çok enterasn arkadaşlar hem soruyor hem inanıorlar. itfaiye aracsız yarış görmemişler.. siz bırakın yarış yapmayı izlemeye bile gitmemişsiniz..
Printable View
Ben bu foruma çok yazı yazan bir insan değilim bilakis iyi bir takipçiyim. üyelik tarihim itibariyle attığım mesajlardan belli oluyordur. Ben burda sizlere doğrusunu göstermek için elimden geleni yapıyorum ki beni tanıyanlar bu konudaki tecrübelerimi çok iyi biliyorlardır. Ama buna rağmen hala dediğim dedik çaldığım düdük diyorsunuz ya. Tek eksiğin bariyer ve kategori değil.
1-Senin su an hakemin YOK. Gözetmen denilen kişiler federasyon tarafından eğitilmişdir aynı futbol hakemi gibi, yoldan çevirip sen arabaları kaldır sen dereceyi tut, sen fodepar bayrağı göster, sen yanaştırma yaptır diyerek yaptığın adamlar değildir.
2-Su an bir yönetmeliğin YOK
3-Seyirci için söylediğine göre ayrı bir bariyerin YOK
4-Senin federasyon tarafından onaylanmış bir pistin YOK
5-Bir tıra 25metre beton bariyer ucu ucuna sığıyor ki federasyonla konustuğunuzda bu beton bariyerlerin tanesinin min 1tonluk olması gerektiğini söylecekler size ve buyrun siz hesaplayın kaç tıra ve vince ihtiyacınız olacak ve bunların maliyeti size ne olacak.
6-7 diye uzatırım ama uzatmıyım.
Hiç düşündünüzmü acaba bu yarışlar neden sadece konya ve akhisarda yapılabiliyor yada neden geleneksel hale gelen ankara hipodromu yarışları tribünü olmasına bir yol değil aksine bir gösteri alanı olarak uygun olmasına ve metraj olarak federasyonun beklediği metrelerin üzerinde olmasına rağmen artık yapılamıyor. Lütfen bardağınızda bi damla su varken dolu sanıp benim bardağım dolu demeyin. Amacım yıkıcı olmak değil aksine yapıcı olmak için yazıyorum ama nedense umrunuzda olmuyor.. Bu arada gittiğiniz düzce kulübü de hayatında hiç drag yarışı yapmadı bunuda hatırlatırım (hatta hiç yarış yapmamış olabilirler emin değilim). Tamam belli prosedürleri söylemişler ama türk halkının yaptığı hatayı onlarda yapıyor. Kitap kural okumuyorlar ve sizin hatanızı söyleyemiyorlar. 3 gün sonra federasyon sportiften gittiğiniz kulübe cevap gelince sizde olmayacağını öğreneceksiniz.
Ben Bir Daha burda Tartışmaya bişeyleri anlatmaya Açıklamaya Çalışmıcam sıkıldım artık.
Tosfed dedınız yaptk her Sölediğinizi dinledik değerlendrdik hak verdik teşekkür ettik.
ama hala çıkıp bana biri kendi kafana göre iş yapma tecrubelılerı dinle diyosa ben daha hiç birşey demiyorum. Sen 8 Yıldır Yapmışsın Ben ilk yapıyorum Tabiki eksiğim olucak illaki olucak Senin ilk yaptıgın organızasyon kusursuzmuydu ?
Neyse Herkese değerli yorumları için çok teşekkur ederim.
Gelişmeler oldukça haber veririm bu konu altında.
Saygılar...
Sevgili Gökhan
Boşuna yorma kendini 17. sayfaya gelmiş konu Türk milletinin başına birşey gelmediği sürece o konuda önlem almadığını herkez bilir. Olay olduktan sonrada ahh vahh gitti giden ağlanır sızlanır.
Seninde anlattığın kural bozukluklarına rağmen federasyonun izin vermeyeceği belli. verirse onlarında bir hükmü kalmayacak.
O gün izin olsada olmasada oraya toplananlar bir şekilde yarışacak bir sürü abuk subuk tofaşcı drift yapıp hava basmaya çalışacak, kavgalar çıkacak tabiri caizse nerde çokluk orada bokluk.
Başta bedava olması olayı zaten akıl almaz hale getirir anasını babasının arabasını alan sırf katılmak için sıraya girecek o yarış bitmez. profesyonel katılımcı olacağınıda sanmıyorum
Sonderece haklı ve iyi niyetle ve sıkılmadan yazdığın yazıları okurken karşılığında aldığın cevapları gördükçe içim daraldı
bellki vaz geçilmeyecek
bence başarılar dilemek ve geri çekilip görmek en iyisi.
Sevgili Burak
Sırf içinizde drag sevgisi var diye hayatları tehlikeye atıp bunların maddi manevi suçunu taşımaya değermi
En azından katılımı ücretli yapıp yarış günü katılacak araçlara özel bir sigorta yaptırılabilir çünkü burada olacak kazayı trafik sigortası karşılamayacaktır.
Yine buradan gelecek gelir ile en azından start bölümündeki seyirciler için bariyer koyabilirsiniz
Bahse girerim yarış esnasında o yolda karşıdan karşıya geçen bile olur. Türk halkının klasik hareketleri bunlar. Jandarma ne yapacak tüfekle vuracakmı
En az 100 tl katılım ücreti ile içinde gerçekten drag sevgisi olanlarıda boş arkadaşlardan belki bir nebze ayırmış olursunuz
Yönetmeliğe uygun olmalı ve güvenliğin en ufak bir ihlalini olmaması gerek diyen tüm arkadaşlara canı gönülden katılıyor ve destekliyorum
Çok Saolun iyiliğimizi düşünüyosunuz anlıyorum. Çok teşekkür ederim abilerimiz olarak uyarmanız gayet Güzel.
İlk olarak Sizce Ben Güvenlikte zaaaf Olacagına inansam Kendimi Bu yaşımda tehlıkeye atarmıyım ? Cahil Bir İnsan deilim ki ben sizin sölediklerinizi dikkate almamazlık Vs Vs bişeyler yapmıyorum. Söledikleriniz Çok Çok önem taşıyor.
Abicim Drag ücretleri konusunda Düzcede İlk Kez yapıldığından Ücretsiz olması Gerektiğini Düşündük. Zaten Tüm harcamaları cebimizden yapıyoruz Ve yapmaya Devam edeceğiz.
Şahinciler Doğancılar Gösteri yapıcak ölemi. Evet belkı bnm şehrımden bnm arkadaşlarımdan olmayan şehır dısından gelenler yapabılır ama o gün bnm şehrımde örneğin 100 araç varsa 90 ı arkadaşım Böyle Bişey olmıcak.
Her İsteyen Draglara Katılıcak Gibi Birşey nasıl söz konusu olabilir. tamam prof bir yarış olmıcak ama bu kadarıda fazla. Ki Şöyle Bir durum var. Draglara katılacak araçlar 1 hafta içinde Zaten Belli olucak ki. Şöyle Bir durum da yani aracı yüklüdür bu sporla ilgilidir daha önceden yapıodur o an gelir o araç yerleşir biyere. ama yok bn geldım yarışçam şöle yapcam böle yapcam gibi birşey olabılırmı ? Bu kadar Basit deyil...
"acil" bir isim olmadigi surece organizasyonu takip etmek icin yarismaci olarak katilicam, bakalim planlanan nedir, ne kadar hazirlar ;)
bende %99 ordayım drag için + drift işleri için önceden bir kayıt lazımmı yoksa orda duruma göre istesek girebilirmiyiz ?
1 hafta önceden araçları tek tek görecekmisin. Maille katılım alıyorsun Kaç şehirden araç çağırıyorsun. Piyasadaki tipleri sende herkez kadar biliyorsun taksiden çıkma şahine turbo takıp modifiyeli diye dolanıyorlar. Umarım saxo turbo&bugaru videosunu izlemişsindir. orda anlatılmak istenen tam olarak mevcut.
inşallah başarılı olursun ve ilerde gerçek anlamda profesyonel yarışlar düzenlersin bizlerde seve seve katılırız.
bizlerin maksadı seni baltalamak değil.Aksine destek olmak. Çünkü olabilecek bir hatada ilerde hakkı ile düzenlenebilecek yarışlarda zarar görecek.
Kolay gele
Yok Abicim Gerek Yok Sadece Geleceğınizi Ben Listelere yazarım o kadar.
Az önce sevgili abim demişti Babasının arabasını her alıp gelen yarışa katılacak sıraya girecek diye.
Bu durum Şu şekilde Doğru olucak. Sizin gibi abilerm gelir orda karar verır grıp gırmıyecegne Sıkıntı deyil o bizim için. yeterki bu sporu daha önceden yapmış olsun tecrubesi olsun acemi olmasın yeterlidir. o gün gelip Katılmak istendiğinde olur tabi.
Ama tek bir ricam var. Biraz Erkenden gelmeniz olucak.
Sizin gibi Bir kaç abilerim daha var Yarış alanını güvenliği asvaltı görüp öyle katılacaklar.
anladım kardeşim sen beni ekle listeye iyi kötü geldikmi kalkarız hertürlü sıkıntı yok yağmur da yağsa tünel bulur orda kalkarız gerekirse :D
tarih kesinlestimi, festivalle ortak yapilsin konusu vardi?
Abicim ben baltalamak engellemek gibi bişeyden bahsetmedim tam tersine teşekkür ettim abilerimiz olarak uyardıgınız için Teşekkür ettim ben.
Peki Abicim O zaman Benim Şöyle Bir Teklifim Var eğer işin olmaz ise gelme şansın olursa gelin misafirim olun O gün sizi orda ağırlıyım araçlarınızla gelmeniz önemli deyil bnm için bu spora gönül veren insanlarla tanışmak bnm yaşımda bir insan için ne kadar önemli olabileceğini tahmin edebiliyorsunuzdur. ( bu teklifimede yalakalık yapıor duygu sömürüsü yapıyor diyenler çıkablir ama bn yinede yazıorm )
Abicim Şuanda İnanın Bize geleceğini söleyen insanlar hepsi bir grup , club. Hepsinin ya inetrnet siteleri ya forumları ya face de vs grupları mevcut.
İnanın maille veya net yoluyla kımse şuanda gelicem draglara katılıcam dıyen yok herkes arıyor hatta bizim yanlarına gittiğimiz onların yanımıza geldiği gruplar bile var.
düzce-Bolu Tüneli Çok Uygun :D
Bni Msn den eklermsn abicim. Bir kaç söyliceklerim olucakta.
burak8881@hotmail.com
festivalle beraber olsa daha iyi olurdu bence
kabataslak arac lıstelerı kısa surede yayınlanacaktır lısteler burakta arkadaşlar