User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
99 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: türkiyenin tek bayan yarışçısına destek....

s_su_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

türkiyenin tek bayan yarışçısına destek....

arkadaşlar bildiğiniz gibi2 yıldır lisanslı olarak pistlerde dönüyorum birçok derecem var elimden geldiği kadar bunları sizlerle paylaştım...
    bu zamana kadar hiç bir yarış kaçırmadım fakat bundan sonraki yarışlara maddi imkansızlıklar yüzünden katılamıyorum bildiğiniz gibi yunanistanda motorum yandı...önümüzdeki illk yarış 31 temmuz tarihinde istanbul parkta fakat motosikletimimin olmaması dolayısıylla katılamıyorumm.

benim sizden ricam aranızda YÜKSEK VERGİ VEREN arkadaşlar varsa özellikle rica ediyorum aldığımız her parçanın değeri vergiden düşülebiliniyor bununn yasası var sporumuz amatör kategoride olduğu için aldığınız herşeyi vergiden düşebiliyorsunuz.
    benim için herşeyi almanız önemli değil bana bir tane kask alsanızda bütün ihtiyaçlarımı alsanızda beni çok mutlu edersiniz...

EĞER 2 GÜN İÇERİSİNDE MOTOR BULAMAZSAM YARIŞLARA DEVAM EDEMEYECEĞİM...
    DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM...

ihtiyaç listemi 10 dk kadar ekleyeceğim...

Ayrıca reklamını yapmak isteyen arkadaşlar olursa motorun giydiğim kıyafetler vs herşeyin üzerine reklaam alabilirm bildiğiniz giibi türkiyenin tek bayan yarışçısıyım medyanın ve basının ilgisi hep üzerimde. sezonun ilk programına yine okan bayülgen diskokralına konuk olacağım eğer tam sponsorluk bulabilirsem bu firmadan ordada bahsedebilirim.....
    lo lo lo

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke elimde imkan olsa... ama illaki birileri destek vericektir...
    low is low

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnde öyle düşündüm son anda burayada yazmak geldi aklıma sonuçta30 milyar vergi veren varsabana bir motosiklet alabilir
    lo lo lo

merterkekler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sponsor bulmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim yeterli imkanım olsa hiç düşünmeden destek olurdum umarım biran önce istediğiniz gibi bir destek bulursunuz

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birşeye açıklık getirebilirsmisiniz?

30.000tl vergi veren varsa demişsiniz. Tamamını vergiden düşübeliyorsunuz demişsiniz. Alınan her araç her demirbaş düşülebiliyor. Ancak KDV matrahından ürünün kdvsi, gelir vergisindne ise kademeli olarak ürünün bedeli sadece alındı olarak gösterilebiliyor.

Sadece spora özgü alınan ürünün tamamının vergiye mahsuplaşabilindiğini gösterebilirseniz!!! Bu tipte bir madde varsa gerçekten görmek isterim vede emin olun birçok kişi destek olacaktır.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

makturan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Name hnm buarada size yardımcı olacak arkadasların olduguna inanıyorum.
    yakında baglantıya gecerler..
    başarılarınızın dvmını dilerm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen internetten bakıp linki kopyalıyorum...
    lo lo lo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gjgjgkgkgllvh
    lo lo lo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10.Maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi ile aynı şekilde 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 89.Maddesinin birinci fıkrasının (8) numaralı bendine göre; 3289 Sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 3813 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında yapılan sponsorluk harcamalarının sözü edilen Kanunlar uyarınca tespit edilen amatör spor dalları için Tamamı, Profesyonel spor dalları için % 50’si, Kurumlar Vergisi ile Gelir Vergisi Matrahının tespitinde, Kurumlar Vergisi veya Gelir Vergisi Beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, beyan edilen kazançtan indirilir.
    Sponsorluk harcamaları ve uygulama esasları Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sponsorluk Yönetmeliği (1) ile belirlenmiştir. Bu yönetmelik, gerçek ve tüzel kişilerin; federasyonlara, gençlik ve spor kulüplerine, sporculara, gençlik ve spor tesisleri ile faaliyetlerine sponsor olmaları ve reklam vermeleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemektedir.
    Sponsorluk alan ile sponsorlar arasında tarafların hak ve yükümlülüklerini içeren yazılı sözleşme yapılması zorunludur. Sponsorlarla sözleşme yapmaya sponsorluk hizmetini alan kişi, kurum veya kuruluş yetkilidir. Sponsorluk sözleşmelerinin imzalanmasını müteakip bir sureti 10 gün içerisinde sponsorluğu alan tarafından Genel Müdürlüğe gönderilir. Sponsorluk süresinin bitiminden sonraki 10 gün içerisinde, sponsorun yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediğine ilişkin bilgiler, sponsorluğu alan tarafından Genel Müdürlüğe gönderilir.

Sponsorluk, ayni veya nakdi olarak yapılabilir. Ayni sponsorlukta harcamalar sponsor tarafından bizzat yapılarak harcama belgeleri sponsor adına tanzim edilir. Sponsorluğun nakdi yapılması halinde ise, sponsorluk bedeli sponsorluk alanın banka hesabına yatırılır.
    Vergi veya sosyal güvenlik kuruluşlarına borcu nedeniyle takibata uğrayan gerçek veya tüzel kişiler sponsorluk yapamazlar. [uygulama için yönetmeliğe bkz. (1) ]

2- AŞAĞIDAKİ KURUMLARA MAKBUZ KARŞILIĞI YAPILAN BAĞIŞLAR
    5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10.Maddesinin (1) numaralı fıkrasının ileri teknoloji bendine göre; Genel (2) ve Özel (3) Bütçeli Kamu İdarelerine, İl Özel İdarelerine (4), Belediyelere (5) ve Köylere (6), Bakanlar Kurulunca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflara (7) ve Kamu Yararına Çalışan Dernekler (8) ile Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetinde Bulunan Kurum ve Kuruluşlara (9) makbuz karşılığında (10) bağış ve yardımların toplamının o yıla ait kurum kazancının % 5’ine kadar olan kısmı Kurumlar Vergisi Matrahının tespitinde, Kurumlar Vergisi Beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, beyan edilen kazançtan indirilir.
    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 89.Maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendine göre; Genel ve Özel Bütçeli Kamu İdareleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Köyler ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler ve Bakanlar Kurulunca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflara yıllık toplamı beyan edilecek gelirin % 5’ini (kalkınmada öncelikli yöreler için % 10’unu) aşmamak üzere, makbuz karşılığında (10) yapılan bağış ve yardımlar Gelir Vergisi Matrahının tespitinde, Gelir Vergisi Beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, beyan edilen kazançtan indirilir.
    Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetinde Bulunan Kurum ve Kuruluşlara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımlar GVK’da yapılan düzenleme içerisinde yer almadığından sadece kurumlar vergisi mükellefleri tarafından indirim konusu yapılabilecektir. Diğer taraftan, yapılan düzenlemede herhangi bir ayırım yapılmadığından kurumlar vergisi mükelleflerinin kalkınmada öncelikli yörelere yapacakları bağışlarda da % 5 oranın uygulanacağı tabiidir.

3- AŞAĞIDAKİ KURUMLARA MADDEDE SAYILANLARLA SINIRLI ŞEKİLDE YAPILAN NAKDÎ VE AYNÎ BAĞIŞLAR
    5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10.Maddesinin (1) numaralı fıkrasının (ç)
    bendi ile aynı şekilde 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 89.Maddesinin birinci fıkrasının (5) numaralı bendine göre; Genel ve Özel Bütçeli Kamu İdarelerine, İl Özel İdarelerine, Belediyelere ve Köylere, bağışlanan okul, sağlık tesisi, 100 yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) kapasitesinden az olmamak kaydıyla öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi ve bakım ve rehabilitasyon merkezi inşası dolayısıyla yapılan harcamalar veya bu tesislerin inşası için bu kuruluşlara yapılan her türlü bağış ve yardımlar ile mevcut tesislerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdi ve ayni bağış ve yardımların tamamı. Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi Matrahının tespitinde, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi Beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, beyan edilen kazançtan indirilir.
    Beyan edilen kazancı aşan kısım, başka bir ifadeyle indirilemeyen bağış ve yardım tutarı gelecek yıllara devredemez ve gelecek yıllarda indirim konusu yapılamaz. Çünkü;
    Bağış ve yardımlar ticari kazancın elde edilmesi veya idamesi için yapılan bir harcama olmadığından gider niteliğine sahip değildir. Ayrıca, bağış ve yardımlar gelirin elde edilmesi ile de değil harcanması ile ilgilidir. (11)

Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nun yukarıda belirtilen maddelerinde sayılan bağış ve yardımlar kamu kurum ve kuruluşları ile sınırlı olduğundan örneğin, Bakanlar Kurulunca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflara ve Kamu Yararına Çalışan Dernekler ile Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetinde Bulunan Kurum ve Kuruluşlara bu madde kapsamında yapılacak nakdi ve ayni bağış ve yardımlar beyan edilen kazançtan indirilemez.
    lo lo lo

luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s_su_s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bnde öyle düşündüm son anda burayada yazmak geldi aklıma sonuçta30 milyar vergi veren varsabana bir motosiklet alabilir
    Hic bir gider, bagisi... vb vergiden dusmek diye bir sey soz konusu degil. Vergiye tabi kazanctan indirilebilir. Yani o bagisi yapana vergi faydasi vergi orani kadar olur.

kolay gelsin size. sponsor bulmak zor bir is.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı luckdove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hic bir gider, bagisi... vb vergiden dusmek diye bir sey soz konusu degil. Vergiye tabi kazanctan indirilebilir. Yani o bagisi yapana vergi faydasi vergi orani kadar olur.

kolay gelsin size. sponsor bulmak zor bir is.
    yukarıda yazdığımda bunu belirtiyor...
    lo lo lo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir motorsiklet firması olamazmı ?yani kendi motorlarından birini verip sağlam bir reklamını yapsa.. pehh ulen amma ilgisiz bu millet böle şeylere hep dediğimiz o yabancılarda olsa durumu nasıl olurdu acaba yani yabancı ülkelerde böle bir durum oluyormudur sponsor bulamama gibi ... bence türkiye distiribütörü bir firma size motor ve ekipman desteği sağlayamazmı ? federasyon bu işe niye el atmazki :S lig tv maçları alırken federasyon herşeyi kendi kontrol ediyor ... sponsor olması için milyon euro lar havada uçuyor.. 30-50 bin arası rakammı büyük geliyor...
    low is low

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkcası yukarıda, özellikle amatör spora (belirtilen dallar demiş tabi bu dal ona giriyormu onada bakmak lazım) TÜM HARCAMANIN gelirler ve kurumlar vergisinden düşülebileceği belirtilmiş.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesajinizda vergiden dusulebiliyor demissiniz onyan yazdim. Eger bundan kastiniz vergiye tabi kazanctan dusulebiliyor ise OK. Cunku ikisi tamamen farkli seyler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkcası yukarıda, özellikle amatör spora (belirtilen dallar demiş tabi bu dal ona giriyormu onada bakmak lazım) TÜM HARCAMANIN gelirler ve kurumlar vergisinden düşülebileceği belirtilmiş.
    evet türkiye pist şampiyonası amatör dala giriyor...
    lo lo lo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı luckdove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesajinizda vergiden dusulebiliyor demissiniz onyan yazdim. Eger bundan kastiniz vergiye tabi kazanctan dusulebiliyor ise OK. Cunku ikisi tamamen farkli seyler
    evet sizin söylediğniz şeyi kasdetmiştim vergi vermediğim için onların tam isimlerini bilmiyorum
    lo lo lo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı svtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir motorsiklet firması olamazmı ?yani kendi motorlarından birini verip sağlam bir reklamını yapsa.. pehh ulen amma ilgisiz bu millet böle şeylere hep dediğimiz o yabancılarda olsa durumu nasıl olurdu acaba yani yabancı ülkelerde böle bir durum oluyormudur sponsor bulamama gibi ... bence türkiye distiribütörü bir firma size motor ve ekipman desteği sağlayamazmı ? federasyon bu işe niye el atmazki :S lig tv maçları alırken federasyon herşeyi kendi kontrol ediyor ... sponsor olması için milyon euro lar havada uçuyor.. 30-50 bin arası rakammı büyük geliyor...
    keşke olsaydı aynen dediğiniz gibi ben kütahyalıyım kütahya porselen kurtlar vadisi dizisine 400 000 Tl sponsor oluyormuş beni görüşmeye bile almadılar komik ama gerçek istediğim tekşey bi adet motosikletti

ve öyle birşeyki bunu hala anlayamadı kimse ben bu üllkenin tek bayan yarşçısıyım çıkan her motosiklet dergisinde en az 1 fotoğrafım oluyor reklammı istiyorsunuz alın size reklam!!!! kütahyada oksello diye yağ üreten bir firmaya gittim beni kovdular işte zihniyet!!!

federasyon herseferinde arkandayız ne gerekirse elimizden geleni yapmaya hazırrız diyor ama iş paraya gelince yok maalesef...
    lo lo lo

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    cumhurbaşkanı,başbakan ve spordan sorumlu devlet bakanlığına e devlet aracılığı ile bir mail atın belki dikkat çeker ve size yardım eli uzatırlar.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes kovalasa belki bişiler olur şimdi mail hazırladım çalıştığım firmalara (sigorta-otomotiv-ilaç-denizcilik-gıda ) genelde sıcak kanlı firmalar belki ilgilenen olur... ve güzelde olur şahsen aklımdaki şu güzel ve büyük bir firma bunu basın yolu ile duruyurup ilgi çektiği anda zaten bir dahaki sefere başkaları sizi arar.. mesela
    bilemem ne firması olarak tek bayan sporcumuza avrupada destek amaçlı olarak sponsor oluyourz gibi.. bir iki haber ile herşey değişir gibi geliyor.. yada hayal kuruyorum...ota .oka sponsor olan o kadar firma varki... böyle bir organizasyonda yalnız kalmanız çok garip bir durum..
    low is low

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)