eger boyle ise cidden cok guzel, ayni saniyeleri yapan araclar yanyana kalkacak ve cok cekismeli olacak..
katilim yüksek olur, standart ya da hafif oynanmis arabalarda girer ve cokta güzel olur ;)
Printable View
Dünyada tek söz sahibi kruluş; http://www.nhra.com/nhra101/classes.aspx
Bir inceleyin, eger dil sorun olur ise, cevirmen arkadaslar var, yardımcı olup bana tam ceviri yollayabilirlerse resmi olucak sekilde gerekli bir sitede yayınlarım.
Bu iş böyle yapılır, Test and tune, aracınızı hazırlarsınız gelip denersiniz, 400 metre saniyeniz çıkar ve sınıfınız belli olur.
Bu kurallar gelecege yatırımdır, burası Türkiye kesin kupa kazanmak için 1.5 bar basan araclar .7 basıp en kucuk sınıfa girip birinci olmaya calısır.
Ben en azından bu tür araçlar olmaması için alt sınıflarda (dünyada yapıldığı gibi) Lastik ölçüsü ve jant çapı sınırı getirilmesini istedimki en azından gücü yere aktaramasınlar.
ama bu karışıklık ve gerekli lastikler bulunamayacagından sorun olur diye hiç tartışılmadı bile.
bencede iyi olmuş.olması gereken buydu
bu sene katılımda yüksek olursa çok çekişmeli yarışlar seyrederiz
Açıklamalar gayet yeterli.. ASlında grup yapma mantığı çok iyi.. kendi saniyelerinle yürümek zevkli olur.. ANcak 10 ile 10.99 arasında bir gurptayım ve 09.50 yaptm ancak bu dereceyi yarış esnasında gördüm cezai bir durum mudur?
Zamanlar yarış esnasında bellirli bir orandan fazla artar ise direk drag lardan diskalifiye ama aracıma eklemeler yaptım dendigi zaman yeni sınıf belli oluyor.
Aslında dragda kesin katı kurallar var örneğin;
Demir yada plastik kasa, Arcın toplam kg' si, sokakta kullanılabilir bir aracmı, kullandıgı yakıt türü.
Örnegin ben draglara girmeye karar verdim ve araç hazırlıklarına başladım. Streel legal bir araç ve pompa benzini, böyle bir araç ile koşucagım zaman zaten belirlidir, adamlar boyle bir araç hazırlayıp alt sınıflara bulaşmasınalr diye alt zaman sınırı koymuş.
Demek istedigim;
572cid 9 sıkıştırma bir motor 1300kg pompa benzin bir aracın kaç saniye koşucagı zaten belirli. herşey aynı sadece sıkıştırma farklı olursa 572cid 14.5 sıkıştırma araba alt sınıfa girmemesi olay çünkü 2 motor arasında 200hp den fazla fark olur.
,adamlar benzini kısıtlamış, lastigi kısıtlamış ve zamanını pistten önce hesap kitap ile zaten belirlemiş oluyorlar.
Ama bunu burda yaparsak sadece 2 araba yarışır, önce zaman kavramı oturucak, sonraki senelerde kurallar.
kurallar süper oldu tam istediğimiz gibi hayırlı olsun. arkadaşlar kurallar tamamen güçsüz arabanın kupa alamaması içindir. herkes yapabileceği süreye göre grubunu belirleyecek + - toleranslar var.yarış esnasında bunların dışında süre yapanlar diskalifiye olacak.
106 nın suçu ne burda? N/A olayını bitirdiniz bu kurallarla... bas nosu geç olay bu mudur...
ben acikcasi fazla katilim beklemiyorum;
ekonomik durum belli :ofk:
Tabiki öyle olucak ama örneğin atmosferik sınıfta yarışmak istediğimde egzantrikli pistonlu kısa şanzumanlı bi 106 ile kalkıcakken aynı speclerde olmadığımdan geçilirim.. Ancak onunla yarışmak da istiyorsam o kadar uğraşmam nos kullanırım.. pilotaj yine konuşur ama atmosferik emeği boşa sayılmış kadar olucak..
ama kurallarda en guzelı bence sanıyeler konuscak ve aracların gecıs sanıyelerını herkez gorcek ben gectım sen gectın davası olmıycak sanıyeler konuscak