Roll deki zaman değerlerini pek anlamadım,ama TH sıkı:icon_tup:
TH tuğbayda kardeşim sayılır Baturalpde ,o yarışta üçüncü olan Cem benim elektrikçim ilk üçe üçtane yakın arkadaşımın girmesi ayrıca sevindirdi beni:icon_tup:
Printable View
Dediğim gibi ben bişey diyemiyorum. Bir dahakine nos , co2 , azot ne bulursan bas , emin ol bu yarışta süreye göre eşleşme olduğunu gören ve seri başı olmak isteyen herkes köküne kadar basacaktır.
O sıcakta yarışan, başarılı olan-olamayan tüm ekipleri tebrik ederim. Başka bir programım olduğu için bu kez yarışları izlemedim ama gördüğüm kadarıyla organizasyon gitgide güzelleşiyor, eskiden süregelen bazı problemler de aşıldığında herşey çok daha güzel olacak diye düşünüyorum...
Yarış oldukça geç başladı malesef, emniyet müdürümüz şehit cenazesine gittiği için onu bekledik biraz. Pistin asfaltı ne iyi ne kötüydü. günün sonuna doğru yağ ve su pistin başında, petşişe ve poşette pistin sonunda bizi bekliyordu. Mustafa Göçere, Tosfed görevlilerine ve BOOS görevlilerine ve gönüllü arkadaşlara çok teşekkürler. Güvenliğin zafiyetleri olmasına rağmen baya emek harcandı. 400 metrenin tadını aldık gerçekten, gelecek yarışlarda daha da düzelecek herşey.
Aracıma harcadığım emeğin karşılığını almak ayrı bir keyif verdi :) Kalkışlarda problem yaşasamda motor benim hatalarımı telafi etti :) Finale kadar problemsiz 2-0 la geçtim araçları, finalde th 106 ile baya çekişmeli bir mücadele oldu, ama DOM'un dediği gibi milimetreyle yada saliseyle, geçmek geçmektir. Tüm yarışmacı arkadaşları canı gönülden tekrar tebrik ediyorum.
baya güzel ve keyifli bi haftasonu geçirdik.. mertcan kardeşimize bizi karşıladıgı için teşekkür ederiz.. swap center'ı o kadar hummalı bi çalışma esnasında o kadar dolu dolu ziyaret etmek cok keyifliydi.. ayrıca ordaki bütün calışanlar araç sahipleri ve özellikle ismail abiye cok teşekkürler gerçekten hepsi inanılmaz sıcak kanlı insanlar.. mertcan kardeşim araban süper yürüyo maşallah :) ama benim aklım o S3te kaldı orası da ayrı :D Slalom organizasyonu da baya keyifliydi ordada güzel vakit geçirdik.. 75. yıl tepede güzeldi :) yarış günü orda yaşanacak apaçilikler o kadar büyük bi alan olsa eminim ki her şehirde yaşanacak tarzda bi olaydır.. onların o kadar gürültüsü ve lastik+debriyaj kokuları rahatsız edici , sıcak bunaltıcıydı.. ama sonlara dogru düşük süre cıkaran araçların yarışlarını izlemeye pistin yakınına gidince aldıgım keyif herşeyi unutturdu.. ismail abi araban inanılmaz güzel yürüyor maşallah ya :) ama emin abinin subaru ilk yarışınızda arkadan öyle bi geliyorki aklım almadı :) allah emeklerinize zeval vermesin.. organizasyonda görev alan her arkadaşa da helal olsun.. dışarda olacak şeylere karşı müdahele olamazdı tabiki normal olarak.. pist içinde , yakınlarında ve padok alanında tek bir aksilik bile yaşanmadı helal olsun hepinize arkadaşlar ;) eylüldeki yarış için nacizane fikrim seedinglerin cumartesi yapılması yönünde.. böylece pilotlar yaklaşık 12-13 saat boyunca orda eziyet cekmemiş olurlar.. ve daha düzenli bi organizasyon olacagına eminim.. seedingde en iyi süresini cıkaran araç yarışta sıcaktan dolayı daha yavaş kalmaya başladı normal olarak.. bide araçlar ısınınca iyice sıkıntı büyüdü tabiki.. benim dedigim gibi olursa eger 3 kalkışla yapılan seeding ardından araçlar ertesi günkü yarışa kadar hem dinlenir hem eksikleri giderilir hemde asıl yarış akşam üstü 4 gibi başlar ve 7 gibi biterse insanlar sıcaktan cok daha az etkilenirler ve akıcı yarış tüm seyirciyi cok cok mutlu edecektir ;) eylülde bende varım.. inşallah ciddi katılım olur.. başarılarınızın devamını dilerim arkadaşlar ;)
ahmet abi büyük geçmiş olsun ne sorun oldu anlamadık ama mükemmel bi süre cıkarmıştın.. yarışta izlemeyi cok isterdim seni ve aracını.. saglık olsun bi dahakine inşallah..
Ankarada kayıt yaptırdık sıralama turlarınada çıktık fakat sıralama turlarında turbo okey atınca yarışamadık gerçi bir gün evvel kendini belli etti ama genede kırılana kadar deneyelim dedik kısmet olmadı işallah bidahaki sefere.
onası bı konusma seklı öle ya ???? neyı yıyorsa surası burası yerse felan dıe hadı dıyelımkı ben dıyorum napıcaksın atesmı edıceksın bana uslupluca dur kımse sana agır bı lafla yaklasmıyor hemen söle böle yıyorsalı konusmalara gırıyorsun
Öncelikle bu sıcakta organizasyonu yapan herkese teşekkür etmek istiyorum, gerçekten hemen hemen hepsi bir 5 kilo vermiştir. Hepsi de o sıcağa ve saçma sapan insanlara rağmen çok güleryüzlü ve yardımseverlerdi.
Her organizasyonda olduğu ve olacağı gibi bu organizasyonda da eksikler vardı. Önemli olan yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapmaktır. Aynı zamanda da bu eleştirileri dikkate alıp organizasyonu geliştirmek önemlidir.
Bir yarışmacı olarak yorumlarımı yapmak isterim. Birincisi kalkış koordinasyonu biraz eksikti, bu kadar büyük bir organizasyonda bir sunucunun olması herkes için çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca öğlen ara verildikten sonra servis alanına dolan yüzlerce adam nasıl içeri girebildi neden içeri girdi anlamış değilim. Bir ara gezip fotoğraf çekip arabalara yapışan saçma sapan adamlardan dolayı arabaların yanına bile gidemedik.
Yarışma gelirsek cmt akşamı yolda ciddi sıkıntılar yaşamıştık sağolsun ankaralı arkadaşlar ve kazım usta sayesinde yarışa girebildim, ki onun için ayrı konu açacağım :)
sanırım ilk drag trecrübem olmasından ve lastiklerimi fazla ısıtmaya çalışmamdan dolayı debriyajım fazla ısındı ve bir türlü 2. vitese geçiremedim. Sadece son kalkışta bekledim bekledim öyle attım o zamanda araba 5000 devirdeydi :D. Arabayı kaldırabildim ama yürütemedim :D Neyse tecrübe olmuş oldu benim için...
yarış esnasında tanıştığım herkes gerçekten inanılmaz güleryüzlü ve yardımseverdi, hatta rsle kalktıktan sonra birlikte 2 ye nasıl geçer muhabbeti bile yaptık :), herkese çok teşekkür ediyorum.
[QUOTE=streetrunner38;1597623].................QUOTE]
Arkadaşım bu nasıl bi üslup!Biz size bu tarz konuşmuyoruz!Gördüklerimiz ve de zaman rakamları ortada diyoruz,senin takındığın tavırlara bak!Aynı şekilde sen elenseydin,senin de tavrın farklı olurdu.
Ayrıca Kazım Usta da tanır bizi,öyle gelip gitmediğimiz yerler değil BMS,sen rahat ol...
ahh ahh su 2. vıtesın yuzunden kafyaı yedım ben trbunde:D
Onurcum bir kez de burdan anlatayım sen yaptığın süreye göre sen 16-17 sn sınıfına girdin.istikrarın süper kalkışlarında saliselerin birbirine çok yakın ve bu setupla aracının yapabileceği max süre bu gözüküyor.ve bu sınıfda dereceye girmen rakiplerinin kötü olmasına bağlıydı yani hayaldi.sürelerine bakıp şunu yapabilirdin aracına 25-30 kg ağırlık koyup dereceni 16.750 seviyelerine çekmek ve 17-18 sn sınıfında yarışabilirdin ve birinciliğin kesin gibi olurdu.bu o anda yapabileceğindi.şimdi ne yapabilirsin 100 shot bir nosla dereceni 0.75 sn daha iyileştirip 16-17 sn sınıfının toleraslı cezaya girmeyecek en iyi süresi 15.750 ye yaklaşmaya çalışacaksın.şimdi bu nos olayını yapmış olarak gelseydin 2. kalkışında 16.00 drece yapsaydın rakibin ne yapmış 15.336 0.5 sn üzerinde toleransı geçtiğin için 1 sn ceza alaca ve eklenen ceza ile süresi 16.336 olacakdı ve sen 16.00 sn yenle o kalkışda rakibini geçmiş ve elemiş olacaktın.ama cezalarda da bir düzenleme yapmayı düşünmüyor değilim çünkü hala hedef rakibi ne şekilde geçersem geçiyim.206 rc nin sınıfı değil girdiği sınıf 1 sn yi geçip diskalifiye olmasına 0.116 saniye kalmış.şahsım adına konuşuyorum bu şekil aldığım bir kupa beni sevindirmezdi.15-16 sn arasına girer nos memesini büyütür 14.750 yi zorlar ve daha iyi saniyelerle daha üst bir sınıfda yarışmanın gururunu yaşardım.
hocam senin arabana gidişine bir şey diyen yok sadece yalan yanlış bilmeden konuşmayın kendi gözünle gör ona göre yaz ve okuolurmu eğer sen üzerine alındıysan hata af ola bana yakışanı yaparım ama zt 106 nickli arkadaş ÖZLELİKLE BÜYÜK YAZIYORUM OKUSUN DİE YALAN SÖYLEMESİN
hah, Hasan abi geldi , sorun sorularınızı :)
sen demıyormuydun hasan abı seedıgnde kı sureler baz alınarak kalkıs sırasında ceza torelansı degerlendırılcek dıe rakıbımımın suresı ortada 1 sanıyeye yakın one attı demekkı seedıngde daha ıyı yapabılırdı kasmaması bazı seylerı garantılemek ıcın ? veya ayarlıyamadı nosunu zamanını oda bana denk geldı ben buna kızıyorum ne yaptı bılmıyorum servıs ıstedıklerınde jetmı vetmı meme mı ne buyuttu bılmıyorum gerı geldınde 1 sanıye fark yaptı neyse olan oldu yasanan yasandı sorun degıl benım hıc bırseyım hayel degıl grubumda noslu turbolu arac varken onların arasında olabılıyorsam zorluyorsam buda benım basarımdır hayel degıl ;) lıstede farktteydsen bızden cok ıyı suresı olan araclar varı ama ılk3 u bana cok yakın araclar paylasdı senın lafınla cevap vereyım rakımızı hata yapmaya zorluyabılırdık buda benım ıcın avantaj saglardı
öncelikle bu yarışta emeği geçen herkesin tebrik edilmesi gerekir gerçekten o sıcağa ve o kadar kalabalığa ragmen böyle bir organızasyon olduğu için evet inanılmaz sıcaktı biz antlayadan geldik ve bu ne dedik sadece izleyemediğim tek olay turbo saxoya üzüldük onu çok merat etmiştik neyse geçmiş olsun inşallah önemli diildir. Sanırsam ahmet abinin arabası (bilmiyorum ) antalyadan o kadar yolu çektiğimize deydi inşallah diğer yarışlardada ordayız
[QUOTE=ZT106;1597651]tanıyorsan o zaman 2 kere düşünüp yazarsın.
Kazımı, bizi yaptığımız işleri iyi kötü insanlar biliyor
çirkinleşmeyin, çirkefleşmeyin, adam zaten elenmiş.
biz 2 arabamızı zorlayıp, görmek için oraya çıkardık. hedefimiz kupa vs olsaydı ne benim arabayı 2 sınıfa sokardık ne Mustafa arabasını o kadar yorardı. biz sonucumuzu gördük, değerlendircez.
streetrunner38 arkadaşım bak,bizim kimseye yalan söylediğimiz yok.Öncelikle sen bi sakin olup öyle atarlı tutarlı konuşmamayı öğren.Biz diyoruz ki,bu şekilde bir olay olduğu görüldüğü an biz de zaman konusuna 2. kalkışta özellikle dikkat ettik ve de doğrularcasına zaman cezaya girecek ölçüde düşük çıktı.Olay bu ve biz de haklı olarak itiraz ettik...
Bu arada Mustafa (RC Turbo) kardeşimiz seeding süresine baktığınızda en altta yer aldı. İstese hiç kasmayıp Sınıf 4-5-6 ya gelip, yada 7 de kalıp alır kupasını evine dönerdi. Dilekçe verip 2. gruba çıktı. Rakiplerine de dikkatinizi çekerim. Kendisini kutlamak lazım...
ya bak dostum ismin ile hitap etmek isterim benim adım ferhat mustafanın abisiyim rc' nin volvoda servis danışmanıyım gelir çayımı içersin uslüp yanlış olabilir ama yalanda başka bir yanlıştır meme temizlemek ayrı büyütmek ayrı işi bilmeyen bir adam olsan sana nosu anlatırım ama biliyorsun. itiraz etmeniz doğal çünki ilk kalkışta nosu kullanamadık ister işnanırsınız ister inanmazsınız o size kalmış ikinci kalkışta nosu kullandık evet bastık ve geçtik ardında da elendik sizde elendiniz ikimizinde eline geçen sadece eğlence ve yarışmış olmak kaldı. ama siz hırs yapıyorsunuz standart üstüne nos basmış bir aracın geçmesini buda tartışma yaratıyor ve tekrar açıklık getireyim MEME BÜYÜTME YOK SADECE TEMİZLİK VAR anlaşılmıştır sanırsam.
konu saptırmaya veya geçmişin üzerine devamlı gitmeye gerek yok
Ahh o 2 bitirdi bizi Kamer abiyle :D Zaten ayağa kalkıp çektiğim bir sizin yarışlarınız bir de spoon eg vtec idi :) O kaldıramadı güzel vites attı siz güzel kaldırdınız 2 ye girmeyince gerisi doğru düzgün gelmedi :( Yine de güzel bir senfoni dinlettiğiniz için sağolun :D
ben 2 sene önce geldiğimde de böle sıcaktan yanmiştim ama cok güzel bi gün gecirmiştim..bu sefer gelmedim ve sıcaktan yanan insanların bugun durumunu cok ii anlıorum umarım herkez cok güzel eylenip tatlı heyecanlar geçirmiştir..yarişan herkeze candan terbrık edıorum.
konu uzamasın olan olmus yapılmıs eşşeğin davası surulmez. ama anlatmak ıstedgım olay su 15 sanıyelere ınebılıyorsunuz cok rahat neden seedıngde bu basarıyoı gostermedınız rakıp sızı zorlayınca ındınız benım takıldıgım o ozaman sız seedıngde nos basmadınız rakıbe göre ayarluycakdınız kendınızı dusuncenız oyöndedyı fazla kacırdınız nosu :) kendınızıde benıde yaktınız olay bu
haydaaaa benmı fesatlık yaptım sımdı komık olma ya uzamasın konu dıyorum gelıosun damarıma basıyorsun fesatlık felan dıyerek nedır derdın söle bakım bana
ya fesati falan birakinda eylulde yurur hale getirin arabalari, ya kafayi degistirin yada parcalari
uzatmanın anlamı yok söylenilen gibi nos memesi büyütme falan öyle bir işlemde yok kazım abiylede görüştüm sıralama turlarında o dereceyi çıkartması nos memesinin tıkanmış olması daha sonra düzeltilmiş
tabi burada şöyle bir olay var eğer mustafanın nos memesi temizlendikten sonra çıkardığı süre bu grubun süresinin dışında kalıyorsa ki kop un itirazı sanırım bu yönde ( atıyorum bunlar 16-17 saniye grubundalar töleransla 15,75 çıkarsınlar diyelim adam o işlemden sonra 15,35 çıkarıyorsa ) ceza almalı yada elenmeli yada diğer sınıfıa geçmeli yani prosedür neyse o olmalı o şekilde itiraz ediyor sanırım
aynen öle mustucum en sonunda benı anlayan bırı cıktı helal olsun sende kop dıe yazdın ya ellerınle daha duzen tutmam ben randıman vermem bıde geldın dun sarıldık felan benım hayattan beklentım kalmadı :D mustu zede olduk
Ben de Alp,umarım bi ara fırsatımız olur da tanışırız.Tabii ki önemli olan yarışmak ve getirisinde de eğlenmek.Bizim itirazımız farklı,yani hırs olayı yok.Meme büyüdü veya temizlendi,bir şekilde 2 araç da elendi...
Neyse,senin de dediğin gibi konuyu daha fazla uzatmanın bi anlamı yok...
abi ben uslubu bı bozacagım o nos memesını buyutuyo dıyen arkadasa ama ortam hıc musaıt degil gecıldıysenız gecıldınız olayı tracedıye donusturmeyın yenmesını bıldıgınız gıbı yenılmesını de bılın mahalle karıları gibi yalan yanlıs laflarla konusmayın 1 1,5 ay sonra ankarada yıne var draglar ozaman sızde nos basın gecınn gucunuze gıtmesın