1 saniye'den az olması gerekiyor 0.999 ile DRS butonu aktif oluyor.
Printable View
RAI 1 gidiyor olabilirdi, araba çok iyi...
https://www.formula1.com/content/fom...on_System.html
1 sn imiş.
At all times, the race director can suspend the system in poor weather conditions, or if there are yellow flags in the DRS activation zone.
Drivers are free to activate the DRS as they wish within the designated DRS zones during practice and qualifying. However if the DRS is disabled at any point during Q1, Q2 or Q3, it will remain disabled for the remainder of the relevant period.
During the race meanwhile drivers will not be able to access the DRS for the first two laps following the race start of a safety car restart.
After that period, they may only activate the DRS when they are within one second of the car in front (indicated via a dashboard light) at the DRS detection point.
The DRS will automatically be disabled (resetting the rear wing flap to its original position) the first time the driver uses the brakes after activation.
O kadar km yı dıp gaz geldım sırf bu yarıs ıcın,sıralama turları heyecanlandırmıstı ama su Rai'i bi anlıyamadım arkadas...
Nerede bela yada sansızlık varsa bu adam ıcınde...
0,7 sec den az bılıyordum,1 imiş... Degısmedıyse eger yanlıs bılıyormusum...
ROS patlattı motoru, Mercedes cephesinde suratlar asıldı...
RAI bence kalkışta sıkıntı yaşasa da, son sıraya düşmesine rağmen 5. olarak günün başarılıları arasına girdi... SC ve pitstop avantajları olmadan hem de...
Mersoların lastik basıncı ile ilgili sıkıntısı var. İncelenmeye alındı her an sıralama değişebilir. :D
Bir sorun yaşanmadığı sürece bu pistte Hamilton'u geçemezdi Rai... Vettel 21 sn fark yedi Rai olsa olsa 15 sn yerdi maximum... Vettel ile Raikonen arasında uçan, kaçan farkı yok ki. 6 sn bile çom vettel Rai farkı bence. :D Mercedes çok tedirgindi zaten başlarına gelecekleri kestiriyordu Wolf reiz... Rosberg patladı Hamilton'ana da riske girme dendi... Ben Lotuslara çok üzüldüm... :( Renault alırda inşallah kendisi girer F1 e... Birde bu güncellenmiş motor muhabbeti nedir? Diğer takımlar güncel motoru kullanamaz iken, Mercedes'in yaptığı etik mi? Geçen sene Massa bize farklı motor veriyorlar dedikten sonra Sus pus yapılmıştı... Ferrari de de bu iş böyle yürüyorsa acil bir düzenleme yapılması lazım, ciddi bir haksızlık söz konusu...
Güncellenmiş motor 4 motor üreticisine de verilmiş geliştirme haklarını kullanmaları anlamına geliyor. Güncel motor olayı önce üretici firma kendi aracında kullanıyor sonra diğer takımlara veriyor. Ferrari kanada da güncellenmiş motoru kullandıktan sonra Sauber'e verdi.
yayını türkçe nereden izleyebilirim?
Eger bu 0,3 bar eksık bastıgı ıcın alıcagı ceza ıle sadece 0,042 sec ıle yıne bırıncılıgı alırsa cıdden sınırlenecegım!
Motor konusunda Merc ınanılmaz ılerıde,daha yenı set motora bu yarıslarda gectıker.
Bazı takımlar 3.motorda hatta 4. Almanlar yapmıs,helal olsun ama Hamılton sunlarda olmasa daha cok sevecegım....
Mercedes tedirgin lastik basıncları düşük cıkmış , buda ekstra bi yol tutuşu getirir düşüncesindeyim ne kadar etkiler bilemiyorum ama sonucta iyi veya kötü etki ettiği için hamilton'dan 1.liği almaları lazım.
Zaten son 3 tur kala hamilton vettel ile 23 saniye arayı acmış , takımdan zorla ve sakın soru sorma denildi lastik basıncları yüzünden diye düşnüyorum buda
Yakın zamanda Bernie amca motor fiyatlarına el atacak. Diğer takımlar şikayetçiydi ve aynı motoru vermediklerini söylemişti Williams, sonra da Williams'tan ikinci açıklama geldi Mercedes'i geçmeye çalışırken geçiş butonu'nu kullanmak için izin istiyoruz ama geri cevaplar Mercedes'ten çok geç geliyor o yüzden de onları pist üzerinde geçemiyoruz dediler. İlerde şeffaf yönetim ile aynı motor ve daha uygun fiyatlar oluşacak.
Bu sene Williamslar pist üzerinde geçtikleri Mercedes'e pit yolunda geçildi. Britanya ve İtalya bariz örneği
Şu Redbull'u öldürelim derken daha büyük bir canavar yarattılar... Lastik basınçları farklı olsada, ihraçta edilseler yine kazanırlardı... Gizli testler vs Şimdi nasıl toparlayacaklar acaba merak ediyorum... :)