Jandarma neye istinaden yolu kapatıyor?
Printable View
Burda yarış yapmak çok sakıncalı allah korusun bir kaza durumunda yarış organisazyonunda olan herkes mahkeme mahkeme sürünür sonra..Federasyona bir yönetmelik gönderilmedi ve görevli atanmadıysa bu yarış yapılamaz.görevli atanırsada böyle güvenliksiz bir yerde bütün sorumluluk atanan görevlide olacağı için yarışı yaptırmaz..lsam yaptırmam.Federasyon başkanı dahil Antalyadaki kazadan dolayı hala mahkemelerde yargılanıyorlar..
yarışların yapılacağı alan duzcenın dışında kalıo ve elımde izin belgemvar belgede güvenlık önlemlerıalındığı taktırde yarışların yapıcabılecğı yazıor ve güvenliği jandarma sağlıyıcak ve yaklaşık 20 kişi dekendı clubumden yardımcı olucak ve sadec yarışın başlıcağı 10 metreye kadar seyırcı olucak ilerıde sadece görevlıler olucak ogu sanayıye grış kapalı olucak yarışlardan dolayı e bölebır duz yolda 400metrede aracına kaza yaptırabılecek insan zaten o dıreksıyona oturmasın
buradaki insanlar sizi düşünerek yazıyorlar..başınız ağrımasın diye çaba veriyorlar..düz yol diyip geçmeyin mekanik spor her an herşey olabilir ve sürücüden de kaynaklı birşeyler de olabilir.
bakın arkdaşlar yardımcı olmaya calıştınızı anlıorumbu yarışı yapmamın sebebıde drag yarışlarının trde daha cok duyulması vb. şeyler ben şahsen drag dışında hıç bır yarıştan zevk almadım kımsede kolay kolay bu rıskı almaz sonucta kakıcak araba arasamzaten bulunur önmlı olan drag seven ınsanları bır araya toplaya bılmek yol okadar genışkı 4 aracı bıleyanyana kaldırabılırsınız duvar yok kaldırımvar evet amakenarlar boşolucak sadece araclar yarışıcak seyırcıler gerıdeolucak
ve bıde sunu bılınkı yarışlardan hıçbır kar vs. yokamaçtabu deil dedğim gibidrag severlerıbır araya toplamak benı arayıp yarışta derceye grenlere ne verılıo dıosoran oldu kupa dedımadambana para verırsek gelebılcenı söyledı bnmzaten onlarla ısım yok bu ısı zevk ıcın yapıorum bu sene ıyı gecerse seneye de yapıcam ve sadece sig. vs işlemlerın ucretı alınır
arkadaşlar bıraz öncetelefon geldı DÜZDER başkanı aradı dedıklerı aynen 11temmuzda festıvaller varmış düzcede volkan konak vs. unluler gelıcekmış konsere ve araba fuarıda yapmayı istiyorlarmış bana teklıfı yarışları1hafta sonraya alırsanız sabah yarışlar akşamda festıval olur dendı ben cevabımı söylemedım gelenler gunduzyarışaakşamda konser ve fuara dakatılırlar ve buyukkapsamlı bır organızasyon olur dedi sizin görüşlerınıznedır sizce 4 temmuzda yapılmalımı yoksa ayın 11ınde kapsamımızı daha genış yaparak böle bırorganızasyonu festıvalle bırleştırmelımıyız
umarım herşey istediğiniz gibi olur
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle Hepimizin başı saolsun. İçimiz bir daha yandı Terör lanetine 11 şehit daha verdik. Tüm türkiyenin başı saolsun Nur içinde yatsın askerlerimiz.
Hepınızın yorumları bızım iyiliğimiz için söyledikleriniz organızasyonun kalıtesı ıcın söyledikleriniz için çok teşekkur ederım.
Bu Organızasyonda En önemli olan Güvenlik. Bunun bilincinde olarak biz ilk iş olarak bunu hallettik.
1. si ara yollar kapanıcak ne araç giriş çıkışı nede insan giriş çıkışı olucak.
2. si Şenol kardeşiminde dediği gibi seyirciler ilk 10 Metrede olucak sonrasında Kesinlikle seyirci olmıcak. Ve Olası kaza durumunda Sadece maddi hasar meydana gelebilir.
3. Ambulans - İtfaiye olucak
4. Seyirci Güvenliğini sağlamakta Club Üyeleri Ve Jandarma Görev yapıcak.
Güvenlikte allahın izniyle sıkıntı olmıcak.
Bir önemli konuda
Yarışlar 10 Dan Geri sayan Sistemle başlatılıcak. Sistem Tam 0 Oldugunda Kalkışlar Yapılıcak. Lamba Sistemi İçin çok uğraştım ama Mümkün olmadığı söylendi.
Anlıcagınız Bayrak Sistemi olmıcak. 10 Dan Geri sayan Sanıye Sistemi olucak.
Ülkemizde motor sporları can çekişirken hala federasyon ile ilgili bir satır cümlenizi dahi görememek tuhaf geliyor bana. Olası bir aksi durumda etkilenecek ilk kurum TOSFED'tir. www.tosfed.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz yetkililere. Aksi halde ister vali ister jandarmadan izin almış olun yaptığınız yarış illegal olmaktan öteye gitmeyecektir.
Drift gösterilerinden bahsediliyor afişiniz de. Bu gösteri nerede ve kimler tarafından yapılacak ? Bunun hakkında bir açıklama yaparmısınız ?
TOSFED Konusunda Teşekkurler. Buradan İzin alıncagından haberımız yoktu.
Bakın Drift Showları yazıyor evet Ama Şunuda Unutmayın tabi yazılanları yorumları açıklamalarımızı okuduysanız. Biz bu organızasyonu İlk defa yapıyoruz Tecrubelı ınsanlar bile Prof organızasyon yapamıyor biz zaten en başta belirttik Prof Bi Yarış olmıcak Diye. Biz Bu işi Drag Sevgimizden Düzce Ve TR de Bu Sporun Dahada yaygınlaşması Ve Güzel Bişeylerin başlangıcı olarak Bunu amaçlayarak Bu Organızasyonu yapmaya karar verdik.
Yani anlatmaya Çalıştığım şu Drift Şhowları derken Prof olarak deyil. Lastık yakma - 0 Çizme - Yan Verme Gibi Şeyleri Düşünerek Yazdık.
konser ve fuar seklinde olursa daha guzel olur...herseye ragmen denemeye deger amatörce başlauıp prof seklinde duzelir bu işler yavaş yavas biraz pozitif baakalım arkadaslar:icon_tup:
saolasın abiciğim
inanın içimde bi damla drag sevgisi olsa uğraşmıcaz bu kadar psikilojım bozulduya
yarın bıkaç gunluğune istanbula gelıorum aracımda bıraz kafa dağıtcaz :D
benim merak ettiğim şey şu techturkey ailesinden kaç kişi bu organizasyona dahil olcak????????????????????????
Gökhan sana kimse cevap vermiyor :D
valla gökhan gelcez dıyenler oldu burdanda ama bilmiorum bakalım işallah gelırer bızde memnun eder gnderırırz
bence bunu yapın eksıklerı hataları görürsünüz,burdan az veya çok yuklu arabaları beklemeyın geleceklerını sanmam,büyük ihtimal düzce ve yakın çevresi olarak şenlik havasında geçer,birinciyi alnınızın akıyla yaptığınızı gösterirseniz daha sonrakilere geniş katılımlı daha organize işler yaparsınız,(tabi izin alma olayının öneminide gözardı etmeyerek,)
buradan şunu anlıyorum..siz tosfed den drag yarışı için izin almadınız..sadece emniyet ve valilikten izin alındı..buna benzer durum kumlucada olmuştu 2003 senesiydi sanırım drag yapılmıştı bld den eminiyetten izinle..sonra tosfed bu olaydan haberdar oldu ve organize eden arkadaşlarımızın başı ağrıdı..daha sonra yapılan yarışlar ise hep tosfed tarafından alınan izin dahilinde yapıldı..örnek verecek olursam oto slalom yarışı..bunun için tosfed den izin alınıyor evet yapabilirsiniz dediğinde yapabiliyoruz..daha emniyet ve kaymakamlık/valilik var.
burdan kımse gelmıyecek gıbı gozukuyor..
bı arkadasımızında dedıgı gıbı ıllegal roll gecelerınden farkı kalmıyor galıp gelenlere muhabbet sohbetın dısında kupa werılıyor..
zaten gelecek arac sayısı bellı gıbı bu kadar az katılıma bence bu kadar emegıne yazık...
Cezası nedir arkadaşlar hukuksal olarak tosfed in izni olmadan yarış düzenlemenin? Hapis mi ? para mı? nedir?
(herşey yolunda gitsede kaza vs olmasada sadece düzenlemenin)
Arkadaşlarımız bilsin aldıkları riski.. Belki iptal edip legal yoldan şanslarını denemek ve draglara katkıda bulunmak isterler 3-5 ay sonra. Yada şanslarını denerler ;)
TOSFED Konusunda araştırma yapıp İzinler konusunda Çalışmalar başlatıcaz.
Gökhan Sana Tepki yok Kardeşim ama şuda unutulmamalı İçinde Drag sevgisi modifiye sevgisi olan insanlar eminimki gelicektir buraya. Prof bir yarış beklemeyerek Destek amaçlı gelecek olanlar bile olucaktır eminim. Neden eminsin diye soranlar olursa ise Gerçekten Bu Mod Drag Lara Gönül verenler Bizi yalnız bırakmayacaktır diye düşündüğümden.
istanbul 1,5 saat
ankara 1,5 saat
izmit 1 saat
sakarya 30 dk
bolu 30 dk
Vs Vs Vs
Anlıcağımız düzceye gelmek bize destek olmak size çok bişey kaybettirmeyecektir.
ya bırakın şu draglara aşığız yarışlara ölüyoruz muhabbetini her mesajda aynı muhabbet. adamın işi vardır , parası yoktur , arabası sorunludur vs.vs.vs. Burada ki insanların çoğu ikitelli sanayi draglarında yarışırken sizler daha ilk okula gidiyordunuz o yüzden iğneleyici, yok gelmezler yok bilmem ne tarzında cümleleri yazmaktan vazgeçin.
ya iyi hoş konuşuyosunda,Herkes bi şekilde aracını denemek istemiyormu zaten,hangi işi bırakıcaksın?
İşi vardır,Parası yoktur,Arabası sorunludur Vs.vs olanlar GElmesin o zaman,Zaten Biz burdan SAdece Davet Ediyoruz Başlıktanda anlaşıldıgı gibi,Her neyse Gelmek isteyen gelsin,Gelmek istemeyen gelmesin.
davet ettiğini biliyoruz okumamız yazmamız var çok şükür. Deneyecek adam akşam çıkar dener zaten o konuda rahat ol. Son 3 gündür yazılan mesajlarınızda yok burdan kimse gelmez, gelmiycek bunlar gibi cümleler yazarsan bu cevabı alırsın. Hevesiniz kırılmasın diye yazılanlar hoş karşılanıyor bunu da unutma.
Ben zaten Farkındayım Arkadaşım herşeyin,Gerekli uyarıyı arkadaşlarada yapıyorum ben.
Ayrıca çokta rahatım ben ki rahat olmasam burda en azından bişeyleri kanıtlama derdine düşer,İnsanlara özelden mesaj atardım bi şekilde vs.vs.vs yani çok yöntemi var bişeylerin.
Her neyse arkadaşım,Anlıyorum seni;)
Kimseye yalakalık yapmıyorum, kımseye yalvarmıyorum, İşi olan parası olmayan ztn gelemez bunu anlamıcak kadar saf deyilim. ama sen bunu yazacak kadar düşüncelisin saol.
iğneleyici laflar söledimizi düşünmüyorum. sadece yorum yazmak eleştırmek tartışma yaratmak için çaba gösterdiğin çok güzel anlaşılıyor.
Biraz düşün öle konuş. bn bu işe bu yaşta gönül vermesem bu kadar riskli bu kadar sorumluluk gerektiren organızasyon için çaba göstermezdim.
kendimi övdüğümden sölemiyorum ama insanlar beni ve şenolu bu girişimlerde bulunduğumuz için tebrik ederken senin böle boş eleştirilerin konuşma tarzın insanın canını sıkıyor.
Sana anormal gelen hangi yazılan bişey var sölermisin. bu kadar lafı sölemeyi gerektiren somut bişey göster bana ?
buyur
yeterli sanırım :)
Buradan neden kimse katılmayı düşünmüyor sorusunun cevabı ise
- sınıf ayrımı yanlış veya eksik
- yarış güvenlik önlemleri ben dahil kimseyi tatmin etmedi
- manuel start
- parkurun asfalt kalitesi ve durma mesafesi
Gelelim diğer mevzuya Tosfed konusuna
Sayfalarca ben dahil kaç kişi izin aldınız mı diye sordu? gelen cevaplar yazılı duruyor onlardan alıntı yapmama gerek yok. Bir tek sen adam gibi cevap verdin gerisi dragları seviyoruz aşığız, jandarma gelicek, klüp üyeleri görevlendirilecek vs.vs den öteye gitmeyen cevaplar verildi.
arkadaş bu cümleyi yazıyor bu konuda sizden daha tecrübeli insanlar cevap yazıyor ama verilen cevaplar hep aynı.
Bizim derdimiz başınızı belaya sokmadan bişeyler yapmanızı sağlamak. 2 ay sonra yapın yarışı ama izinleri alarak yasal olarak yapın. Tosfed başvurunuzu değerlendirdikten sonra size o şartlarda orada yarışı düzenletmez. Eksikleri saydıkların da sizde anlayacaksınız bizim ne demek istediğimizi :)
1. si Üstte yazılanlar yanı senın o kadar laf sölediğin yazılar gayet normal.
arkadaşım bu aileden kımler gelcek demiş öbürüde dalga geçmiş bu yani.
2. si
-Gruplamaya sözüm yok hata var.
-Yol tam 1 km 100 metre Yarış 400 Mt. Geriye 700 Metre kalıyor 500 Ünü Bile İşgal etsek 200 Mtre Durma mesafesi kalıyor.
-Start Manuel Olmıcak. Araçlar Hazır oldugunda. Saniye Sistemi ile başlatılcak. 10 Dan geriye Sayan sistem 0 oldugunda Start olucak.
-Asvalt Gayet iyi durumda Araçlarla denemeler yapıp Videolarını paylaşıcam. ve asvalt Bir Gün önceden temizlenecek. Ya bir gün önceki akşam yada yarış sabahı ıslatılacak.
-Güvenlik te dediğimiz gibi Jandarma girişi çıkışı ara yolları kapatacak. görevli arkadaşlarım olucak. ve bugun yarın güvenlik şirketlerinede gideceğim onlarlada görüşeceğim. Bizim için en önemli olan güvenlik. yaşım 20 sence kendimi güvenlik konusunda rahatlatmazmıyım. allah korusun yaralanma veya ölüm oldugunda neler olmasını geçtim vicdanım rahat olmaz.
Tosfed konusunda Ben gereken cevabı verdim teşekkür ettim ve bnm bu cevabım arkadaşlarımında cevabı olmuş oluyor. hepımızın ayrı ağızdan aynı anlamı taşıyan yorumu gereksiz olur bence.
the doctor:
siz kulaginizi tersten tuttugunuz icin insanlar size tepki veriyor, izin almadan yaris basligi aciliyor. gruplama icin fikir verildiginde yillardir drag yapan adama bizde biliyoruz derseniz tepki cekmeniz gayet normal ;)