kafan mı iyi arkadaşım akşama kadar pistteydi özgün abi ? ? :eek::heyoo:
Printable View
Burası ANGARA demek geçiyo içimden. :) Neyse kimsenin canına bişiy olmadan atlatıldı o önemli olan. içeride polisinde olması lazım aslında bu tür şeyleri engellemek için yarış dışındaki bütün olan durumlarda müdahele etmeli. :)
org. bir tek eksik vardır bence kimlerin yarıştıgını söleyen bi konuşmacı ve sürelerin sölenmemesi. onun haricinde akıcı bi şekilde ilerledi yarış tebrik ederiz bu zevki yaşattıgınız için.
yarışa katılan herkezede güzel vakit geçirttikleri için teşekkürm ederim. ama btu ile msky bizi resmen bitirdi :D
Herşey bir yana Mustafa GÖÇER hakikaten tebrikleri haketti ..Elinden geleni yaptı bence ..Gürselden öğrendim abisi vefat ettiği halde geldi ilgilendi kupaları verdi vs.
Emeği geçen herkese teşekkürler..
cidden eleştiri yapmak kolay oluyormuş, yaklaşık 50 derece sıcakta görünmeyen kısımda yaşanan kargaşayı görseniz bu kadar kolay yıkıcı eleştiri yapamazdınız. bence bu kadar ağır yorumlar yapanlar bir dahaki yarışta görevli olsunlar ve o atmosferde bulunsunlar :icon_tup:
dj ve sunum yapıcak arkadaşlar da vardı ama sanırım sistemde bi sorun yaşandı
ya arkadaşlar kimse eleştiri yapmıyor bizler seyirciyiz gördüğümüz org dışı yada eksiklikleri yine seyirciyle yani burada forumu paylaşan kişilerle paylaşıyoruz, bu işlerin nasıl olduğu yada olacağı konusunda bilgisi olanlar zaten bu tür org içinde olan kişiler kendinlerini tebrik ediyorum ancak açıklamaları yeterli bulmuyorum, sponsor olan stand alanlar arasında efendi gibi ürününü sergileyen varken neden diğerlerinin yaptıkları abartılı gösterilere engel olunmadı bi dünya güvenlik vardı ortalıkta gezdi ama standlara gelip arkadaşım yaptıklarınız güvenli değil "lütfen" demeliydi, açıklamak zorunda değilim ama yine de "kafam güzel değil, herşeyi hatırlıyorum", son olarak herkese teşekkür ederim organizasyon için. saygılar,
serkan
bu yarısı yurtdısındaki gibi sıcak gunlerde aksam baslasa gece devam etse nasıl olur araclarda daha az etkilenmıs olur hem...
Serkan hocam biraz empati... Güvenlikler piste adam girmesini engellediler. Eskiden pistte karşıdan karşıya geçen Öküzler evet bildiğin ÖKÜZ'ler vardı, bu sene oldu mu? Bu güvenlikler gidip kapalı parkta lastik yakan adamları mı uyarmalıydı yoksa pistin güvenliğini mi sağlamalıydı?
Bu yarışa hakkaten işi bilenlerin görevli olarak katılmasıda iyi bir düşünceydi,
Özellikle tanıdıklardan Hasan Başkara,Bestsi Halil,Vtspower Ahmet,Gürsel,tarantino mehmet,bladerk Erkut,gibi arkadaşlarımızında desteği sağlamdı...
haklısın ama inan çok daha iyisini hakediyorsunuz, bence bir sonraki sefere daha ciddi sponsorlar olsa hem maddi hem manevi anlamda daha güzel olur, sanırım biz tecrübeyle öğrenen bir milletiz :) yapılanlara saygı duyuyorum, bir sonraki etkinlikte gönüllü olmayı kabul ediyorum ....
dereceye girenleri tebrik ederim..yorumlardan anladığım kadarıyla bazı olumsuzluklar yaşanmış eminimki bir sonraki yarışta bunlarda yaşanmaz..tarihinin en sıcak gününü yaşayan ankara da bu yarışmanın yapılmasını sağlayanları emeği geçenleri tebrik ederim kolay değil.
Arkadaşlar bakın kadir yukarıda özetlemiş bazı arkadaşları, ki bu kişiler sadece gönüllülerin sadece 10/1'i değil.
Bu yarış için buradan duyuru yapıldı "Gönüllü olmak isteyenler mail atsın" denildi, bizler maillerimizi attık veya telefonumuzu ettik.
Bir sonraki organizasyon eylül ayında olacak. Eğer kısmet olursa tekrar Boos düzenleyecek ve yönetim gene aynı ekipte olacak. Gönüllü olmak isteyen, fikirleri olan, yardım etmek isteyen herkese Boos'un kapılarının açık olacağını düşünüyorum.
Sizler de katılın, nice güzel ve organize yarışlar görelim, hep birlikte bir ekip ruhu içinde başarılar kazanalım, hep birlikte gelişelim...
İzninizle ben yatıyorum, herkese iyi geceler.
Tekrar bugün kalbini kırdığım, terslediğim birileri varsa gözlerin öpüyorum...
Bütün yazılanları tek tek okudum. Herşey iyi hoşta son izlediğim Konya ve Ankara yarışlarındaki gördüğüm; izleyicilikle uzaktan yakından alakası olmayan, Konya da "tel örgüleri" yırtıp padok bölgesine giren, Ankara da "Emniyet Müdürlüğü'nde ŞEHİT POLİSLER için yapılan törene" saygı adına, organizasyon içi görevliler tarafından yapılan onca uyarıya rağmen hala sıfır çizerek cevap veren , Organizasyon bölgesinde sürekli alkol tüketerek ailesi, çoluk çocuğuyla araçları izlemeye gelenlerin dibinde bağıra bağıra küfreden bir toplumun bireyi olduğum için utanıyorum.
Umarım! Bu güzelim spor için heba edilen uykusuz gecelerin, onca maliyetin , sabırın , emeğin karşılığı gelecekte ülkemizde de profesyonelce alınır.
dışarıda sıfır çizenler için içeride duran bi polis aracını onlara doğru göndermiştim o kısma müdahale şansımız yok yetkimiz de yok diye bi süre engel oldular ancak sonra gitmişler yine polis bakındım ama göremedim genelde teknik kontrol padok ve start yakınlarında güneşin alnında görev yaptım hiç de erinmedim elimizden geldiği kadar insanları doğru zamana yetiştirdik yönlendirdik süre sistemi dolayısıyla kalkışlar biraz gecikmeli oldu yoksa güneşte yarışmacı arkadaşları da daha az bekletirdik umarım faydam dokunmuştur dışarıdan nasıl göründü bilmem ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı içerde
keşke arabam yeterli hazırlıklara sahip olsaydı bende adam gibi niyetlenseydimde girseydim..o ortamı yaşamak çok hoş olurdu =)
aynen doğru söylüyosun kene gibi dolaşıyolar ortalık şerefsizler orada aile olanlar var sevgilisyle karısıyla gelenler var ama işte şerefsiz anası doğurmuş atmış bunları sokağa zaten her kesici sesinde bile hipodrum nasıl inliyordu vay anasını iyi patlatıyo iyi çatlatıyo ne kadar cabuk gaza gelen bi milletimiz var anlayamadım hala
İstanbula daha yeni döndüm ve şu anda eve girdim. Gittiğime çok pişman oldum. Draglara kosantre bile olamadık. Ankara draglarından çok E30.tc buluşması gibiydi. Egzoz patlatanlar mı dersin, birisine zarar veririm korkusu olmadan hayasızca donut yapanlar mı dersin, burnoutun bokunu çıkaranlar mı dersin.
Organizasyonu hiç beğenmedim. O sıcakta güneşi ailecek yememe değecek hiç bir şey yoktu.
Vallaha burada Ümraniyeye bıdı bıdı ederdik ama Ankara'nın insanı Ümraniyelilerin yanında ilk evre homosapiyens kalıyor. 2TL giriş ücreti vardı bide 2 tane daha güvenlikçi tutup E30 cuların etrafına salabilirlerdi.
Ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası. Yorgunluğum hat safadaydı ama kesinlikle 2 gündür uyumuyor olmamdan değil kapalı tribündeki bile o sıcaktan ve altımızdaki bir sürü apaçi sürüsünden inanılmaz yoruldum. Egzoz patlatma çabaları, bir de nasılsa meksika dalgası şekilden oluyordu, biri patlattı mı en baştan en sona herkes tek tek patlatıyordu. Biri lastik mi yaktı komple dumana boğulduk. Subaru kulaklarımı çok acıttı, hala yarım yamalak duyuyorum. Yarışan arabaların sesini duymak için savaş veriyordum resmen. Doğru düzgün duyabildiklerim turbo saxo, msky, spoon vtec ve typer dı :D ara sıra dayanamayıp insem de kafayı yiyordum sıcaktan geri dönüyordum tribüne..
Biz gece 1 de yola çıkıp saat 7 gibi pistteydik. En başta sağ köşedeki 2 tane 01 plakalı araç bizlere aitti, 15 kişi kadar geldik,diğer otomobil bir gece önceden gelmişti zaten. Biz geldiğimizde sadece 1-2 görevli ve e36 coupe vardı. arkasından turbo saxo geldi, "fatii" nickli abim geldi onunla tanıştık. sonra batu rx'i gördüm, biraz meşgul görünüyor diye rahatsız etmek istemedim, "gurcell" nickli Gürsel abiyi gördüm tabi çok yoğun çalışıyordu, daha sonra "chiefkadir" nickli Kadir abiyi gördüm türkiye,turkey vs. yazan güzel bir tshirt giyiyordu, biz o sırada tam yanında arabanın kaputuna koyduğumuz simit,ayranları tüketmekle meşgüldük :D Onun dışında "MeRtCaN" nickli Mert abiyi gördüm zaten 1 gece önce Kamer abi arabasını falan sürmüş çok beğenmişti :D Onun dışında stlegal cem abiyi gördüm işte bilinen isimler özgün abi ismail abi vs. vs. :D hepsiyle tek tek tanışmak isterdim ama o kadar yoğundu ki insanlar bir dahakine daha sakin ortamda tanışırım dedim. Belkigörenler olmuştur mavi kareli gömlek koyu yeşil bir şort giyiyordum. saçlarım kıvırcık daha sonra sıcak olunca mavi bir şapka taktım. Görenler olduysa selamlar :D Serencebey'i görmeyi çok istedim ama o sıcakta ne arabasını bulmaya gücüm kalmıştı ne de kendisini..
Yarışa dönecek olursak nasıl işlediğini bilmiyorum ama biraz geç vakte kaldığını düşünüyorum, kontrolden geçen otomobil seeding ini yapabilir ve zamandan kazanılabilirdi. Tabi o an tüm sistemler hazır mıydı bilemeyeceğim. Yarışı kapalı olmasını umduğum açık tribünden izlemek en büyük hayalimdi, yakından duymak sesleri, otomobillerin tepkilerini görmek vs. ama o sıcakta kapalı tribünde resmen baygınlık geldi, en azından bu hissi diğer tribünde yaşasaydım daha mutlu olurdum, bi ara uyuyakaldım hatta yorgunuk ve sıcaktan :D Son çektiğim videolarda pek araçlara odaklanabildiğim söylenemez :D Güvenlik görevlileri kendinden geçmiş o apaçi sürüsünü en azından paddock ve yarış alanından uzak tuttular tebrik ediyorum. Herkes elinden geleni yapıyordu paddock alanında ve bu yüzden belki de en azından yarış alanında herşey düzgün gitti, teşekkür ederim bunun için.
Pist dışına gelirsek, bilindik şeyler.. E36,E30,106GTI görmek istemiyorum bundan sonra, imprezadan bile tiksindim. Apaçiliğin bu kadarı, kimse yarış izlemeye gelmemişti neredeyse onların içinde. biri lastik yakıyor 48392048302 kişi bir anda oraya koşuyor, biri egzoz patlatıyor hurraa hepsi oraya. Ulan ne bu ya koyun gibi bir oraya bir buraya, adamlar yüzünden zaten zar zor görüyoruz pisti,üstüne seslerini zar zor duydum ki en büyük zevkim bu olacaktı..
Dereceye giren herkesi tebrik ediyorum, eg ve ep3 için üzüldüm biraz açıkçası, karşılarındaki sürücüler de çok iyiydi ama nedenini bilmiyorum uzaktan gördüğüm kadarıyla eg vitesleri çok iyi atıyordu ama kaldıramadı bir türlü ( slickten olabilir) ep3 de çok güzel kaldırdı ama 2 ye geçmiyordu falan. yine de seslerini duymak hoştu :D
Yapımda emeği geçen herkese teşekkürler, biraz uzun yazdım ama izlenimlerimi belirtmek istedim :)
Doğrudur ya düşün 450 KM lik yoldan drag'a katılacak araçların seslerini ve gidişlerini görmek için kalktık geceden geldim. Sabah 7:30 da uyuyabildik 11 de kalktık kahvaltı yapıp piste geldik. Herşey heyecanla başladı ama sonra bir anda kabusa dönmeye başladı.
Ortalıkta 100 kişilik bir grup nereden ses gelse oraya koşuyorlar hurra.. Ardından gelen Egzoz patlamaları ve burnoutlar. İlk başta pistin kenarında ayakta izlemekteydim ama başıma güneş geçeceğini anladığım an Enesin çağırmasıyla kapalıya geçtik ama izleyebildik mi hayır. Ses duyamıyoruz E30 lar yüzünden. E30 lara dikkat ediyorum önünde 20 tane insan yürüyor o kesicide yanlamaya calışıyor. Allah korudu herkesi. Sakatlanan da olabilir di ölende.
Şimdi orada allah korusun 1 kişiye bişey olsaydı bir daha drag falan düzenlenemezdi. Bence bir dahakine daha dikkatli olunması lazım. Hiç yoktan kapalının önüne araç sokulmaması lazım. Arkada bir sürü boş alanlar vardı oraya yönlendirilebilirdi.
Draglar düzenlenmeden önce ilk mesajlara bakın düzenleyenler "halk için yapıyoruz, pist için yapiyoruz, şöyle yapiyoruz" nidaları atıyorlardı ama bugun gördüm ki tek amaç ticariymiş, paraymış. Diyorlardi adamlar stand satın aldı yanlayacakta burnoutta yapacak.
Doğru parayı veren düdüğü çalar bizde aptal gibi yaktığımız 500 tl benzin parası, 150 tl konaklama ücreti ve bilimum giderlerle kalırız. Napalım.
eylülde olacak yarış akşam 8 gibi başlansa, biletler en az 20 lira olsa ve ne tribün önüne ne de startın arkasına araba alınmasa, bizde tribünlerin tam karşısında bulunan beyaz üstü açık tribüne otursak (piste çok daha yakın ve güneş olmadığı için üstüde sorun olmaz) güzel olmaz mı? sanmıyorum ki bilet ücretleri yüksek olunca o tarz insanlar gelsin.
o zaman işte herkes yarışa odaklanır, ne güneş, ne gereksiz insan, nede gereksiz araçlar şahane olur
18+ gece yarışı+paralı giriş+no stand-az kalabalık :D mis :D
Daha yeni indim istanbula.bir gonullu olarak guzel bir gun gecirdim sabah 7den aksam 6 ya kadar gun icinde teknik kontrol ve start icin araclari kordine ettik tarantinoyla.ve hala tum gun sicak altinda kaldigim icin basim agriyor.ama deydi org guzeldi eksik yokmuydu benim tekrar yazmama gerek yok herkes fazlasi ile belirtmis.emegi gecen herkese tesekkurler.ve start alaninda araclari yakindan seyretmek ayrica guzeldi. Digerlerinde gorusmek uzere
valla hiç sanmıyorum 2 lira vermemek için bugün neler yaptıklarını görsen sen verir parasını alırdın içeri kaldı ki 20-30 lira verip drag izlicekler :D güldüm bak :D
zaten şöyle bişey de var onlar hep o e30 furyası için geliyorlar. yani yarış yapılacağı zaman üstüne basa basa araba alınmayacak, önceden olan lastik yakma olayları yaşanmıcak derse önünden bile geçmezler hipodromun.
tribünde ki angaralıların muhabbet genelde şu şekildedir;
kuş serisi yarışcak olursa; anaaaa bu bizim mehmet abinin araba la ben sürdüm bunu çok iyi gidiyo(her zaman tanıdık olur)
başka bi araba yarışcaksa kendinden gayet emin noktayı koyan yorumlar, (şahsen bugün şahit oldum) mskyın seeding' inde, bişey yok la bunda açık egsoz yapmış, bizim şayin bunu geçer vs.
uzun lafın kısası
1) para vermezler girmek için
2) hadi oldu da verdiler baktılar e30 yok yarışlar pek ilgilerini çekmediği için aynen giderler
Nacizane bi tavsiyem var..
Beyaz portatif tribünleri yarışın sonuna kadar tek tarafa dizmektense;pistin diğer tarafında çekicilerin,kulelerin durduğu tarafa eşit miktarda dizilse? Pist daraltılmış zaten ve oraya rahatça sığacaktır..
Arka tarafta isteyen at koştursun kimsenin umurumda olmaz,gerçekten yarışı izlemek isteyenler oralardan izler hemde daha yakın oluruz..
Apaçilik kısmını bende eleştirdim,ama diğer taraftan kalkışlar önceki yıllara oranla çok daha seriydi..3.sırada kalkış yapacaklar bile hazır bekliyordu yanlış görmediysem..Geç başlamasının sebebi de söylendi,tek eksik yarışın biri tarafından sunulmaması kalıyor bana göre..
Herkesin eline,emeğine sağlık tekrardan:)
clio rs in ve onla kalkan siyah 106 nın speclerini bilen var mı cidden güzel gitmişler ayrıca poloda güzel iş çıkarmış emeği geçen herkese tebrikler
desteklemelerine hiç birimiz karışamayız. ama onlar destikçi değil işte sorun orada. yarışın başında boş beleş yorumlar yapıp, bi araba dönmeye başlayınca ooo adamın gıralısın diye fişekleyip ortalaığı galeyana getiren insanlar.
Mehmet bızı poloya bındır:)
resım yokmuu ?
Teşkkür ederim kankum
ben saniyeye kasalım dedim hayır dedi basıncıınıbana inat oılsun diye düşürdü kanakacı m 1.6lara ben 2.4 +200 shot istiyordum 1.6+100shot bastı ondada finishe doğru çekti hep malesef ben zaman derdindeydim keske deneye bileydik zamanı
YAKIT BİLE KOYAMADIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
kankacım bıraktı inan bana da sen nerdeydin yahu görüşemedik
organizasyon bence gayet güzeldi. emeği geçen herkese içten teşekkürler.
bir önceki organizasyonda yarışlar bittiği gibi pistte bale gösterisi gibi dönen araçlar vardı herkes bilir bu komik sahneyi :)
şu salak sıfır çizme ve duman çıkarma çabaları engellenirse tadından yenmeyecek sanırım.. ve sanırım bu sıcak havada o ego otobüsünün motoru sürekli çalışmalı ve kliması açık olmalı. niye diyorum gürsel abinin o halini gördüm de ondan :) bu gönüllü insanların rahat etmesi lazım bence.
genel itibariyle yine söylüyorum gayet güzel bir organizasyon oldu. yine (az/çok)emeği geçen herkese içten teşekkürler.
Eve yeni girdim git gel dolaş 955 km yapmışız :)
Bir takım insanlar kendi kendilerine bişeyler kanıtlamaya çalıştı ama olsun neticeye bakarsak ne yarışın düzeni bozuldu nede herhangi bir aksaklığa sebep verdiler..Dev gibi bir festival havasındaydı ortam ben çok beğendim dört dörtlük bile diyebilirim.Emeği geçen herkese çok teşekkürler..Dereceye girenleride ayrıca tebrik ediyorum.
Not: Faberge iboyada bizi ağırladığı için çok teşekkürler :)
olağan şeyleri dile getirmek istemiyorum yeniden sıfır çizmeler burnoutlar fln hep oldu olacak engellemek çok zor. Organizasyon çok güzeldi fakat yarışan kişilerin ne ile kaç sn yarrıştığı muallaktı daha yeni öğrendim burdan 3. olduğumu o derece kimse ne bize süremizi nede ne durumda olduğumuzu söylemedi :) o açından komik bi durumdu anonslar çok zayıftı körlemeye kalktık resmen yani