yaaa arkadaşlar bunlar drag falan yapamaz
abi ozamanda konusmustuk bızım federasyondan hıcbır cacık olmaz. yarısanları dınlemeyıp kendı kurallarını koydular gene. bu sene de hıcbısı anlamadık. valla cıkıp gece gazlıyoruz bız en temızını yapıyoruz. drag mı bılmem neymıs yalan bu ulkede.
bıldıgın yerınde oturan calısmayan yenılık getırmeyen federasyonun oturdugu yerı terketmesı lazım kı bısıler olsun.
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
caddelerde gazlamayın pistlere gelin felsefesini heryerde yapıyolar bi draglara izin vermiyolar ne cacık ne lahana turşusu dediğin gibi artık o koltukları terketmeleri lazım çok haklısın
Arkadaşlar iyi günler;
Ben İstanbul Motor Sporları Kulübünden Burç tanıyanlarınız vardır mutlaka..
19 Ekim tarihli Ulusal takvimdede yer alan Türkiye Drag Şampiyonası 7. Ayak yarışmasını tarihi daha sonra belli olacak şekilde erteleme kararı aldık.Bunu gün içerisinde www.imk.org.tr adresindende öğrenebilirsiniz.
19 Ekim 2008 günü yapılacak Drag Şampiyonası hakkında okuduğum ve sanırım cevap bekleyen konulara dair açıklama yapma ihtiyacı duydum.
Darg Tüm Dünyada gerçekten beğenilen ve ilgi gören gelişime açık motorsporlarının bir dalıdır,her sene FİA nın belirlemiş olduğu standartlarda ve Dünyadaki gelişime ayak uydurarak konulan kurallarla TOSFED in buna bağlı olarak kurallar kitabının sporculara uygulama hükmü bulunmaktadır. Sporcu belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür onun içindir ki kurallar yazılırken veya oluşurken siz değerli sporculara sorma veya sporcunun kural belirleme yetkisi yoktur.Federasyon FİA nın belirlemiş olduğu kurallara uymakla yükümlüdür.
19 Ekim 2008 tarihinde yapılacak olan TDŞ 7. Ayak yarışmasının ertelenmesini kulübümüz olarak istememekle beraber yaptığımız organizasyonun giderlerinin gelirlerinden çok çok fazla olması bizi ertelemeye iten en büyük nedendir.
2008 yılı Türkiye Drag Şampiyonası resmi lisanslı yarışmacı sayısı 27 kişi biz klüp olarak yarıştan önce tüm yarışmacılarımızı arayıp katılıp katılmayacakları konusunda teyid alıyoruz.Katılım bir elin parmaklarını bile geçmiyor ve bu bizim organizasyon yapmamızı engelliyor.
İstanbul Motor Sporları kulübü Türkiyenin en köklü kulübüdür.En çok organizasyon yapan kulübüde İstanbul Motor Sporları Kulübüdür.Onun için ki yukarda okuduğum kadarıyla yapamayacaklarsa almasınlar yarış diyen değerli arkadaşa cevaben resmi yarışcının 27 olduğu ve teker teker her kesin teyit alınmasına rağmen katılımın bir elin parmaklarını geçmemesine rağmen yapmaya çalıştığımız organizasyonu maalesef ki yapamamaktayız.
Siz Değerli sporculara anlayışınız için teşekkür eder soru ve eleştirileriniz için burc.sumer@imk.org.tr veya 0216 537 14 65 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla
Burç Sümer
İstanbul Motor Sporları Kulübü
grupları baska yere gore ypıosunuz bızde bunu ıstemıoruz bu kadar acık ve net. o yuzden imk federasyon ne kadar yasal kurulus un dragları var ıse kotu gecıo ne kadar ozel drag var ıse ıyı gecıo. hıc dusundunuz mu bızım ulusal bombosken ozel yapılan organızasyonlar nıye dolu dıye. ozaman belkı anlasırız. 27 kayıtlı var dıosunuz 10 kısı yarısa katılmıo dıosunuz. kımse yarısların boyle olucagını onceden bılemıoda ondan.
ben ılk defa boyle sert konusuorum ama kusura bakmayın bızım ulkemızde her nekada en cok organızasyon sıze aıt olsa da DRAG RACING kesınlıkle bu organızasyonların en sonuncusu.
Call for prayer
Instagram hesabımız
400 mt olan pisti bile geriye çekiolar ondan sonra yok kural mural bence bu işi sadece DRAG duzenliyecek biri yapsın tomsfed buyuk bı kurulus olabılır ama drag sporuna onem vermedıgı açıkca ortada..
Degerli arkadaşlar biz kulüp olarak sporun yapılması için uğraşıyoruz kuralları FİA belirlemekte bizde bunu uygulamakla yükümlüyüz.Serzeniş ve tavırlarızda haklısınız Türkiyede Drag için pist yok diyebilirim.Bizim şuan ulusal pist olarak İzmit Körfez Pistide drag organizasyonları açısından yetersiz kalıyor fakat yeni yapılan Konya Drag pistinde Ertelenen yarışı yapmak istedik fakat 400 değil 500 metre olmasına rağmen kayıt bulamadık bizim işimiz kendimizi spor için yormak 400 metre olduğu zamanda katılım pek artış göstermiyor.
Saygılarımla
yarış 400 mt olmalı en azından ana başlıklı toplantı yapıyoruz sezon başında kabul ediliyor.körfezdede en az 300mt sağlanacak deniyor çünkü yönetmelik en az 300 olmalı diyor.ama siz hala 250 mt pistte yarış yapmaya çalışıyorsunuz. ilk yarışınız bu kural sağlanamadığı için iptal oluyo ama siz hala aynı pistte yarış yapmaya çalışıyosunuz.sizede hak vermek lazım 800 metre olan pistte 300mt olarak yarış yapılmaya çalışılıyor bu zihniyetle yarışda olmaz yarışıcıda. drag için federasyon zamanı gelmiştir tosfed gitsin rallicileriyle yarış yapsın.ne federasyon ne komiserler zaten yarış yapmak istemiyorlar.
Körfezde roll bar konusu olduğunda banane gelmezse gelmesinler bizim için daha iyi dien yarış komiserlerini buradan tekrar kınıyorum.
RACE WERKS
Yorumunuz için teşekkürler yukarıda belirttiğim üzere biz sporu yapmak için uğraş veriyoruz.Bizim şuan ulusal Pistimiz İzmit Körfez yarış Pistinin yetersiz olduğunuda biliyor ve serzenişinize hak veriyoruz.Fakat tekrar söylemek istiyorum kuralları belirleyen biz değil biz sadece kuralları uygulamakla yükümlü bir kurumuz
ben şunu merak ediyorum yarışı yapmayacaksınız peki tamam. sadece 4 ayak yapıldı ve 3 ayak yapılmadı.nasıl şampiyon belirleyecek federasyon.en az 5 yarışa katılma zorunluluğu var yarışmacıların? ama federasyonun bu 7 yarışı yapma zorunluğuda olmalı.çocuk oyunu değil bu bi ton para harcanıyor emek veriliyor.
katılımsa şikayetiniz izleyin özel org.ları neden daha fazla katılım oluyor sizde uygulayın madem yarış yapmak istiyorsunuz. son güne kadar ne bi afiş ne bi duyuru 3 kişiyi arıyorsunuz gelmeyeceklermiş katılım yok yarış iptal. ......
RACE WERKS
5. ve 6. ayak aynı gün yapılsın arkasınada güzel bir mahalli yarış yapılırsa katılım olur.yarışı yapın sizde kurtulun bizde kurtulalım artık burç bey lütfen sizden talebimiz budur.
RACE WERKS
aynen katılıyorum. ama mahallı nın grupları 1600-3500 cc gıbı sacma sapan olmasında.
Call for prayer
Instagram hesabımız
11-12 ekimde körfezdeki organizasyonda yarışçılar teknik ekip ve dostları akrabaları dışında izleyici olarak 10 kişi ya vardı ya yoktu diger tarafta özel organizasyonlarda 2000-3000 izleyici oluyor ve fena sayılmayacak bir bilet geliri elde ediliyor (oda gelirmi demeyin pistin durumu ortada) bilet fiyatlarıda artırıla bilir.Demek istedigim para yok katılımcı yok pist yok demek yerine daha özendirici olup zora koşmak yerine yardımcı olmanız gerekir.
19 ekimde istanbul parkta organizasyon olması aynı gün drag yarışlarının yapılmasını etkilemiş olabilirmi acaba ?
Birde pistin boş kalmasını anlayamıyorum özel organizasyonları neden desteklemiyorsunuz ?
Bari körfezi pistini müze yapında motorsporları adına bir gelişme olsun
Yazdıklarımın tamamını imk üzerine yazmadım sonuçta kural uygulayıcı onlarda ters birşey yazdıysam düzeltirseniz sevinirim![]()
Sayın Arkadaşlar;
İstekleriniz ve isteklerimiz konusunda aynı dilde konuşuyoruz.Benim anlatmak istediğim bizim kuralları belirleme değil uygulama yetkimiz var özel eğlence ve mahalli statüsünde yapılan organizasyonları yapan arkadaşlar bilir destekliyor ve yapmaları açısından biz ön ayak oluyoruz.özel organizasyon ve mahalli statüsündeki organizasyonların kuralları ve maliyetleri daha düşük tutup stock araçlarla katılımın olmasını sağlamak amacımız bu şekilde daha fazla kitleye zaten sizlerin sayesindede ulaşılmış oluyor.
Bizle görüşen ve bizimle beraber spor için çalışan arkadaşlar ve bizimle beraber bu organizasyonları yapmak isteyen arkadaşları geri çevirmedik bu güne kadar yukarıda neden özel organizasyonları desteklemiyorsunuz diyen arkadaşada buyur teklifini getir konuşalım diyorum teklif gelmeden ben özel organizasyonları nasıl destekliyeyim sen teklifini yap ona göre bende sana cevap vereyim
Saygılarımla
Burç bey;''Yarışdan önce aradık'' diyorsunuz,kimi aradınız yazarmısınız.Beni arayan olmadı,hadi beni atladınız ulusalda yarışan 2 arkadaşıma daha sordum onlar da aranmamış.Kim diyor biz gelmiyoruz diye?
Burç bey,kesinlikle yanlış anlamayın dragların bu komik durumu sizin yüzünüzden değil TOSFEDin drag yarışcılarına baktığı gözden kaynaklanıyor.Hala amele sporu olarak gören federasyonun daha iyisini yapmaması bunun göstergesi.
Tünay arkadaşımızın dediği ankara yarışında yetkilinin verdiği cevabı bende duydum,''350-400 mt vardır diyor'' yahu arada 50 mt var,50 mt de neler olur.Daha sonra ölçtük 370 mt çıktı,bi zahmet 400mt ye aldılar.
Neyse yazacak çok şey var ama başınızı ağrıtmayım.Bu zihniyet değişmedikce bu sporun bir adım atması imkansız.
19 Ekim 2008 İstanbul Park ta yapılacak organizasyon hakkında bir bilğimizin olmadığını belirtir bizi kulüb olarak bağlıyıcılığı bulunmadığını bildirmek isterim
sizin buraya gelip yorumları okumanız, istek ve onerileri kabul etmeniz bile simdiye kadar yapilmamis guzel bir tavir.
simdi bence tartisilmasi, konusulmasi gereken nasıl yapmalıyız? nasil yapabiliriz?
gecmisi desmenin bize bir getirisi olmayacagi gorusundeyim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)