Halk günü kalabalığında süre çıkarmak zor. Yoksa 308 gti ( 100-200 15 saniye falandır) ile ıslakta 2,26,50 yapan Sinan, bu leon ile çok daha iyisini çıkarırdı. Ölümcül sıcak hava da büyük etken.
Mutlaka fark olucaktir. Sonuçta parasını pesin veriyorsun,neden getirmesin? Doğuş a pesin odeme yapicagim dedigimde o arac icin alt yapi ve yedek parça sinintisindan bahsetmislerdi. Yani işin Türkçesi yapmak istemediler.
Brnim hedefim Carrera S ile 2.14yapabilmek,bakalim je kadar mumkun olucak. Eger yaparsam muhteşem bir iş olur.
Havanın sıcaklığı zaten kırıcı olan pisti iyice zorlastiriyor.
Ben de ilk cikisimda 2 kisi cikmistim, sadece amac arabayi tanimakdi ama onda bile frenler yandi.
Potansiyeli ciddi fazla ve birde senin arac baya gucluymus. O guclerde cikmak ciddi sorun. Yakitsiz ayarda kac hp?
365 cok iyi bir ölçü,belki rodaji düzgün yapilmamis olabilir disk yada balatanin. Duzgun lastik olmadan gec fren zaman kaybettiriyor. Hem lastik cok çabuk ısınıyor hemde virajda kafayi iceride tutmak zorlaşıyor.
Videoyu bekliyorum, inşallah cok daha iyisi gelir.
Benim merak ettiğim konu fk8 ve cupra nın yol tutuş farkı, ikisi arasında çok hissedilir fark var mı? Varsa bunlar neler. Mesela 11 veya 8 gibi virajlarda mı fark ortaya cıkıyor yoksa 3 4 5 6 veya 12 13 14 gibi atik olunan virajlarda mı?
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Cukranin kilitine mekanik demeyin,vallahi megane tanrisi carpar valla...
Cupra nin motoru daha stabil,bu en buyuk artisi.
Fk8 in kiliti mekanik,ok ama megane da ki o zaman uzay çağı. Yani tayyarin kiliti(diferansiyeli) megy gibi hassas ve efektif degil.
Ama iz acikligi ve genisligi sayesinde cok dengeli ve apex hızları muazzam.
Zaten fk8 e arkadan bakin,genisligini goreceksiniz.
Fren kaliperleri fazla cadde işi. Ama cupradan cok üstün tabi.
Direksiyon kesinlikle cupradan iyi.
Arkayi daha rahat getirebiliyorsunuz.
Cupranin surusune kesinlikle alismak gerek,kilit direksiyon aci sensorune bagli oldugu icin biraz hayvan gibi cevirme istiyor ama öyle bir arayi tutturmak gerek ki,yoksa yine devreye girmiyor.
Devreye girince on konsol titriyordu.
Aaa, @Zero anlatsana be ya yasadiklarimizi,devreye soktuk mu,yok girmedi,aaa giriyor lan. Yok girmedi galiba![]()
Deneyerek keşfetme konusuna kesinlikle katılıyorum,ben bi türlü arabanın limitine çözemedim. Döner mi diyorum, aa bir bakiyorum dönüyor, her seferinde daha yuksek hız deniyorumBen geçen geldigimde bitik cup2 ile gelmistim, örnek 7. virajda gaza oturdugumda direksiyon nereye bakarsa baksın, arac onden disari dogru kayiyordu, suan pilot sport r21 var, artik bastikca aracı iceri cektigini anliyorum.
Cupradan sonra safkan bir mekanik kilit nasil calisiyor cok merak ediyorum. Megane ile cupra arasinda kalmistim alirken, hizli olmasi ve gunluk kullanima uygun olmasindan dolayi cupra tercih ettim.
Yaklasik ara hizlanma sureleri ayni olmasina rağmen, cupranin suresini fk8 neden gecemiyor abi.
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Meganenin ve fk8 in kilidinin çalışması ve doğuracağı sonuçları teorikte cupra ile aynı gibi gözükse de pratikte çok alakasız. Megane de orijinal fabrikasyon arka rot ayarları da çok agresif fazlaca oynak olma sebeplerinden biri de bu aslında. Fk8 kullanmadım bu sebepten yorum yapamam ama cupra için birkaç şey söyleyebilirim sanırım. Cupranın kilidi direksiyondaki açı sensörü ve gaz pozisyonunuza göre elektronik bir algoritmadan geçip karar veriyor devreye girip girmeyeceğine yani cupra kaymadığını düşünüyorsa kayıyorsanız da devreye girmez. Devreye girdiğinde aslında mekanik kilidin yaptığı işin aynısını hatta çok daha agresif bir şekilde yapıyor (%100e kadar kilitleyebiliyor). Bu durumda lastiğiniz, asfalt ve o anki pozisyonunuz çok önemli kötü tutunan bir asfaltta hiç bir işe yaramayabilir ancak çok iyi tutunan bir asfaltta hepsinden daha fazla etki edebilir(anlık olarak çok ani yön değiştiriyor aracın kafası). Neden anlık diyorum çünkü çok uzun süreli yapmıyor ilk kilit devreye girdiğinde kaldırıma vurmuş hissiyatı yaşanıyor(en iyi böyle ifade edebilirim). O an döndüğünüzü düşünürse(direksiyonu düzeltmeye başlarsanız ve patinaj azalırsa) kilidin agresiflik seviyesini azaltıyor ve sonrasında yine open diff gibi hareket etmeye başlıyor. Buna alışmanın en güzel yolu boş yolda denemek veya kuka falan koyup düşük hızlarda ani hareketlerle sert gaz açarak çalışmak yoksa trafikte viraj kasayım derseniz bir yere patlama ihtimaliniz yüksek. Bu arada cupranın yapısı arkasını oynatmaktan ziyade dümdüz gitmeye yönelik bu yüzden de tarz olarak özellikle meganeden çok farklı. Cuprada arkası kaymaya başlarsa ya lift off un kralını yapmışsınızdır ve şansınız yaver gitmiştir ya da birşeyler yolunda gitmiyordur çünkü önünü yönlendirmek megane veya type r kadar kolay değil kilit çalışma prensibinden ötürü. Süre konusuna gelirsek cupranın motoru açık ara çok çok stabil rakiplerinden. Stok yazılım 13.1 afr yürüyen kendi egt sensöründe pistte 1030 dereceyi görebilecek kadar cesur üretilmiş bir makinesi var. 1.8 pompa benziniyle bastır sabaha kadar dön ne hararet yapar ne şişer ne birşey diğerlerinden + sı bu bence. Hissiyat dersen de en keyifsizi cupradır.
Dogru secim yapmissin gunluk olarak.
Motoru stabil degil honda nin.
Yol.tutus da cupra ciddi eksik ama sasesi basarili.
Megane kilit de lider,honda fena degil, cupra nin o an nasil jsterse öyle işte. Yani kaymicaksin,direksiyonu ne az ne cok kiricaksin,o an gaza fazla basmicaksin ama az da degil vs vs.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)