her takımın sezon boyunca sadece motor üretiminde (geliştirmeye harcanan 100 milyon Eurolardan bahsetmiyorum bile) 30 milyon Euro civarında.

Hızlar ne kadar yavaşladı? Ben size söyleyeyim: birkaç saniye. Peki siz bu hız farkını TV´de viraj dönen otomobilleri izlerken veya İstanbul Park´ta tribünde otururken hissedebiliyor musunuz? Hayır tabii ki.

Zaman tutma sistemi olmasa F60´ın F2004´ten yavaş olduğunu anlayabilecek misiniz? Tabii ki hayır!

Şu anda Ferrari ile Force India birbirinin aynı iki karoser üretsin, Ferrari´ye Force India renklerini giydirin, Force India´ya Ferrari. Gidin bizim pistin 8. virajından izleyin çıplak gözle. Aradaki farkı, hayatta fark edemezsiniz. Anlamazsınız bile otomobillerin değiştiğini... Bu dediğim herkes için geçerli.

O zaman bu birkaç saniyeyi kazanmak, her virajı 1-2 km/s daha da hızlı dönebilmek için yüz milyonlarca Avro harcayan takımların batma ihtimalini nasıl göz ardı ediyorsunuz?

2000´den bu yana kaç tane takım battı veya el değiştirdi? Prost, Arrows, Jordan, Minardi, Jaguar, Midland, Spyker, Super Aguri, BAR, Sauber... Bunlara 2008 ve 09´da Honda ile BMW´de eklendi ne yazık ki...

Hızlar artmaya devam etsin ve bir iki sene içinde önce dokuz, sonra sekiz takıma düşsek daha mı iyi? 8. virajı 260 ile dönen 20 otomobili mi tercih edersiniz, 265 ile dönen 14 otomobili mi?

kendimi begenmislik olmasn ben her aracin viraj alisindaki farki goruyorum hatta 2010 da RedBull kis testlerinde yavasken sikan giris cikislarina iyi bakin RedBull resmen baska boyutta dedim kimse iplemedi ama sonra Vettel donemi geldi .

RedBull un yukselisi tamamen Adrian Newey e baglidir.Adrian hangi takimda ise o takim hep zirveye cikti oynadi.Williams ile basladi Prost ile sampiyonluk geldi sonra Senna geldi ama malesef o aramizdan ayrildi.Adrian o kadar iyidiki 96 da Hill i 97 de Villeneuve u sampiyon yapti sonra gectigi McLaren-Mercedes birden kafaya oynadi 98-99 ( Schumacher in sansizliklari eklenince ) McLaren zamaninda o kadar iyi aerodinamik araclari vardiki Mercedes motoru kaldiramadi.McLaren den sonra RedBull a gecti Herkes artik bu is bitti dedi ama gecis donemini bitirince 09 dan sonbra RedBull un durumu ortada.

Bir arkadas yazmisti nickini unuttum Adrian i tek durdurabilen Brawn - Schumacher diye. Kesinlikle dogru.
    RedBull basari icin herkesten cok para harcadi , en iyi muhendis kadrosunu kurdu ve Vettel e yatirim yapti sonuc en gec dunya sampiyonu ve 4 sene ark arkaya = Basarili bir proje.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RedBull un viraj almasında şasi ve motordan daha ötesi var gibi çok fazla analiz ve haber okudum bu konuda, araç genel olarak çok iyi ama tek virajda nerdeyse 2-3 farklı kontrayı sadece Vettel'in verdiğini düşünmüyorum
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)