User Tag List

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 4567 SonSon
120 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Emniyet seridinde ceza yemisim.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak ben seni anlamiyor degilim bu konuda anlasalim. Sorun su ki ortadaki hatali durumdan zarar almamak icin urettiginiz yontemlerin kanuni olmamasina ragmen sizin kendinize hak bilmeniz. Daha once de yazdim tekrar yazmayacagim, yaklasiminiz yanlis, emniyetten gitmek ve aralardan derelerden gecmek motorcularin hakki degil sadece kendi urettikleri bir cozum.

Dolayisiyla senin uzerine kiran otomobilleri ne kadar haksiz buluyorsam, emniyetten gittiginizde sizi de o kadar haksiz buluyorum. Hepiniz hatalisiniz yani aslinda, sadece bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz o da yine dedigim gibi bu hareketleri yapmayi kendinize hak sanmanizdan kaynaklaniyor.
    Abi güzel yazmışsın da şöyle bir durum var ;

" Hepiniz hatalısınız aslında " mesela bu cümlen bana göre yanlış. Neden yanlış ?

Trafikten bıkmışım ya da araba kullanmak istemiyorum motorla gidiyorum her yere farz-ı misal.

Daha önce de yazmıştım, araçların arasından gitsen adamlar çizgide gitmediği için sıkışman/sıkıştırılman an meselesi.

Sinyali veren, yol benim artık diyip dalıyor ve kaza yapmak için 1/1 neden.

Motor ya bu ufacık bir şey, 2 aracın arasından geçemiyorsun trafikte. Neden açıktan gitmeyeyim ki?

Sen orada bekliyorsun diye bende beklemek zorunda değilim.

İlla ki yapanlar vardır, trafikte kaynak yapan o kadar trafik var gidim ileride bir yere dalarım diyen vardır şu yazanlar arasında.

Yok demesin kimse, illa ki yapmışızdır. Mesela bende onlara çok uyuz oluyorum

O yüzden tamam haklısın, emniyet şeridin den gitmiyim ama çizgisinden gitmek, en azından en sağda ki araca yarım metre 1 metre kadar uzak gitmeyi mantıklı buluyorum.

Çünkü adam akıllı araç kullanan yok abi maalesef.

Kuryeciler yüzünden, motorlar ülke de maalesef kötü/tehlikeli olarak anılıyor..

O yüzden, hepiniz hatalısınız dememelisiniz bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafikte araclar kurallara uymadigi icin, 2 teker kullanicilari icin herturlu risk , kendilerini guvene almalari icin emniyet seridi kullanimi sart keyfi bile degil

Motorsiklet kullanmadan ozellikle istanbulda uzun mesafe bu durumu anlamaniz mumkun degil kendinizi zorlamayin

Herkes motora sayginduysa dikkatli olsa zatnb trafikte olsa emniyete gitmeden rahatca aralardan ilerleyebilirler
    ağzına sağlık be vallahi..

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sunuda ayrica belirtmekte fayda var unutlamasin motorcu bu tarz bir atraksiyonda en iyi ihtimalle kolu bacagi kirilip kurtulur ama arac surucusune hatta aracina dahi hic birsey olmaz.

Ben hobi olarak degil canimizi guvende tutabilmek icin emniyetten gitme taraftariyim. Varsin yazssinlar cezayi canimdan kiymetli degil.
    Trafikte araclar kurallara uymadigi icin, 2 teker kullanicilari icin herturlu risk , kendilerini guvene almalari icin emniyet seridi kullanimi sart keyfi bile degil

Motorsiklet kullanmadan ozellikle istanbulda uzun mesafe bu durumu anlamaniz mumkun degil kendinizi zorlamayin

Herkes motora sayginduysa dikkatli olsa zatnb trafikte olsa emniyete gitmeden rahatca aralardan ilerleyebilirler
    Ben gitmeyin mi dedim? Bunu mu anladiniz o kadar yazidan. Hakkiniz degil dedim ki bunu ben demedim kanunlar soyluyor.

Bilale anlatir gibi mi anlatmam lazim anlamadim ki?

Yahu kardesim gidiyorsan git emniyettende aralardan da, ama hakkin degil bil, hala anlamaniz mumkun degil filan diyorlar yahu... Yazmadan once hic dusunuyor musunuz acaba benim anlamadigim birseyler olabilir mi diye? Bari bundan sonra dusunun.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben gitmeyin mi dedim? Bunu mu anladiniz o kadar yazidan. Hakkiniz degil dedim ki bunu ben demedim kanunlar soyluyor.

Bilale anlatir gibi mi anlatmam lazim anlamadim ki?

Yahu kardesim gidiyorsan git emniyettende aralardan da, ama hakkin degil bil, hala anlamaniz mumkun degil filan diyorlar yahu... Yazmadan once hic dusunuyor musunuz acaba benim anlamadigim birseyler olabilir mi diye? Bari bundan sonra dusunun.
    Hala hakkın değil diyiyorsunuz. O zaman şeridinizde gidin, 2 araç arasına çok rahat 1 motor girecek şekilde gidin ki bizde girmek zorunda kalmayalım.

Sinyal verirken sağınıza solunuza bakın dan diye çıkmayın, sinyal verince yol sizin olmuyor maalesef.

Bir kaç kere motorla trafiğe çıkın anlıyıacaksınız yazdıklarımızı.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gunes konuya direkndaldim yazini okumadimda , zaten suc sikinti yok bunun herkes farkinda polisler bile, sadece mecbur olmasa cogu motorcu bu sucu islemez o yuzden suclamanyapip tartismaya gerek yok

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hala hakkın değil diyiyorsunuz. O zaman şeridinizde gidin, 2 araç arasına çok rahat 1 motor girecek şekilde gidin ki bizde girmek zorunda kalmayalım.

Sinyal verirken sağınıza solunuza bakın dan diye çıkmayın, sinyal verince yol sizin olmuyor maalesef.

Bir kaç kere motorla trafiğe çıkın anlıyıacaksınız yazdıklarımızı.
    Hala anlayacaksiniz diyebiliyorsunuz ya, pes diyorum...

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi taraf işin pratiğinden bi taraf işin kanunen tarafından bahsediyor

iki tarafta kendi klasmanında haklı
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende diyorum ki bizde biliyoruz o kanunlari senin bize bunlari ogretir gibi soylemene pekala gerek yok.

Ilk mesajindan beri kanun boyle diyor kanun soyle diyor diye tuttrumussun gidiyosun. Yanlis anlamada burda cok sukur herkesin akli basinda bilgili insanlar hepsi biliyor kanunun ne dedigini.

Biz asil burda anlasamadik seninle.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bu yuzden tartismaya gerek yok diyorum ya

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gunes konuya direkndaldim yazini okumadimda , zaten suc sikinti yok bunun herkes farkinda polisler bile, sadece mecbur olmasa cogu motorcu bu sucu islemez o yuzden suclamanyapip tartismaya gerek yok
    Sucladigim kisim emniyetten gidilmesi ve hatali serit degistirilmesinin sanki motorsiklet kullanicilarinin en dogal hakkiymis gibi yazilmasi. Olusturdugunuz algi bu yonde. Bu yuzden insanlar size "imtiyaz istiyorsunuz" diyor. Yahu hala neyini kabul edemediniz inanilir gibi degil.

Cikin deyin ki "imtiyaz istiyoruz, canimiz tehlikede, emniyet seritleri serbest olsun motorlara" bende destekleyeyim sizi. Ama kanunsuz hareketler yapip uzerine "bu bizim hakkimiz yaa" derseniz o oyle degil diyen birileri mutlaka cikar, ben demesem baskasi der.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor kullanmayıpta yorum yapanlar nasılda belli oluyor.
    Atıp tutuyorsunuz ya istanbulda tem de e-5 te çıkında emniyete girmeden araçların arasından gideceğiniz yere gitmeye çalışında bir göreyim.Motorun büyüklüğü veya tipi markasınıda kendiniz seçin hiç fark etmez.
    Çok çok zengin biri çok güzel bir laf söylemişti.Neden motora biniyorum biliyormusun demişti.Çünkü her parası olan binemiyor.Güven Özveri Tecrübe istiyor demişti ne de doğru söylemiş.
    Senin 2.30 saatte gelebildiğin yolu (ikitelli-erenköy)30 dakikada geliyor sen o motoru emniyet şeridinde sadece 2 sn ile 4 sn görürsün dahada fazla istesende göremessin.Klimanı aç müziğini dinle.Emin olun hiçbir motor buna en küçük scooterından en büyük harleysi goldwingide dahil olmak üzere ne sivil aracı ne ambulansı ne itfaiyeyi etkilemez yavaşlatmaz bile.Motorun arkadan gelen ambulansı görüpte her hangi bir yere girip yol vermesi 1 sn sürmez bile.Ben 60.000 km ye yakındır işime evime tem den emniyetten gidip geliyorum bana eds den ceza gelse anında söker atarım plakayı o cezayı da yanımda taşırım.Hee dediğiniz gibi motorsikletin avantajını süistimal edeni plakaya bant çekeni ogs takmadan kaçarım onu yapar bunu yapar milletin arabasına takıp kaçanı yakaladığın zaman sikip atıcaksın.Oda burda trafik polisinin bakış açısının başarısına kalmış nasıl gbt ye girerken adamın gözünden anlıyor bir *** olup olmadığını insan sarrafı olmuş sonuçta.Trafik poliside öyle olacak öylesini yakaladınmı geçirecek.Forumda ki 100 adamın 90 ı burda emniyet şeridine arabasıyla girmiştir çıkmıştır şimdi bakmayın her tarafa eds döşediler de eski delikanlılardan kimse kalmadı.

Gozden kacmasin emre cok guzel anlatmis. Motorsikletlerin yardirip gitmesi canini sikan-uyuz olan arkadaslar adam hakli klimanizi muziginizi acin keyfinize bakin
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel dedigin yazi motora binmek got ister diyen adami yuceltmek uzerine yazilmis. Komik gibi.

Motora binmek got ister demek ne demek acalim mi? Risk alip kumar oynamak demektir, ustelik kendi hayatinla.

Bana boyle gerizekali bir soylemi olan adami lutfen ornek gostermeyin, rica edecegim...

alfistahmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet herkese yasak eyvallah da iki şeridin ortasından yada bir şeritte bir araç varken onun yanında bulunmak yani aynı şeridi iki araç yanyana paylaşmak da yasak aslında.

Böyle baktığınızda motosikletlerin uçarak gitmesi falan gerekiyor değil mi?

Asıl sorun motosikletlere ait yol olmayısı.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben daha fazla bir şey yazmayacağım.Yazıcağımı yazmıştım zaten.
    İçinden kim neyi almak istiyorsa alsın.
    Bana her yer 20 dakika...

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben daha fazla bir şey yazmayacağım.Yazıcağımı yazmıştım zaten.
    İçinden kim neyi almak istiyorsa alsın.
    Bana her yer 20 dakika...
    Ben de yazıp yazıp sildim
    Charged & Supercharged

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmire gelin yav emniyet şeridi de neymiş

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam sorunu kökten çözdü hem izmire gitti birde üstüne motor aldı.
    imrendiriyorsun cüneyt abi

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmire gelin yav emniyet şeridi de neymiş
    İzmir'de iş varsa birazdan motora atlayıp geliyorum abi
    Charged & Supercharged

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 yaşına geldim nerdeyse aldigim en iyi kararlardan biri izmire yerleşmek. Hayat daha ucuz insanlar daha saygılı trafikte ve motorlara extra saygı gösteriyorlar çalışana heryerde iş var abi. Burdaki maaşların azligindan şikayet ediyorlar ama hayat kira evler daha ucuz onu neden soylemiyorlar ? Arti tatil paranda cebinde kalıyor ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)