User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
120 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Emniyet seridinde ceza yemisim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla kopru olayina deginecek olursak. Motordelisi forumu bir dodge un kadasina 14 tane motor koyup kopruden 1 gecis hakkiyla gecerek alinan gecis basi 3.5 tl yi protesto etmisti hatirlayan vardir.

Nerde imtiyaz nerde ayricalik biri bana soylesin lutfen ?
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla kopru olayina deginecek olursak. Motordelisi forumu bir dodge un kadasina 14 tane motor koyup kopruden 1 gecis hakkiyla gecerek alinan gecis basi 3.5 tl yi protesto etmisti hatirlayan vardir.

Nerde imtiyaz nerde ayricalik biri bana soylesin lutfen ?
    Olması gereken 3,5 tl araca alınıyorsa 1,5 tl ya da 2 tl alınır en fazla motor içinde.

Böyle bi uygulama yapılması gerekir. Ama yaşadığımız ülke de adaletli olan ne var ki?

Eğer düşünce tarzımız haksızlığa adalete karşı bende ödemiyorum kardesim vergi kaçırıyorum oluyorsa işte o zaman yerimizde saydığımızın kanıtı oluyor.

Siz böyle yapınca araç sürücüsü de plakasını kapasın, dolmuşlar otobüsler çevreyi kirletiyor gürültü yapıyor diye herkes birbirini suçlasın sonu ne olacak?

Adeletsizliğe karşı hepimiz olalım sesimizi duyaralım ancak başkalarının hakkını gasp etmeden rahatsızlık vermeden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emniyet seridi tum motorlu tasitlar icin kullanilmasi yasak olan karayolunda bir kisimdir.
    motorcularin araclarin arasindan gidip sonrasinda tvlerde kaza yapanlari gorunce turk oldugumuz cok net anlasiliyor. araclarin arasindan gitmesi yasaktir motorlarin. diger motorlu tasitlar gibi sollama kurallarina uymak zorundadirlar. motorlarin araclardan farkli kurallari trafik icin yoktur.
    kurallara fazla umursamayan suruculer oldugumuz surece kazalar cezalar normal. hatta daha da cezalarin katlanmasi arttirilmasi gerekir. polisin disinda da bireylerin fotograf video vs gibi hizmeti ile kullanicilara ceza kesilse super bi ulke oluruz. ara sokaklarda yolun ortasina arabasini birakip giden, mal indiren koca kamyonlar vs ceza alirlarsa en azindan trafik duzelir
    Gökhan ÇAPRAZ

34 BYC 099 civic sport plus

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki sen ogs'den kaçak geçince plakanı saklayıp aç kapa yaptığında

benim gibi araç sürücülerine saygılı mı davranmış oluyorsun?

Sen kurallara uymuyorsun bahane olarakra kimsenin uymamasını gösteriyorsun.

Ülkede millet araba kullanamıyor evet, davar insan çok haklısın ama çözüm bu olmamalı.

Ben motorların emniyet seridinde gitmesi taraftarıyım bu arada. O kadar sıkısık trafikte aradan pıtır pıtır geçilmesi çok daha tehlikeli.

Acayip bir motor merakım ve zevkim olmasına rağmen sırf istanbulda yaşadığım için motor almaya cesaret edemiyorum.

Arabayı zor kullanıyoru manyakların arasında motoru düşünemiyorum.

Ama bu yinede size OGS'den kaçak geçmenizi ya da plakanızı kapatmanızın bahanesi olmamalı.
    Haklısın buna hiç bir şey diyemem OGS konusuna. Ama motor bu yani ne kadar da vergisi alınsa, araç kadar trafikte yer kaplamıyor ve OGS geçiş ücreti ödemek bana çok gereksiz geliyor. OGS konusunda ne desen hak veriyorum. Bir daha yapmıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısın buna hiç bir şey diyemem OGS konusuna. Ama motor bu yani ne kadar da vergisi alınsa, araç kadar trafikte yer kaplamıyor ve OGS geçiş ücreti ödemek bana çok gereksiz geliyor. OGS konusunda ne desen hak veriyorum. Bir daha yapmıcam
    OGS gecis ucreti odemek gereksiz geliyorsa parali yol kullanmayin. devletin bedava kullanilan karayollari mevcut. kopruden gecmeyin vapurla gecin. odememek icin baska alternatifleriniz mevcut.
    Gökhan ÇAPRAZ

34 BYC 099 civic sport plus

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ALLAH askina hadimkoyden istoca gitmek icin ben kendi devletimin yolunda neden para veriyorum ? Bogaz koprusunden gecise neden para veriyorum? Temin anlami kaldimi trafik berbat zaten ayrica bogaz koprulerinin maliyetleri cikana kadar gecis parali olacak sonrasi ucretsiz olacakti... Otv deprem icin gecici gelmisti... Devletimiz bizi resmen si viyor...

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ALLAH askina hadimkoyden istoca gitmek icin ben kendi devletimin yolunda neden para veriyorum ? Bogaz koprusunden gecise neden para veriyorum? Temin anlami kaldimi trafik berbat zaten ayrica bogaz koprulerinin maliyetleri cikana kadar gecis parali olacak sonrasi ucretsiz olacakti... Otv deprem icin gecici gelmisti... Devletimiz bizi resmen si viyor...
    Abi her yer satılıyor çünkü, her yer özelleştiriliyor. Motorun Ogs yada hgs denilen salak şeyi vermesi kadar saçma bir şey yok. Hangi ülke de 2 tane sistem var " OGS/HGS " 2 si de aynı ama gişeleri ayrı. Geçenlerde 2. köprüden geçtim, sistemi görünce ağzım açık kaldı Türkiye de olamam ben dedim, gişe mişe yok.. Kimin cebini doldursam dünyası abi bizimkisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir motosiklet bir karayoluna ne kadar zarar verebilir ? Ogs hgs olayi karayollarinin bakim onarim yolun asinmasi vs uzerine alinan ucretlerdir.

Zira sinif ayirimlari gecis ucretlerinde dingil mesafesi aks mesafesi dingil agirligi vb. Etkenlerden karayollarina verilen zararlar baz alinarak hesaplanmaktadir. Bir motosiklet bir karayoluna ne kadar zarar verebilir dingil mesafesi nedir dingil agirligi nedir?

Arkadas hakli banada cok gereksiz geliyor ha simdi yeni bir olay cikarmislar 6. Sinif motosiklet diye geciyor.

Ucreti ne kadar 1. Sinif ile ayni 3.5 tl bizim sistemdeki mantik hatasina bakin hele kadin bana diyoki 1.sinif da alabilirsiniz 6. Siniflar kart olarak satiliyor diyo 1. Siniflar etiket ya dedim kapat telefonu

En son 2 ay evvel 6.sinif kartli aldigim hgs de 40 lira bakiyem vardi dun baktim 19 lira kalmis ne zaman kopruden gecsem ne zaman parali yola girsem kacak gecis gosteriyor. Daha beni okudugunu gormedim sonra bi sekilde bakiyeden dusuyor.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor kullanmayıpta yorum yapanlar nasılda belli oluyor.
    Atıp tutuyorsunuz ya istanbulda tem de e-5 te çıkında emniyete girmeden araçların arasından gideceğiniz yere gitmeye çalışında bir göreyim.Motorun büyüklüğü veya tipi markasınıda kendiniz seçin hiç fark etmez.
    Çok çok zengin biri çok güzel bir laf söylemişti.Neden motora biniyorum biliyormusun demişti.Çünkü her parası olan binemiyor.Güven Özveri Tecrübe istiyor demişti ne de doğru söylemiş.
    Senin 2.30 saatte gelebildiğin yolu (ikitelli-erenköy)30 dakikada geliyor sen o motoru emniyet şeridinde sadece 2 sn ile 4 sn görürsün dahada fazla istesende göremessin.Klimanı aç müziğini dinle.Emin olun hiçbir motor buna en küçük scooterından en büyük harleysi goldwingide dahil olmak üzere ne sivil aracı ne ambulansı ne itfaiyeyi etkilemez yavaşlatmaz bile.Motorun arkadan gelen ambulansı görüpte her hangi bir yere girip yol vermesi 1 sn sürmez bile.Ben 60.000 km ye yakındır işime evime tem den emniyetten gidip geliyorum bana eds den ceza gelse anında söker atarım plakayı o cezayı da yanımda taşırım.Hee dediğiniz gibi motorsikletin avantajını süistimal edeni plakaya bant çekeni ogs takmadan kaçarım onu yapar bunu yapar milletin arabasına takıp kaçanı yakaladığın zaman sikip atıcaksın.Oda burda trafik polisinin bakış açısının başarısına kalmış nasıl gbt ye girerken adamın gözünden anlıyor bir *** olup olmadığını insan sarrafı olmuş sonuçta.Trafik poliside öyle olacak öylesini yakaladınmı geçirecek.Forumda ki 100 adamın 90 ı burda emniyet şeridine arabasıyla girmiştir çıkmıştır şimdi bakmayın her tarafa eds döşediler de eski delikanlılardan kimse kalmadı.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nokta koymussun yavru

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bugun yine emniyete girmek zorunda kaldim serit cizgisinin dibinden gidiyorum korkudan
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bugun yine emniyete girmek zorunda kaldim serit cizgisinin dibinden gidiyorum korkudan
    birkaç sene önce banada gelmişti
    ara sıra yokluyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor emniyetten gidemez kafaniza gore kural belirleyip uyaniklik yapiyorsunuz diyen arkadaslardan ricam bu videonu 1.10 sn kismina bi baksinlar ve emin olun bu tarz durumlarla bende karsilastim gelip arkama sellektor manyagi yapan mi dersin sifirimdan basip giden mi dersin buyrun.

http://youtu.be/0U_My9k3TxQ
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor kullanan bilir benim gibi özellikle amatör ve küçük motorlar kullananlar trafiğin hızlı aktığı yerlerde ciddi sıkıntı yaşıyorlar ayrıca 2 yıldır kullanırım ve tanıdığım kimseye de daha önce böyle bir ceza gelmemişti motorlara müsamaha göstermeleri lazım bence.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen farkli bir dil konusuyorsun biz farkli bir dil konusuyoruz birbirimizi anlayabilmemiz imkansiz o yuzden uzatmayalim ben konuyu diger arkadaslarin da dikkatli olmasi boyle bir uygulamanin var oldugunu bilmeleri icin actim cezaya bi itirazim yok sadece sacma oldugunu dusunuyorum o kadar.
    Demissin, sonra

Motor emniyetten gidemez kafaniza gore kural belirleyip uyaniklik yapiyorsunuz diyen arkadaslardan ricam bu videonu 1.10 sn kismina bi baksinlar ve emin olun bu tarz durumlarla bende karsilastim gelip arkama sellektor manyagi yapan mi dersin sifirimdan basip giden mi dersin buyrun.

http://youtu.be/0U_My9k3TxQ
    yaziyorsun.

Amac nedir?
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amac sudur;

Kurallar olabilir ama kurallar istanbulda motorsiklet suruculeri icin islemiyor bunu yazili ve gorsel olarak anlamayan arkadaslarin anlamasini saglamaktir.

Anlasabilecegimiz bi lisan buldum onu gosteriyorum
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amac sudur;

Kurallar olabilir ama kurallar istanbulda motorsiklet suruculeri icin islemiyor bunu yazili ve gorsel olarak anlamayan arkadaslarin anlamasini saglamaktir.

Anlasabilecegimiz bi lisan buldum onu gosteriyorum
    Bak ben seni anlamiyor degilim bu konuda anlasalim. Sorun su ki ortadaki hatali durumdan zarar almamak icin urettiginiz yontemlerin kanuni olmamasina ragmen sizin kendinize hak bilmeniz. Daha once de yazdim tekrar detaylica yazmayacagim, yaklasiminiz yanlis, emniyetten gitmek ve aralardan derelerden gecmek motorcularin hakki degil sadece kendi urettikleri bir cozum.

Dolayisiyla senin uzerine kiran otomobilleri ne kadar haksiz buluyorsam, emniyetten gittiginizde sizi de o kadar haksiz buluyorum. Hepiniz hatalisiniz yani aslinda, sadece bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz o da yine dedigim gibi bu hareketleri yapmayi kendinize hak sanmanizdan kaynaklaniyor.

Motoru aralardan uzamak icin emniyetten kaptirmak icin aldik diyen herkes de o uzerinize kiranlar kadar hatali kisaca ve hatalar birlesince dogru olmaz, daha cok hata olur. Konu bundan ibaret.

Siz yine emniyetten gidin ama hobi olarak gidin, hakkinizmis gibi davranarak degil.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte araclar kurallara uymadigi icin, 2 teker kullanicilari icin herturlu risk , kendilerini guvene almalari icin emniyet seridi kullanimi sart keyfi bile degil

Motorsiklet kullanmadan ozellikle istanbulda uzun mesafe bu durumu anlamaniz mumkun degil kendinizi zorlamayin

Herkes motora sayginduysa dikkatli olsa zatnb trafikte olsa emniyete gitmeden rahatca aralardan ilerleyebilirler

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sunuda ayrica belirtmekte fayda var unutlamasin motorcu bu tarz bir atraksiyonda en iyi ihtimalle kolu bacagi kirilip kurtulur ama arac surucusune hatta aracina dahi hic birsey olmaz.

Ben hobi olarak degil canimizi guvende tutabilmek icin emniyetten gitme taraftariyim. Varsin yazssinlar cezayi canimdan kiymetli degil.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)