OGS gecis ucreti odemek gereksiz geliyorsa parali yol kullanmayin. devletin bedava kullanilan karayollari mevcut. kopruden gecmeyin vapurla gecin. odememek icin baska alternatifleriniz mevcut.
Printable View
ALLAH askina hadimkoyden istoca gitmek icin ben kendi devletimin yolunda neden para veriyorum ? Bogaz koprusunden gecise neden para veriyorum? Temin anlami kaldimi trafik berbat zaten ayrica bogaz koprulerinin maliyetleri cikana kadar gecis parali olacak sonrasi ucretsiz olacakti... Otv deprem icin gecici gelmisti... Devletimiz bizi resmen si viyor...
Abi her yer satılıyor çünkü, her yer özelleştiriliyor. Motorun Ogs yada hgs denilen salak şeyi vermesi kadar saçma bir şey yok. Hangi ülke de 2 tane sistem var " OGS/HGS " 2 si de aynı ama gişeleri ayrı. Geçenlerde 2. köprüden geçtim, sistemi görünce ağzım açık kaldı Türkiye de olamam ben dedim, gişe mişe yok.. Kimin cebini doldursam dünyası abi bizimkisi
Bir motosiklet bir karayoluna ne kadar zarar verebilir ? Ogs hgs olayi karayollarinin bakim onarim yolun asinmasi vs uzerine alinan ucretlerdir.
Zira sinif ayirimlari gecis ucretlerinde dingil mesafesi aks mesafesi dingil agirligi vb. Etkenlerden karayollarina verilen zararlar baz alinarak hesaplanmaktadir. Bir motosiklet bir karayoluna ne kadar zarar verebilir dingil mesafesi nedir dingil agirligi nedir?
Arkadas hakli banada cok gereksiz geliyor ha simdi yeni bir olay cikarmislar 6. Sinif motosiklet diye geciyor.
Ucreti ne kadar 1. Sinif ile ayni 3.5 tl bizim sistemdeki mantik hatasina bakin hele kadin bana diyoki 1.sinif da alabilirsiniz 6. Siniflar kart olarak satiliyor diyo 1. Siniflar etiket ya dedim kapat telefonu :)
En son 2 ay evvel 6.sinif kartli aldigim hgs de 40 lira bakiyem vardi dun baktim 19 lira kalmis ne zaman kopruden gecsem ne zaman parali yola girsem kacak gecis gosteriyor. Daha beni okudugunu gormedim sonra bi sekilde bakiyeden dusuyor.
Motor kullanmayıpta yorum yapanlar nasılda belli oluyor.
Atıp tutuyorsunuz ya istanbulda tem de e-5 te çıkında emniyete girmeden araçların arasından gideceğiniz yere gitmeye çalışında bir göreyim.Motorun büyüklüğü veya tipi markasınıda kendiniz seçin hiç fark etmez.
Çok çok zengin biri çok güzel bir laf söylemişti.Neden motora biniyorum biliyormusun demişti.Çünkü her parası olan binemiyor.Güven Özveri Tecrübe istiyor demişti ne de doğru söylemiş.
Senin 2.30 saatte gelebildiğin yolu (ikitelli-erenköy)30 dakikada geliyor sen o motoru emniyet şeridinde sadece 2 sn ile 4 sn görürsün dahada fazla istesende göremessin.Klimanı aç müziğini dinle.Emin olun hiçbir motor buna en küçük scooterından en büyük harleysi goldwingide dahil olmak üzere ne sivil aracı ne ambulansı ne itfaiyeyi etkilemez yavaşlatmaz bile.Motorun arkadan gelen ambulansı görüpte her hangi bir yere girip yol vermesi 1 sn sürmez bile.Ben 60.000 km ye yakındır işime evime tem den emniyetten gidip geliyorum bana eds den ceza gelse anında söker atarım plakayı o cezayı da yanımda taşırım.Hee dediğiniz gibi motorsikletin avantajını süistimal edeni plakaya bant çekeni ogs takmadan kaçarım onu yapar bunu yapar milletin arabasına takıp kaçanı yakaladığın zaman sikip atıcaksın.Oda burda trafik polisinin bakış açısının başarısına kalmış nasıl gbt ye girerken adamın gözünden anlıyor bir *** olup olmadığını insan sarrafı olmuş sonuçta.Trafik poliside öyle olacak öylesini yakaladınmı geçirecek.Forumda ki 100 adamın 90 ı burda emniyet şeridine arabasıyla girmiştir çıkmıştır şimdi bakmayın her tarafa eds döşediler de eski delikanlılardan kimse kalmadı.
Nokta koymussun yavru :D
Valla bugun yine emniyete girmek zorunda kaldim serit cizgisinin dibinden gidiyorum korkudan :)
Motor emniyetten gidemez kafaniza gore kural belirleyip uyaniklik yapiyorsunuz diyen arkadaslardan ricam bu videonu 1.10 sn kismina bi baksinlar ve emin olun bu tarz durumlarla bende karsilastim gelip arkama sellektor manyagi yapan mi dersin sifirimdan basip giden mi dersin buyrun.
http://youtu.be/0U_My9k3TxQ
Motor kullanan bilir benim gibi özellikle amatör ve küçük motorlar kullananlar trafiğin hızlı aktığı yerlerde ciddi sıkıntı yaşıyorlar ayrıca 2 yıldır kullanırım ve tanıdığım kimseye de daha önce böyle bir ceza gelmemişti motorlara müsamaha göstermeleri lazım bence.
Amac sudur;
Kurallar olabilir ama kurallar istanbulda motorsiklet suruculeri icin islemiyor bunu yazili ve gorsel olarak anlamayan arkadaslarin anlamasini saglamaktir.
Anlasabilecegimiz bi lisan buldum onu gosteriyorum:)
Bak ben seni anlamiyor degilim bu konuda anlasalim. Sorun su ki ortadaki hatali durumdan zarar almamak icin urettiginiz yontemlerin kanuni olmamasina ragmen sizin kendinize hak bilmeniz. Daha once de yazdim tekrar detaylica yazmayacagim, yaklasiminiz yanlis, emniyetten gitmek ve aralardan derelerden gecmek motorcularin hakki degil sadece kendi urettikleri bir cozum.
Dolayisiyla senin uzerine kiran otomobilleri ne kadar haksiz buluyorsam, emniyetten gittiginizde sizi de o kadar haksiz buluyorum. Hepiniz hatalisiniz yani aslinda, sadece bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz o da yine dedigim gibi bu hareketleri yapmayi kendinize hak sanmanizdan kaynaklaniyor.
Motoru aralardan uzamak icin emniyetten kaptirmak icin aldik diyen herkes de o uzerinize kiranlar kadar hatali kisaca ve hatalar birlesince dogru olmaz, daha cok hata olur. Konu bundan ibaret.
Siz yine emniyetten gidin ama hobi olarak gidin, hakkinizmis gibi davranarak degil.
Trafikte araclar kurallara uymadigi icin, 2 teker kullanicilari icin herturlu risk , kendilerini guvene almalari icin emniyet seridi kullanimi sart keyfi bile degil
Motorsiklet kullanmadan ozellikle istanbulda uzun mesafe bu durumu anlamaniz mumkun degil kendinizi zorlamayin
Herkes motora sayginduysa dikkatli olsa zatnb trafikte olsa emniyete gitmeden rahatca aralardan ilerleyebilirler
Sunuda ayrica belirtmekte fayda var unutlamasin motorcu bu tarz bir atraksiyonda en iyi ihtimalle kolu bacagi kirilip kurtulur ama arac surucusune hatta aracina dahi hic birsey olmaz.
Ben hobi olarak degil canimizi guvende tutabilmek icin emniyetten gitme taraftariyim. Varsin yazssinlar cezayi canimdan kiymetli degil.
Abi güzel yazmışsın da şöyle bir durum var ;
" Hepiniz hatalısınız aslında " mesela bu cümlen bana göre yanlış. Neden yanlış ?
Trafikten bıkmışım ya da araba kullanmak istemiyorum motorla gidiyorum her yere farz-ı misal.
Daha önce de yazmıştım, araçların arasından gitsen adamlar çizgide gitmediği için sıkışman/sıkıştırılman an meselesi.
Sinyali veren, yol benim artık diyip dalıyor ve kaza yapmak için 1/1 neden.
Motor ya bu ufacık bir şey, 2 aracın arasından geçemiyorsun trafikte. Neden açıktan gitmeyeyim ki?
Sen orada bekliyorsun diye bende beklemek zorunda değilim.
İlla ki yapanlar vardır, trafikte kaynak yapan o kadar trafik var gidim ileride bir yere dalarım diyen vardır şu yazanlar arasında.
Yok demesin kimse, illa ki yapmışızdır. Mesela bende onlara çok uyuz oluyorum
O yüzden tamam haklısın, emniyet şeridin den gitmiyim ama çizgisinden gitmek, en azından en sağda ki araca yarım metre 1 metre kadar uzak gitmeyi mantıklı buluyorum.
Çünkü adam akıllı araç kullanan yok abi maalesef.
Kuryeciler yüzünden, motorlar ülke de maalesef kötü/tehlikeli olarak anılıyor..
O yüzden, hepiniz hatalısınız dememelisiniz bence.
Ben gitmeyin mi dedim? Bunu mu anladiniz o kadar yazidan. Hakkiniz degil dedim ki bunu ben demedim kanunlar soyluyor.
Bilale anlatir gibi mi anlatmam lazim anlamadim ki?
Yahu kardesim gidiyorsan git emniyettende aralardan da, ama hakkin degil bil, hala anlamaniz mumkun degil filan diyorlar yahu... Yazmadan once hic dusunuyor musunuz acaba benim anlamadigim birseyler olabilir mi diye? Bari bundan sonra dusunun.
Hala hakkın değil diyiyorsunuz. O zaman şeridinizde gidin, 2 araç arasına çok rahat 1 motor girecek şekilde gidin ki bizde girmek zorunda kalmayalım.
Sinyal verirken sağınıza solunuza bakın dan diye çıkmayın, sinyal verince yol sizin olmuyor maalesef.
Bir kaç kere motorla trafiğe çıkın anlıyıacaksınız yazdıklarımızı.
Gunes konuya direkndaldim yazini okumadimda , zaten suc sikinti yok bunun herkes farkinda polisler bile, sadece mecbur olmasa cogu motorcu bu sucu islemez o yuzden suclamanyapip tartismaya gerek yok :)
bi taraf işin pratiğinden bi taraf işin kanunen tarafından bahsediyor :)
iki tarafta kendi klasmanında haklı
Bende diyorum ki bizde biliyoruz o kanunlari senin bize bunlari ogretir gibi soylemene pekala gerek yok.
Ilk mesajindan beri kanun boyle diyor kanun soyle diyor diye tuttrumussun gidiyosun. Yanlis anlamada burda cok sukur herkesin akli basinda bilgili insanlar hepsi biliyor kanunun ne dedigini.
Biz asil burda anlasamadik seninle.
Bende bu yuzden tartismaya gerek yok diyorum ya
Sucladigim kisim emniyetten gidilmesi ve hatali serit degistirilmesinin sanki motorsiklet kullanicilarinin en dogal hakkiymis gibi yazilmasi. Olusturdugunuz algi bu yonde. Bu yuzden insanlar size "imtiyaz istiyorsunuz" diyor. Yahu hala neyini kabul edemediniz inanilir gibi degil.
Cikin deyin ki "imtiyaz istiyoruz, canimiz tehlikede, emniyet seritleri serbest olsun motorlara" bende destekleyeyim sizi. Ama kanunsuz hareketler yapip uzerine "bu bizim hakkimiz yaa" derseniz o oyle degil diyen birileri mutlaka cikar, ben demesem baskasi der.
Guzel dedigin yazi motora binmek got ister diyen adami yuceltmek uzerine yazilmis. Komik gibi.
Motora binmek got ister demek ne demek acalim mi? Risk alip kumar oynamak demektir, ustelik kendi hayatinla.
Bana boyle gerizekali bir soylemi olan adami lutfen ornek gostermeyin, rica edecegim...
Emniyet herkese yasak eyvallah da iki şeridin ortasından yada bir şeritte bir araç varken onun yanında bulunmak yani aynı şeridi iki araç yanyana paylaşmak da yasak aslında.
Böyle baktığınızda motosikletlerin uçarak gitmesi falan gerekiyor değil mi?
Asıl sorun motosikletlere ait yol olmayısı.
Ben daha fazla bir şey yazmayacağım.Yazıcağımı yazmıştım zaten.
İçinden kim neyi almak istiyorsa alsın.
Bana her yer 20 dakika...
İzmire gelin yav emniyet şeridi de neymiş :)
Adam sorunu kökten çözdü hem izmire gitti birde üstüne motor aldı. :D
imrendiriyorsun cüneyt abi :D
40 yaşına geldim nerdeyse aldigim en iyi kararlardan biri izmire yerleşmek. Hayat daha ucuz insanlar daha saygılı trafikte ve motorlara extra saygı gösteriyorlar :) çalışana heryerde iş var abi. Burdaki maaşların azligindan şikayet ediyorlar ama hayat kira evler daha ucuz onu neden soylemiyorlar ? Arti tatil paranda cebinde kalıyor ...
ben de 2009dan beri motor kullaniyorum, hep sehir ici gezdim. Scooter kullaniciyisim.
Yurtdisinda da kisa sureli motor kullanmisligim var.
Ilk olarak motor da seritten gider, iki araba arasina giremez, emniyetten gidemez. Trafik kurallari geregi motorlu tasit statusundedir. Emniyetten gitmek trafik kurallarina aykiridir, aradan gitmek de...
Size sayygi gosteriyorlar evet ama siz de kurallara saygi gostermek zorundasiniz, iki arabanin arasindan giderseniz, biri sizi yakalar oper... Adalet olan yerlerden bahsediyoruz.
Yani yurtdisinda saygi gosteriyorlar motora soyle boyle diyoruz da, motorlar da adam gibi gidiyor. Boyle zig-zag cizen adamlar yok
Ben trafik durmadikca emniyetten gitmem, durursa giderim, ama bunun suc oldugunun farkindayim. Eger bir gun emniyete ceza gelirse sikayet etme sansim yok.
Sabah ters yönden gelen aracın yanında durdum; camı açıp "beyefendi ters yöndesiniz, geçen hafta yolları değiştirdiler" dedim. "Aaa sağolun, farketmemişim döneyim" dedi; "İyi günler" dedim; "İyi günler" dedi; gittik.
50 m sonra tersten gelen başka bir aracın yanında durdum; camı açıp "beyefendi ters yöndesiniz, geçen hafta yolları değiştirdiler" dedim. "Ne diyorsun, burası düz yol" dedi; "Yok değişti, tabelaların hepsi bakın tek yön" dedim; "Ya neyse sanane lan" dedi. Lan'dan sonrasında arabadan indim, gerisini pek net hatırlamıyorum, konu uzadı.
Bu coğrafyada motorcu olmak zor, araba kullanmak zor diyoruz ama bu kadar barzonun yanında, motoru arabayı geçtim; nefes almak bile zor.
Geçen haftalarda Çamlıca gişeler trafiğinde yabancı plakalı 3 tane motor vardı. Dediğiniz gibi hiç araçların arasından geçmediler ve aynı şeritte kalıp en az yer kaplayacak şekilde o sıkışıklıkta ağır ağır ilerlediler. Ülkemizde böyle gideni hiç görmemiştim ama yurtdışında böyle yapılıyor sanırım.
bugun cezayi 88 tl diye hatirliyip cok acelem oldugu icin emniyetten gittim baya , atasehir tem yolunda 3 tane siyah kameraya benzeyen seylerin altindan gectim , meraktan bakiyim dedim cezalar degismis mi diye , bir baktim ki 650 tl olmus simdi cocuk bekler gibi 1 hafta cezanin sisteme girip girmeyecegini beklicem.
Emniyete girerken iki kere düsünün cezaya guzel yaptirim yapmislar