Bence senin geçen seferki rekor kırmama konusunda hatırlatdıkların bu yarışda ciddi bir performans artışı sağlamış abi :hehe: Seneye çok daha güzel olacak :icon_tup:
Printable View
Konya bu sezonun son yarışını sizin gibi değerli yarışmacılarla kapattığı için teşekkür ediyoruz. Ufak tefek aksilikler oldu. Onlar için kendi şahsıma özür diliyorum hepinizden. Yeni bir ekibiz ve bu 3. yarışımız inşallah eksikliklerimizi görüp önümüzdeki sezona bunları telafi edip daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Komosk ekibinide yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Aramızda ufak tefek yanlış anlamalar oldu onları düzelttik. Konyada 2 klüp var belki ama biz artık birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu sporun en iyi yerlere gelmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum...
Buyrun ;
16 Ekim 2011 Konya Drag Videolar
ahmet abicim TR fwd N/A rekoru 13.708 ile seninde yakından tanıdığın AYDAN FİLİZ'e aittir...ama maşallah nazminin arabası gün geçtikçe güzel yürüyor...sürelere bakıyorum maşallah akhisarda 15.500 altına inemeyenler 13 lerde geziniyo...atmosferik 0 rakımda 15.500 yapan araba 1010 rakımda nasıl daha aşağıya düşer 2 sn ye yakın bi düşüş...eğer senin dediğin gibi olsaydı bnm serkana sattığım mavi arabam akhisarla aynı süreyi yapması imkansız adam aynı süreyi yaptı arabanın üstüne civata sıkmadan...kimse yanlış anlamasın süre sistemi nedir nsaıldır bilmiyorum orda...ilk akhisar yarışını merakla bekliyorum :icon_tup:
biz olan arabalarımızı bozmayacağız sizde bitirirsiniz konya yada manisa mutlaka gelin eşit şartlarda görelim sonucu. senin eski araban manisadaki aynı sürei çıkarıyor mantıklı buluyorsun, bu arabalar 1.5 2 iyi değerler çıkarınca neden mantıklı bulmuyorsun aynı ölçüm sisteminde??
ayrıca jb ye benzin regülatörü takınca yürümeye başladı. aşırı fakirdeydi araba, benzin basıncı artıp zenginleştikce yürüdü makina.
Neyse kardeşim manisada herkes gerçek süresini görür ama ilk yarışdaki 15 ler sizi aldatmasın.herkese başarılar
benim arabada itb ve beyin yok,gittigim sehirde kendisi az cok optimize oluyor,.akhisarda ben 14.2 yaptım ..konyada azda olsa vht var ve daha iyi tutuyor..akhisarın rakım avantajı,konyanın tutunmaya eş..
konyada yagmur altında süreler geldi ıslak zeminde vede 1010 rakımda.maş bütün rekorlar konyadan geliyor havasındanmıdır suyundanmıdır :D
alperim aslında durum şöyle biz akhisara indiğimizde orada ayar yapmamız gerekiyo bu süreye yakın süreyi benim volan kırdığım gün de yapabilirdik aslında ama aracın direk çekiciden inip piste değil yola çıkıp tune edilmesi lazım bunun için 15lerdceyken bu vakti bulamamıştık
beyaz ae86da ankarada 89kpayı geçemezken didimde 104 kpa okuyodum konya bizim yaptığımız ayara çok yakın olduğu için hemen aradaki farkı kapatabiliyorum asvalt olarak kalkışta konya akhisardan daha iyi ama rakım olarak büyük kayıp yaratıyo itbli araçlarda
yani individual olunca etki daha fazla oluyo akhisarda aynı tutunmayla daha iyisini yapabilme ihtimali var yani sistemler aynı çalışıyo sadece deneyip görme imkanımız olmadı bunu seneye artık
Hocam bizim iddamız değil ki bu, hava basıncı rakıma göre değişir, Fizik kuralıdır. Ama bir çok da değişken vardır. sıcaklık, nem zart zurt. Bnece aynı gün içinde bile farklı dış etkenler olabilir.
Bu da şanstır artık, hava sıcaklığı yükselse asfalt sıcaklığı değişir, araba daha iyi tutunur ama motora giren hava sıcak olur performans düşebilir.
Asfaltın kalitesi belki rakım farkından oluşan kaybı kapata bilir.
Senin izmire göre yaptığın ayar burada zengine düşebilir.
ki senin plotajınla serkanınki farklılık gösterebilir :D
Ben kötü niyetli biri olsam arabanızı getirseydinizde beraber kalkış yapsaydık, kim hızlı görseydik de diyebilirim atarlı bir şekilde.
Serkanın arabasında civata sıkılmadı demek yanlış olur regülatör üzerinden ayar yapmaya çalıştı Erkutla Ahmet . (ki benim arabamda da senin yorumlarını tecrübelerini dikkate alıp düzenleme yaptığımız oluyor)
Senin kötü niyetli olamadığını düşünüyorum, ama bu yorumların buradaki emeğe ayıp oluyor.
Selamlar
Küçük bir yanlış anlaşılma var sanırım..Benim yaptığım 14.022'de benzin regülatörü takılı değildi standart regülatöre geri dönmüştük yarışın yarısından sonra.Taban döşemesi ve sparco koltukların haricinde(yaklaşık 30 kg ağırlık) hakkaten civata sıkılmamış duruma gelmişti araba Akhisar yarışlarındaki haline göre. Hatta hangi adi çaldıysa regülatörümü geri getirsin :D
Konya'da ilk 4 çıkış arabaya alışmaya çalışma evreleriydi vites atamadım vs. ve 4. çıkıştan itibaren araba kesiklik yaptıktan sonra Erkut Abi regülatörü çıkardı.Bariz bi şekilde ivmelenmenin düştüğünü hissetmeme rağmen 14.022 süresi geldi,muhtemelen kesiklik olmasaydı ve regülatör de takılı olsaydı 14 altı geçen yarış gelmiş olcaktı ama gelmedi önemli olan netice tabiki onun için bunun muhabbetini yapmaya gerek yok.
Bence de arabaların aynı speclerini bozmadan Akhisarda'da bi zaman çıkarması lazım,o zaman AK hisar KARA hisar belli olur :D
Konyanın vht avantajı var, Akhisarın da rakım avantajı hangisinin üstün geldiği aynı araç,aynı pilotajla ortaya çıkar.
inşallah birlik beraberlik içinde bundan sonra konya drag ın merkezi olcak
Fotoğrafları buraya mı yükleyelim yoksa ayrı bir yer var mı??