o dediklerinin hepsini yapıp merc ile aynı kapasitede bir otomobili olsa bile şampiyon olacak pilotları yokki. raikkonen canı isterse gidiyor, vettel desen 2 saniye hızlı otomobil olmadan şampiyon olabilecek kapasitede değil
Printable View
Bu yaris boyle biter...
Ferrarinin sasesi yumusak lastik seviyo,zorla aldigini bir hata ile verdi...
9 tur kaldi,gecmis olsun.
Nihayet bir heyecan geldi...
VET herhalde rekoru kirdi bir yarista sikani en cok kaciran pilot olarak :)
biri vettele düzlük sonunda şikan olduğunu söylemeli :D
redbull u da geçemiyoruz düzlükte
Verstappen mukemmel savunma yapiyor , cizgi avantajini cok iyi aliyor
baya bayaa geçemiyoruz :D
ROS la kontrat dusunen Mercedes bu yaristan sonra tekrar dusunmeli belkide degisiklik zamani
lastik patlar mı :D
Lastik falan patlamaz
Mercedes iyi bir planla geldi, yine uzun tur atarak bitirdi.
Ferrariye yaziklar olsun :D
Ferrari kendine guvenmediginden kaybetti Mercedesi yenebilecegine inanmadi stratej denediler. Ayni strateji ile gitseler VET alirdi ilk turlar ve son bolumde ayni tempoda gittiler yeri geldi daha iyidiler ne zaman kumar oynadilar farkli lastik ( kirmizi ) kaybettiler
Monacoda ultra yumusakla 35 tur civari gitmisti , burada da yumusakla 40 tur atti nerdeyse
HAM mücadele etmediğinden kazandı, lastikleri zorlamadı temiz sürdü, Ferrari ise çok daha iyi olacak belli oldu... bence 2 pitstp yanlış değildi....
Hayydaaaaaaaa... :D:D Puhahahaha
bottas sessiz sedasız 3. oldu :)
ROS geçicem diye yırttındı ama Ves efsane ya adam... :D
Havanin soguk olmasi lastik asinmasinin az olmasida HAM a yardim etti
Verstapen'e helal olsun...
Rai olsa cokdannn birakmisti savunmayi...
Sase yumusak lastigi seviyor ferrari'de...
Ros'da sicti altina..
Helal adamim Verstapennn! Bileginin hakkiyla...
Ham'e tebrikler...
vettel hataları yapmayıp belki bir tık daha hızlı olsaydı hamiltonun lastikleri bitirmesine sebep olurdu belki ama yapamadı.
Rebul ve Renault'un tantanası boş çıktı bence. Ferrari hatta Ferrari ve Vettel baya iyiydi, sezonun gerisi için ümit verdi.
evet HAM in lastiklerini zorlayamadı VET... bence bundan sonra stratejiyi farklı yapacaktır Ferrari... MAX çok iyi bir pilot olacak, RAI nin yerine 1 numaralı aday bence, ben RB dan daha iyi bir yarış bekliyordum, sektörel bazda çok iyi oldukları yerler vardı ama yarışa yansımadı, Mercedes güncelleme olarak mutlaka bir cevp verecektir Ferrariye, belki bazı güncellemeleri öne alacaklar sezonu riske etmek istemeyeceklerdir... ROS ise sanki dağılmış gibiydi...
Ilk virajdaki dusunceleri alalim ?
Kokpit cam de gozuken HAM in direksiyon acisi istese daha kirar cok rahat tek araclik yer birakirdi ama birakmadi ROS u pazara yolladi :) ( Sahse ben olsam bende aynisini yapardim )
understeer dedi vettelle konuşurken :D
Bu arada ben yaristan baya keyif aldim . Duruma gore ortalama her 15 turda bir degisen strateji canli canli burda yorum paylasmamiz guzel oldu . Bu F1 bolumune ilgi gosteren herkese tekrardan tsk ederim :) Bir sonraki yarisada kendime izin ayarlayip bu tempo ile izliyelim ( Her halde olayli bir SPA izlerken burda forum u kirariz :) )
Renault boş yaptı yine, çekişte çok kötüydü bence. Bu bariz belli oluyordu düzlük öncesinde ki virajda... Ferrari güncellemesi ciddi bir atılım gibi duruyor fakat token ı da az kaldı baya. Bu sene için motorda sınırda gibiler... Ferrari korkutmuş olmalı Mercedes'i... Daha sıcak bir havada Ferrari daha da yakın olur... Ham/Merco araçtan %100 çıkarıyor, yaklaşsalar bile bir şekilde önde adamlar. Araç iyi pek tabi ki ama bir çok şeyide doğru yapıyor adamlar... :)
HAM tamamen ROS a odaklandı, ilk virajda onu dışarı atmaya çalışırken VET in geçtiğini görmedi bile bence :) Mercedes sesini çıkartmayacak belli oldu, ses etse Alman milliyetçiliği diyecekler, şu anda ise pilotları saldılar çayıra modundalar, umarım kötü bir kaza olmaz bu sezon, ROS kesinlikle HAM a bilendi...
ferrari güncellemede iyi oldu tamam da arkadan gelenlerin %100ünü verdiğini biliyoruz.mercedes ne durumda pek bilgimiz yok.
biz burda 1mi 2 mi yapıcak acaba derken onlar vsc sırasında vettelin pite girmesini bile umursamadan ham i pistte tuttular.vettelin fark kapattığı anlarda bile sc ihtimalini düşünüp 2. pite yönelmediler.belkide mercedes için çok kolay geçti yarış.tam olarak bilemiyoruz.
eğer ayar yüzünden değilse mercedesin şuan düşünmesi gereken tek konu düzlük hızı ki önümüzdeki a1,silverstone,spa,monza zor geçer burada ferrari ciddi bir gelişim göstermişse
ros da temastan sonra dışarı çıkmayı kendi seçti ama,temas yüzünden yoldan dışarı uçmadı.içeride kalmayı seçseydi o kadar sırada kaybetmezdi bence.
kafalamıyor da olabilir çünkü kerbin üstüne çıkmamış ham.ama muhtemelen çok içerden dönmemesinin sebebi rosbergi sıkıştırmaktı
ilk hamleyi sola yapsa ROS u kaçırırım diye düşündü bence, elbette gördü VET i latife yaptım :D dünden beri Ferrari çok hızlı diyordu, yarış aslında ferrari güncellemeleri ile HAM in sakinliği arasında geçti, Pirelli bitmeyen yumuşak lastik yapmış onları da es geçmemek lazım :)
Her takım lastikleri böyle kullanamıyor, Ferrari ve Mercedes te bu böyle...
Şu anda Merc'in bariz avantajı lastik kullanımı olarak gözüküyor. Çabuk ısıtıyorlar, çok uzun süre kullanabiliyorlar. Buda onlara stratejik avantaj sağlıyor. Ferrari'de çok iyi ama daha sıcak havalarda daha iyiler. Yaz sezonunda çok daha güzel yarışlar izleyeceğiz... Mercedes'in 1000 km lik illegal testleri işe yaramış! bombayı attım kaçıyorum...:D herkese iyi akşamlar...:)
vettelin startı harikaydı elinden geleni yaptı fakat ferrari stratejide yine batırdı, öndesin tek pit stopla devam etmen lazımdı ..
hamilton adil yarışmıyor rosbergi dışarı attı, monacoda da ricardonun önüne atladı
yarışın adamı bence verstapen dir, sürüşünü ve sonlardaki rosberge savunması çok iyidi
bu yarışın kaybedeni de raikkonendir, birkaçtur daha olsa ricardoya da geçilecekti, rosberge direnemedi bile, bir raikkonen fanı olarak gerçekten üzüldüm. her turda vettelden 0,5-0,6 sn. gerideydi. artık bırakma vakti geldi buz adam go home kimi :(