Şöyle, evet belki federasyona da mali bir destek lazım, önceki mesajda yazmıştın diyanete bile şu kadar şöyle oluyor diye, doğrudur ama zaten bu işin gelişip o noktaya kendi kendine gelmesi gerekiyor. Futbol, Voleybol vesaire takımları ve adam seçme, alma konularından o yüzden bahsettim, yani aslında federasyonun da yapacağı iş değil, o bütçeyle de olmaz.
Evet maliyetler işin içinde "otomobil" olduğu için yüksek, işte burada "takım" olayı devreye giriyor. Büyük ve çok sayıdaki sponsorlar vasıtasıyla yürütülebilir zaten bu işler. Yani sanki imkansız veya zor gibi konuşuyoruz ama atıyorum işte Nissan gelip turnuva yapıp, gel diyor ben bu turnuvada şampiyon olanı alıp yarıştıracağım diyor. Bizde böyle bir şeyi yapacak, altından kalkabilecek takım var mı? Çok sanmıyorum.
Bi ara Volkan Işık güzel önayak oldu VolkiCar muhabbeti oldu, bu tip daha düşük maliyetli işler olabilir belki, veya işte kartingde falan olabilir, bir şekilde yetenek keşfetme, bu işi amatör başlayıp profesyonel yapmak isteyenler şeklinde olmalı. Yoksa evet, param var, yarışayım, iki etaba gireyim, buna engel yok doğru. Ama olması lazım işte

Ne yapacağız dedin ya mesela, işte bu anlamda sistemin değişmesi gerekiyor bence.
Bir spora başlayan ve profesyonel devam etmek isteyen ne yapıyor, eğitim alıyor, antreman yapıyor, gerçekten yetenek varsa antrenörler destekliyor, sertifika alıyor, belge alıyor bilmemne yapıyor, öyle öyle yükselerek devam ediyor. Dediğim gibi, bu bir "spor"sa ve federasyon vesaire ile diğer sporlar gibi işliyorsa, amatörlükten profesyonelliğe uzanan noktada da "parayı ver yarış" şeklinde olmamalı. Yine tekrar edeceğim ama; futbolda veya başka bir spor branşında "ben parayı vereyim, lisansı alayım, çıkayım BJK stadına iki maç yapayım" diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Burada olan bu biraz, sıkıntı o

Ya da atıyorum, babam süper basketbolcu, Ormancı'nın babası Michael Jordan'mış diye bana tüm basketbol camiası üstün yetenek diye kapıları sonuna kadar açacak mı? Yav ben toptan korkuyorum :P
Eh, daha baştan TOGG'un rakibi Tesla'nın teslimat merkezi diye olaya dalınırsa, milletin de yaşananlara rağmen hala "AKP oyları %30'un altına düştü" diye açıklama yapan CHP'ye inancı kadar olur TOSFED'e inancı