ikinci fotodada tam lastiğin altında kalmış hatta sola düşen gölgeye dogru net gözüküyor o kare cizgiler. cok ilgincmiş onla baglantısı ne odak noktası falanmı orası :)
Printable View
onun üzerinden araç geçince manyetik alan olusuyor ve fotograf çekiyor kırmızı ışık eds lerinde ve köprü kaçak geçiş sistemlerindede sistem bu şekilde
Bende plakasız motorculara ayar oluyorum, kimsiniz siz ya ? Trafikte birinin aynasına vursan, kaportaya yaslansan sonra ufaklığın ve kıvraklığın sayesinde siktirolup gideceksin ve plakan yok.
Çok bilinçli canım bizim motorcularımız hep bizi görün diye isyan ederken, biri plaka takmaz öbürü plakada ki harfleri değiştirme önerisi getirir.
koprudekı dalgayı soylemıslerdı bıze de. ufak bı tumsek gıbı bısey var onun sagından gıdın dıye. yalnız ustunden gecmemek ıcın ıyıce saga abanıyorsunuz. buyuk motorlar ıcın tehlıkelı :)
kopru ve yollar cıdden mantıksız ama. vapur - ferıbot neyse duzen olusmus. 13tl ıdı mesela cıdden maxı scooterın benzın sarfıyatından bıle ucuz lakın koprude nıye aynı parayı verıyoruz kardesım? sunu bı duzenleseler kımse bu ıslere gırısmez. hadı ben sen neyse kurye adam 3 kurus kazanıyo zaten onu da kopruye verır gun ıcınde.
abi sana tüyo :) 1. köprüden geçerken sağ en baş ogs nin sağ dibinden geçersen camera görmüyor :D Bir çok motorcu plaka olmasına rağmen bu şekilde geçiyor
katlanabilir plaka olduğundan dolayı geçerken kapıyorum ben, ama çıkışta bi gs1200 yada honda falan bekliyorsa yardırıyorum :D
Piayasa motorlara bi bak 100 tanesinin 3-5 inde plaka yoktur yada okunamiyordur. Ben cok nadir goruyorum plakasi olmayan motor ki o 3-5 in en az 3 taneside racing yada naked dir.
Mahalle arasi apachilerini saymiyorum asya mondial tayfasi onlarda. Bende nefret ediyorum 15-16 yasinda veletler eksizi plakasi olmayan mondial asya larla sokak aralarinda tapa gaz gidiyorlar araclara carpmakta. Cogunun aynasi fren kolu kirik bazen bunlar olmuyolarda diyorum kendi kendime.
Mesela plakasiz motorlara bir ornek kapi komsum esnaf arkadas motor hastasidir kendisi mt07 aldiktan sonra ilk is plakalik ve plaka iptali yapmak olmus.
http://i.hizliresim.com/1kGj6b.jpg
Bu adam apachi degil cok efendi bi arkadas motor konusunda oldukca bilgili ve tecrubeli garajinda xmax400 ude var.
Gormus gecirmis kuyruklu motorda plakanin ne isi var abi diyor bana ne dicen bu adama ?
Bu racinler ve bazı mini motorlar ya plakayı katlıyor yada özellikle racingler çamurlugun içine selenin alt kısmına yapıştırıyor. Onların eds vs okunma durumu var mı?
Banane güzel kardeşim motorun kıçında plaka çirkinmiş kötüymüş, plakasız gezmek suçsa sırf motorcu olduğunuz için herşeyde imtiyaz istediğiniz için bunu bile hafifçe geçiştiriyorsunuz
Geçen dolmabahçe tünelinde 2 arkadaş motorun üstünde arkadaki elindeki malzemeyle plakayı kapattı sonra emniyetten güzel güzel devam ettiler.
Konu gerçekten çok komik oldu :) OGS den nasıl kaçak geçerim , EDS ye nasıl yakalanmam , plaka nasıl saklanır , plakasız nasıl gezilir , konuşulan konular bunlar. Ondan sonra biz bir şey istemiyoruz sadece saygı istiyoruz , gerçekten çok komik :)
insanoğlu kendiliğinden saygı, hoşgörü ve hak kavramlarını kavrayıp uygulamadıkça kurallara uyacak. alternatifi yok bu işin. bana imtiyaz dediğin anda ben de bana da derim. nasıl geçilecek bunun önüne? 2 sene scooter kullandım istanbulda, kırmızıda geçen bir taksiye çarparak ciddi kaza yaptım. o gün motor olayı bitti. her iki tarafı da gayet iyi biliyorum. herkes kurallara uyarsa ( sollama, takip mesafesi, araçların fiziki durumu, sürücülerin biyolojik ve psikolojik durumu ) sorun çıkmaz.
Dostum, ben plakasız gezmeye karşı bir adamım yapanlar var onlara söyledim gerektiğinde açıp/kapatır. Motoru görmeyen " SÜRÜCÜLER " mevcut. Görse de bile bile üstüne kıranlar, motor o kaçar diyenler. Bak, yukarıda evren abi ne güzel açıklamış konuyu " herkes kurallara uyarsa ( sollama, takip mesafesi, araçların fiziki durumu, sürücülerin biyolojik ve psikolojik durumu ) sorun çıkmaz " diye maalesef ülkede böyle bir şey yok.
Peki sen ogs'den kaçak geçince plakanı saklayıp aç kapa yaptığında
benim gibi araç sürücülerine saygılı mı davranmış oluyorsun?
Sen kurallara uymuyorsun bahane olarakra kimsenin uymamasını gösteriyorsun.
Ülkede millet araba kullanamıyor evet, davar insan çok haklısın ama çözüm bu olmamalı.
Ben motorların emniyet seridinde gitmesi taraftarıyım bu arada. O kadar sıkısık trafikte aradan pıtır pıtır geçilmesi çok daha tehlikeli.
Acayip bir motor merakım ve zevkim olmasına rağmen sırf istanbulda yaşadığım için motor almaya cesaret edemiyorum.
Arabayı zor kullanıyoru manyakların arasında motoru düşünemiyorum.
Ama bu yinede size OGS'den kaçak geçmenizi ya da plakanızı kapatmanızın bahanesi olmamalı.