şenol o araba seni geçer 100 metre roll yapıp 75 metre drag yaparsan nasıl geçsin çık bakalım en az 300-350 metre olan yarışlara
Printable View
şenol o araba seni geçer 100 metre roll yapıp 75 metre drag yaparsan nasıl geçsin çık bakalım en az 300-350 metre olan yarışlara
Pist çevresindeki güvenliği sağlamak en önemli görevdir. Böyle organizasyonlar çok tehlikeli olmakla beraber gemişte kazadan dolayı ölen insanlar olduğunu hatırlatmak isterim.
Toplamda 30-40 araba olsa bile onları seyretmek isteyen en az 500 kişi gelir. O kadar gelecek insanı sadece pistin ilk 25 metresinde izletmek gerçekten zordur. Anladığım kadarıyla pist bir sanayi bölgesinin içerisinde ve ara sokaklardan izlemeye geleceklerdir ki bur da güvenlik zaafiyeti oluşturur.
Mesela en basitinden en son kaza olan ve ölümle biten Antalya drag yarışlarında hatırlayalım. Bir araç kontra vere vere gidiyordu ve en sonunda yoldan çıktı. Eğer orada güvenlik daha iyi olsa idi ,seyirciler o bölgede olmasa idi kesinlikle ölümle sonuçlanmayacaktı. Buna çok dikkat etmeniz gerekmektedir.
Üst düzey yetkililere kendinizi ispat etmek için, ''bakın bizde böyle organizasyonlar yapabiliyoruz, bize pist için izin verin , yapın'' demek için , seyirci istiyorsunuz sizde anladığım kadarıyla. (yanlışşsa beni düzeltin) Ama ne kadar çok seyirci o kadar risk demektir. Onun için güvenlik seviyesini maksimum tutun.
Allah korusun böyle birşey olursa sorumlu olursunuz , gençliğinize yazık olur.
Ama her ne olursa olsun Allah sizi utandırmasın. Bu kadar çalışmanızın sonucu alırsınız inşallah. Şimdiden kazasız, belasız bir organizasyon olması dileğiyle.
Yok Tam Tersi Biz Seyirci Deil Büyük Araç katılımı bekliyoruz. Mesela Şehır dışından gelecek 10 araçla 100 araç arasındakı fark büyük olur. Bizim amacımız aslında Düzceye ulaşım rahat oldugundan ve orta nokta olarak göründüğünden Bir Pist projesi Verildi. Biz Sadece Destek olmak amacındayız. Biz bu Organızasyonu Drag Sevdamızdan yapıyoruz Tek Amaç Bu ama Biz Bu işi prof yapmak istiyorsak eğer Pist projesini hayata geçirmek için ayrı çaba göstermemiz gerekiyor... Ve bu Pist Sadece Bize Deil ankara bolu zonguldak sakarya izmit istanbul. bu şehırlerın ortası oldugundan çevre illerede yararı büyük olucaktır.
Güvenlik Sorunumuz olmıcak allahın izniyle hem arkadaşlarımız hem jandarma görev yapıcak. Yani Güvenliğe büyük önem verilcek. Bu sorumluluğun bilincindeyiz ki sorumlu olmasam bile vicdanen ne hallere düşerim tahmın edebılıyorum.
biz yarışın yapılacağı yerde kalkış yaptık anlıcağı 400 metre kadar gıttık dragtada rollıngtede farketmez max. hız yarışıda yaparım ben aracıma güvenıorum hatırlatmak isterım aracımda 17" ler varken gectım 15" ler olunca daha rahat giderım he o clıo gtmemış diosan başka cıkar aynı guçte plotajı iyi deil diosan gec dıreksıyona sen kullan clıoyu
Merhaba öncelikle girişimde bulunduğunuz bu organizasyon için emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum.Bence kategori sınıflandırmasının birazdaha düzeltilmesi gerekir şöyleki 2500cc üzerini açık bırakmışsınız.aynı model araç biri turbo beslemeli diğeri atmosferik aynı kategoridemi yarışacak? aynı motor hacmine sahip iki aracın birisi 4 çeker olursa aynı sınıfamı girecek? selamlar
4x4 katagorisi , 2.5 üzeri ? ve birde neden 400 metre deil mesafe olarakmı skıntı var
burak mesafeyı yanlış yazmış 400 metre olucak o düzeltelim onu bide 4x4 ler le 4x2ler ayrı yarışıcak herkatagorıde dereceye girenlere kendı sınıflarında kupalar verılecektır katagorıdedereceye girenler kendı aralarındada araclarını deneme imkanları sağlanacaktır
Kategori İşi Bu hafta Sonuna Kadar Netlik Kazanacak Ve Sizlere duyrulacak. Allaha şükür zamanımız Var Tüm akslikler düzeltilecek biz kendimize güveniyoruz Çok emek veriyoruz. İnşallah katılımda Çok İyi olucak...
sınıf 4 hatalı.şenol düzeltelim onu.
saol aşkınım
katılım şartları ve sınıfları birinci sayfaya tasınsanız iyi olur,ayrıca katılımcılarıda yazarsak insanalr azcok rakiplerini görur diye dusunuyorum
Biraz Daha Bekliyoruz Katılımcıları yazmak için. Heryerden haberler tek tek geliyor. Hem Drupları hmde katılımcıları aynı anda Ayarlıcaz Max Pazartesiye hazır olucak inşallah.
drag günceli
Kayıt yaptıran araçların listesini görebilme imkanı varmı?
Amerikayı yeniden keşfetmeyin, Akhisar dragdaki gruplar neyse aynısını yapın kargaşa çıkmasın.. 1.6 turbo ies hangi sınıfa girecek, 1600cc doğan ile vti kalkışı olmaz..bunun gibi bir çok örnekleme yapılır..Bu işi bilenlerden yardım alın davet edin misafir edin akıl alın ..bu gidişata göre karmançorman olacak..yol yakınken fikirlere kulak verin..Olaya bir drag düzenleyelim 5 tane kupa olsun gözüyle bakarsanız ,ve bu grup sistemi ile sadece çevre ilçelerden gelen arkadaşlarla kendi aranızda kalkarsınız,bu siteden araç koşturan kimse böyle ucu açık organizasyonlara gelmez,millet konyadan yılmış gebzede helak oluruz diye düşünür..Siz tez vakitte bu işi bilen biri ile irtibata geçin gerekiyorsa parası ile danışmanlık hizmeti alın...
böle bışey olmıcanı bızde bılıoruz
bır doğanla hondanın kalkamıcağını herkez bilir herkez dengı aracla kalkıcaktır amerıca ne alaka çözemedım
Kategoriler :
Sınıf 1 : 1401 - 1600 Cc
Sınıf 2 : 1601 - 2000 Cc
Sınıf 3 : 2001 - 2500 Cc
Sınıf 4 : 2500 - + Cc (gelen aracların durumuna göre aşırı yulemelıler vb. 4x4 gibi)
Sınıf 5 : Dizel Kategorisi
Tabiki Herkes bilir ama sen inatla aynı sınıftaymış gibi yazıyosun..Sınıf 1 demişsin Palio veya Şahinle 106gti aynı sınıfta gözüküyo onları enazından ayırman lazım.
1.6 ve 2.0 hothatch gti,vti,rs,gsi, gibi bir sınıf açman lazım onu anladıysan problem yok
Şu anlatılmaya çalışılıyor.
Örnek olarak sınıflandırdığın listede "Sınıf 1" 'i ele alalım.
Resmi olarak sınıf 1 için
Sınıf 1 : 1401 - 1600 Cc
demişsin.
106 GTI , VTI, iVtec, Palio, Corolla vs gibi araçların hepsi senin bu sınıflandırmana göre Sınıf 1 dedir.
iVtec, Corolla veya muadili binek araçlarla 106 GTI, VTI gibi araçları kaldırman anlamsız olur. Bunun anlamsızlığını sen de kabul ediyorsun lâkin kabul ettiğini resmi sınıflandırmada göstermiyorsun.
Elbette VTI ve Corolla kalkmayacak diyorsan bunu ayrı bir sınıf altında belirtmen gerekir.
1300cc mazda RX8 katılamıyor o zaman bu sınıflandırmaya göre :D
arkadaşlar onları aynı katagorıde göstermış olsam bıle onları kaldırmıcam zaten o kadar bılgım var
sadece ımkan kısıtlı bu kadar katagorılık kupa yaptırabıldım bu konuyu bnı atrayarakta sordular çoğuda zaten kupa önmlı deil dengım olan arabayla denıyım yeter dedı bana
Şenol listeleri yapmadınız mı hala ?
Şenol sen scenic ile 1.6 16 v sportu anca rüyanda geçersin... :D
listeler az kaldı olusuo yavaş yavaş son 10gun kala falan koyucam siteye kesın cevap alamadıklarım var
aga81 yazmayım diorum ama arkdaşlar seni kibarca uyarmaya çalışıyo, ilk org.olmasına rağmen ve sanayinin içinde amatör bi org yapmana rağmen herkes yardımcı olmaya çalışıyo senin tepkin enteresan.yarış camiasına hitab etmek istiyorsun ama kismeyi tanımıyorsun bizde biliyoruz herhalde yapıcaz zaten gibi yorumların çok enteresan olmuş. bi kere yaşında çok genç saygılı olman gerekir ve bu camiayı kendinize çekicekseniz daha ılımlı yaklaşmanız gerekir yanlış yapıosunuz.ister dikkate alın ister almayın sadece tavsiye..
şimdi yorum yazan arkadaşların bazıları eskı mesajları okumadan yazıolar zaten bız daha önce katagorı tartışmaları yaptık mesajlarda var bu bılıorum bana yardım etmeye calışıolar kusura bakmayı yarış gunu yaklaştıkca stresım daha cok artıo ve gelenlerı memnun etmek istiorum bnm amacım farklı yururlukteku araacların aynı katagorıye duşseler bıle denk araclarla kaldırıcam zaten bı kaç kışı telden de aradı durumu kendılerıne izah ettım ben 4x4 lerle kalkmam dıyenler oldu meselaonları ayrı katagorıye aldık dızeller ayrı sınıfta osun dıyenler oldu onlarıda ayırdık gıbı
senol kardesım bence sen bu sıtede bu ısı bılen bı ardasımıza dostumuza abımıze bırak o duzenlemeyı yapsın bız mısafırperlıgımızı yapalım...
tecrube ıle cok cok ıyı sonuclar alınacagı kesın..
gectıgımız dragların cogunda bı suyru rezalet olustu bunların onunede sadece tecrubelı kısılerın olaya el atmasıyla cozulecegını dusunuyorum..
bende fıkırlerın bı coguna acık ol..
yonetıcılerdende rıca edelım son durum neyse onu yayınlayıp gerıde kalan eskı mesajları kaldırtalım hem daha saglıklı bılgılendırme olur hemde bızlre yardımları cok daha ıyı olur....
ozaman şöyle yapalım gökhan tecrubelı olan arkadaşlardan yardım istiorum buyrun bıkaç tane katagorı sınıfı oluşturalım hangısı uygun görulurse onu uygulayalım evet buyrun arkadaşlar fıkırlerınızı ıstıorum geldığınızde sız eğlenın bnde sızı memnun etmenın keyfıyle kafam rahat dolaşıyım
sımdıkte kımse yazmazzz:D
ben ilk ve en önemli uyarıyı yapayım o halde;
federasyon onayı ve izini olmadan 2 arabayı yarış adı altında yan yana getiremezsiniz.organizasyon için federasyondan(tosfed) izin almanız gerekiyor.federasyonun bi şekilde haberi olduğu takdirde size o yarışı yaptırtmama yetkisi var.
1.KATEGORİ STOK ARABALAR(RENO 9,PALIO,ASTRA VECTRA,HYUNDAI,TOYOTA VS.)
0 – 1400 cc benzinli otomobiller
1401 – 1600 cc benzinli otomobiller
2.DIZEL ARABALAR
0 – 1400 cc dizel otomobiller
1401 – 2000 cc dizel otomobiller
3. CADDE TIPI HIZLI ARABALAR (GTI, VTI, GSI, TYPER,MINI COOPER,COLT CZT,BMW.vs)
0 – 1800 cc benzinli otomobiller
1881 – 2800 cc benzinli otomobiller
Baktınız mıllet doluştu her cıns araba geldı sınıfı aşağıdakı gıbı genışletırsın..
4. 0 – 1800 cc 2 çeker aşırı beslemeli otomobiller
5. 1800 – 2500 cc 2 çeker aşırı beslemeli otomobiller
6. 4 X 4 Turbo ve NOS uygulamalı otomobiller
Yarış parkuru olarak gösterdiğiniz yerde sağda ve solda duvar yok, seyirci güvenliğini almak çok zor...Ara sokaklar var bu sokaklardan araç çıkışı olabilir...Araçlardan biri yol dışına çıktığında hem seyirci için riskli hem de araçlar için...Kaldırım var, ağaçlar var, direkler var... Çok ciddi kazalar olabilir...Start ışıkları yok bildiğim kadarıyla...Fodepar için yanlış karar verilirse çok rahat kavga çıkar...Ambulans ve itfaiye birinci derecede, çekici 2. derecede güvenlik aracı...Bunlar şart...Servis alanı olarak kullanılacak seyirciye kapalı bir bölge lazım...Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
Arkadaslar amma kastiniz dkkabasi yapilan rollingler legal mi ?? Tosfed otoban yarislarininda pesine dussun o zman duzenliyen bilsin biri patlarsa ona kesin olmamakla birlikte sorumluluk gelebilir
bensadece katagorılerde yardım istedım izinler , ambulans, itfaye ,jandarmahepsi tamam ogun o bölge trafığekapalı olucak jandarma tarafındaan kapatılacak seyrcıler ilk 10metreden sonra olmıcak sadece görevlıler olucak oda foto ve vıdeo cekımı ıcın suan tek istedğim katagorıler oda sız geldığınızde memnun dönmenız ıcındır