kanka sözde egsoz beslemeli düzüför yasaklancaktı ama yarısına kadar yasaklamışlar bunlarında kafası güzel ne yaptıklarını bilmiyorlar :)
Printable View
kanka sözde egsoz beslemeli düzüför yasaklancaktı ama yarısına kadar yasaklamışlar bunlarında kafası güzel ne yaptıklarını bilmiyorlar :)
mercedesde ufak bir hacim artışı diyor , ferrari de ne olacak acaba nos serbestmi :D
nakadar kurcalandı f1 bu sene
şumicik ümitsiz konuşmuş.
yağmur duasına çıksınlar bari...
tyMu bu işlerde senin parmağın varmış ? ne iş ?
Simge sende biraz dua et bi işe yara :P
hep dua ediyorum zaten reis için. :D
o resi o reis anladınız siz. :D
bu arada bu Burak ne koyduda editlemiş ? Swift te like atmış ? Yoksa yengenizin resmimi :mad:, bana bakın ulen kan çıkar ! yanlış olmasın F1 in lpg takması gibi bişi olur ona göre !!! :allaalla:
f1 lpg hem çevreci hem 19 bin olabilir :D
Evet belli oldu bu kuralların böyle karman çorman olmasındaki tek sorumlu TyMu dur ... Taşlayın !
yok ya ben kural koysam v12 den aşşağası yasak diye başlar :D
fena olmaz aslında he devir limitide 20 k olsun iyi olurdu be :)
Hamilton: "Yağmura Rağmen Tamamen Boş Bir Gün Değildi"
Lewis Hamilton, bugünkü yağmurlu antrenman seanslarına rağmen Mclaren'in yeni arka kanat dahil güncellemelerini iyi bir şekilde test edebildiğini düşünüyor.
Hamilton "Bugünkü sürüş eksikliğine rağmen bugün oldukça cesaret vericiydi. Bir kaç şey test ettik ve araçta oldukça iyi şeyler hissettim."
"Yarın kuru olursa ilginç olacak çünkü aracımız oldukça iyi görünüyor. Yeni arka kanat da oldukça olumlu görünüyor ancak henüz yarın ve yarışta ne kullanacağımıza karar vermedik." dedi.
Jenson Button "Yeni arka kanadın eskisine göre gelişim olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Farklı downforce seviyesi vardı ancak hafta sonunun geri kalanında ne kullanacağımız konusunda emin değilim." dedi.
Hamilton, bugün yağmurda DRS kullanması nedeniyle Red Bull'dan Mark Webber'le birlikte hakemler tarafından çağırıldı.
Hamilton "Hakemlere gitmemin nedeni DRS'nin yağmurlu anlarda kullanımı konusunun düzeltilmesiydi. Kurallar yağmurda oluksuz lastiklerle DRS'nin kullanılıp kullanılmayacağını tam belirtmiyordu ve biz bu sabah bunu yaptık."
"Hakemler gelecek yarış öncesinde kuralları daha da sağlamlaştırmak için durumu anlamak istediler. Kuralların daha açık ve güvenli olması için bazı önerilerde bulundum ve faydalı bir ziyaret oldu." dedi.
Renault Önden Çıkışlı Egzozdan Vazgeçebilir
Renault, Silverstone'da uygulanmaya başlanan difüzör yasağıyla birlikte önden çıkışlı egzoz sistemini rafa kaldırabilir.
Bu sene önden egzozu ile yegane bir yol izleyen Renault, aracı tamamiyle bu sistem etrafında tasarlandığı için yasağın kendilerini tam anlamıyla ne kadar etkileyeceğini bilmiyor ve kötü sonuç olasılığı karşısında takım klasik egzoz çıkışlarına dönebilir.
Eric Boullier "Belki arkadan çıkışa dönebiliriz. Her türlü senaryoyu değerlendirmek zorundayız. Önden çıkışta amacımız difüzör kullanımını maksimuma çıkarmaktı ancak sistem yasaklandıysa daha fazla bunun üstüne harcama yapmayız."
"Almanya'ya bu tür bir çözüm getirebiliriz. Şu anda söylemek için erken." dedi.
http://www.trf1.net/thumbnail.php?fi...article_medium
yayın linkleri koymuştum,swift gördükten sonra site için problem olmasın diye kaldırdım:)
kural sezon başında konulup herkes o kurallara göre motor üretmeli.sonra tabii mercedes hacim artışı ister redbull %50 kullanayım ister herkes birşeyler ister:)fia kundaktaki bir bebe tarafından yönetilmiyorsa bende adam değilim.şu sezonu ve kuralları idare etme konusunda tam bir beyinsizler.
ulan geçen sene bir yenilik getirdi adamlar.egzos beslemeli difüzör.tamam, süper bir buluş ve kullanımında hiçbir sıkıntı yok kural kitabına göre.sonra bundan gaza basmazkende yararlanmak istediler ve yeni bir sistem kullanmaya başladılar.sezonun son yarışlarına doğru kullanılmaya başlandı zaten ve f1 takımları haricinde kimselerinde haberi yoktu tam olarak ne olduğundan.ama sozun sonunda fia nın artık işi çözmüş olması ve ona göre yeni sezon başlamadan sınırı çizmesi gerekiyordu.
ne diyor kural kitabında? hareketli bir parça ile downforce üretmek yasak.evet hareketli kanat kullanımı buna bir örnek mesela.hızlandıkça düz bir hal alan kanat kullanamazsınız.ama tüm takımların bu sene hareketli bir parça ile downforce üreteceğini biliyordu fia yeni gaz kelebekleri ile.göz göre göre kural kitabına aykırı araçlara izin verdiler, sonra bir aracın sezonu dominbe etmeye başladığını görünce "hareketli parça ile downforce üretme kuralı çiğneniyor" deyip gaz kelebeklerini yasaklamaya çalıştılar.şimdide tekrar geri vites yapıyorlar.
f1den anlayan 1-2 tane makine mühendisi çok daha iyi idare ederdi şu kuralları
bugun ısım yok sıralamaları izleriz heralde go schumi go
şumi güzel bir spin attı:D
yağmurda başladı
ve fia tekrardan renaulta tanıdığı imtiyazı geri aldı. yüzde 50 oranında egzos gazı kullanımına izin vermedi.
salak valla gerizekalı bunlar
TRT CANLI
Resmi site linki bu sıkıntı yok :D Uyduzedeler izleyebilir :)
Son bölümde yağsın yağmur :D
kobayashiden podyum bekliyorum
Hahah Fernando!!
Ferrariler hızlı mı la ? Bakıyım valla hızlı :D