Şeytan dürtüyor :D Şeytan icadına bin diyor.Hayatta almam dediğim CC yi alıyorum.Bakalım ne olacak
Printable View
Bayramdan sonra sınavım var A sınıfı ehliyet alıcam inşallah. Motor tercihi konusunda aklımı karıştıran bir kaç durum var. Kullanım amacımı kısaca anlatayım: öncelikle az yakmalı, ciddi az olmalı. Öğrendiğim kadarıyla tek silindir olacak yani. Kullanımı ve oturuşu rahat, hafif olmalı. Racing istemiyorum oturuş pozisyonu gerçekten çok rahatsız. Ben alaturka tuvaleti bile kullanımıyorum :) cadde kullanımı kolay olmalı. Mesela canım kumpir çektiği zaman ortaköye gidiyim. Üsküdara gidip simit yiyim. Trafiği, benzini dert etmeden sırtım belim bacağım ağrımadan gitmek istiyorum.
Okuduğum yazılardan aldığım sonuca göre ktm duke 200,250 tek silindir olmasından dolayı sevdim. Sadece ikinci el motorsiklet düşünüyorum. duke 200ün üstüne biraz daha para verip mt 25 ve ya duke 390 alınabiliyor. 390a biraz daha ekleyip mt7 alınabiliyor. yani duke 200 ile mt7 arasında 7-9 bin lira gibi küçük rakamlar var. Kullanıp alıp-satıp gereksiz yere zarar edip ve ya zaman harcamak istemiyorum. Bana mantıklı bir yol gösteren olur mu? bütçem 18-20 bin. fakak 12-13 bin daha memnun olurum.
Scooter istemiyorum çünkü gerçek bir motorsiklet kullanmak istiyorum :) Vitesleri falan olsun uğraştırsın beni, zincirlerini yağlıyım vakit ayırayım
yalnız gozden kacırdıgın bır nokta var. bızım motorlar scooter ve denk hacımdeydı.
bızım karsılastırdıgımız 2 motor ıse bırı 2 kat hacımlı ve rahat bır makıne dıgerı cok daha sıkıstırılmıs tamamen guc odaklı bır makıne.
tırmanmalarda kesınlıkle haklısın o tork farkı cok cıddı bır sonuc cıkartır ama kalkıs ve son suratte cok cok olumcul bır fark olmaz dıye dusunuyorum
mt25 ıle cok yol yaptım beraber. az bucuk bılıyorum makıneyı ama 500r hıc tecrube etmedım ne desem yalan olur. ama o vıdeodakı arkadas cıdden pek bılgısız. yanı kalkıs felan zor da 4te 250cc bır motorda gaz acmak o kadar zor olmasa gerek :)
uzun yol var ise işler degısır ben tamamen 14km baz alarak konustum. hacım buyudukce gezesın de gelecek zaten :) ben sbk ıle rekor bır km yaptım mesela haftasonu :):) 1600km :D
sıralı 4 ve 600cc yalnız adamı ba yag tatmın eder oyle smdıden satarım dıyorsun ama emın ol cok farklı duygular yasatacak sana
sadece top speed odaklı bakma olaya xj6 da 213 mu ne goruyor duzlukte ama o suratlerı nasıl gordugu onemlı bence.
dıversıon f ler abs sız de geldı. maalesef artık tr ye gırmıyor euro4 karsılamadıgı ıcın. yurtdısında da farklı bır ısım ve supersport kategorısınde satılıyor
bu yanlıs hatırlamıyorsam yokuşta kalan bır dukkan ise bana da x10 varken tavsıye etmıslerdı , garantı devam ettıgı ıcın maslak-ferco ya goturmustum.
Bugun bir xj6 diversion f icin kapora verdik. Ses muazzam yani muthis cilgin degil ama benim dusundugum aklimda olan ses. Motor sehirdisinda. Ya kapali kasayla gidip alicam yada gozu karartip uzerine binip gelicem.
Yarin ola hayrola diyelim
hayırlı olsun bayii'lerde beklemiş, değeri bilinmemiş bir motor sonuçta bu sene ducati bile bu tarz motor üretti, yan canta vs uzun yola gider sehir içi sağ sola taşır. cbr 650 f honda olmasından dolayı biraz daha pahalı ama genel olarak yakın motorlar, al sat konusunda 650f bi tık öne geçebilir.
Hayırlı olsun şimdiden.
wolrath'ın "uzun yol var ise işler degısır ben tamamen 14km baz alarak konustum. hacım buyudukce gezesın de gelecek zaten " Cümlesine ek yapayım 3 sene 250 cc piaggio xevo kullandım satarken 23.8xxkmdeydi, temmuz 2016dan beri nc750x kullanıyorum şu an 25.3xx kmde.
Şehiriçi kullanımda elbet zevki var motorsiklet kullanmanın(sıkışık trafikte arabayla beklenen zamanı düşündükçe daha çok artcaktır) ancak bilinçle uzun yol yaparsanız o keyif bambaşka bir duyguya dönüşüyor. Geçen ay karadeniz yaptım,cteside bozcaada,assos başlangıçlı ege bekliyor beni. Umarım "motor olayını" seversinizde kafanızdaki 14km yol, +00lılara döner (:
Bendede 2013 harley davidson 1200 cc forty eıght var yeni aldık sayılır pek bi tecrübem yoktu 2000 km kadar kanuni tiger 250 kullanmıştım 1 kaç yıl önce 2 ay oldu sakin sakin kullanıyorum şimdilik parçaları ateş pahası kısa arka çamurluk yaptırmak istedim 500 euro fiyat istediler vazgeçtim sesi mükemmel ötesi zaten sesi için aldık diyebilirim birde arka tekerlekten ses gelmeye başladı pek anlayan ustada yok varmıdır önerebileceğiniz avrupa yakası başakşehir çevresi olursa mükemmel olur usta tavsiyesi
Adım adım iyidir :) Ben ilk aldığımda çapadan yolun başındaki benzinliğe emeklemeye başlamış gibi gitmiştim. ufak dairelerle başlayıp genişletmiştim, kollar o zman kasılmaktan nasıl ağrıyodu çok iyi hatırlarım :D
Alışma kısa sürer gibi bu kadar istek varsai sonra e hadii nereye bu hafta?? derseyi düşün şimdiden :)
Tesekkurler arkadaslar :)
Satisi gerceklestirdik. Simdi istanbula donus olayi kaldi. Bakalim nasil olacak yemekten sonra yola cikacagim yalan yok tedirginim. İlk motor ilk uzun yol otoban herseyin ilki ölmesek bari
hayırlı olsun emre
uzun yol ıyıdır , dırek ıstanbul ıcınde trafıge cıkmaktansa. ben de 5.5 sene once aydından foçaya gelmiştim motorla. arkadas eslık etmıstı. o heyecanı dun gıbı hatırlıyorum
kazasız belasız gelırsın merak etme, dıkkatını dagıtacak bısey olmasın kafanda yeter
https://scontent.fsaw1-10.fna.fbcdn....a5&oe=5A1FE6F9
Hayırlı olsun tekrar. Kamyon sollarken dikkat, çok yanaşmamak-solu kollayarak şeridin solunda kalmakta yarar var + Katılım yerlerinde biraz daha dikkatle sorunsuz gelirsin umarım.
Otoban konsantre eksiği olmazsa en kolay yol aslında. Katılım yerlerinde + dikkat
Hayırlı olsun abi güzel tercih yaptın hiç strese girme mis gibi gelirsin
kazasız belasız yolculuklar
Vay arkadas bu neymis :) 80 km kullandim,baska bi dunya :)
Hayırlı olsun Emre abi :)
Güzel motor tercih etmişsin keyifle bin
sağ salim geldik :) sorun yok çok şükür ama en büyük problem ısınması.Normal mi yoksa normali kaç derece bilmiyorum ama 6.vites 80-90 yapim diyorsun ısınıyor 120-130 yapınca 88 derece gibi stabil kalıyor.Olması gereken ne bilmiyorum
ıyı cok sukur :)
yukarıda da yazmıstım. dedıgım gıbı yakın arkıma yenı aldık. onun da mt25ten sonrakı 2.motoru. yol yaparken sureklı kontrol edıyoruz. bızım eve geldıgımızde panıgaleden bıle daha sıcak oluyor :) sadece cadde trafıgı gıbı olumcul yerlerde ben daha cok ısınıyorum.
dıversıon ın sogutması bıraz zayıf olabılır ama alış, 600cc ve uzerı hep sıcak boyle :) yazın acıtır dur kalk trafıkte hehe
hava sıcaklıgına baglı bır de bu sıcaklıklar. ben; ıstanbulda 37 derece olmustu belkı hatırlarsınız. o vakıt rıvaya gıtmıstım. 160lara kadar cıktım fan kapandı ama hıcbır sekılde 95ın altına ınmedı hararet. canakkale gezısınden ıse donerken yagmura yakalandım 80le gıderken 63derece ıdı :D
sen sureklı nerde ne kadar oluyor onu kafanda not et, farklı degerler cıktıgında bır sorun vardır demek ki :)
model km foto vs at bakalım :)
:):)
200le dusup hala devam etmek neyın kafası ıste anlamıssınızdır :) cok ayrı dunyalar hele kı hacım buyudukce
Tlfdan deniyorum olur umarim
https://i.hizliresim.com/PrmRP9.jpg
https://i.hizliresim.com/gWENZ3.jpg
Bu motorun grubunu kurmus arkimle konustum fan 95 te acar 115 120 ye kadar sorun olmaz kiramazsin diyor. 45bindeymis onunki 2013
Bende artik cbr650f alirim bugunki gelen guvenden sonra :)
Hayırlı olsun Emre renklerde güzelmiş Kara Kartal :D
Hayırlı olsun reis level yukseldi
babamda gazcıydı benım :D
Adam gazcı yaa :)
Hayırlısı ile bende yarın aranıza Duke 125 ile katılıyorum :)
Motor sezonuna pek birşey kalmadı konuya güncel gelsin . Motorla alakam yoktu uzaktan yakından Alalım ev iş yeri arası yakın elimizin altında kalsın dedik yamaha 100 cygnus aldık . 1 yıl bindim ama hastalık bulaştı tabi satıp 2015 model pcx 125cc aldık . Arkadaşlarda daha önceden vardı motor uzun yol yapalım dediler çıktık tabi yetersiz kaldı sattım ekim ayında 10 gün önce 2016 model 2017 çıkışlı beyaz renk 2.000km sym joyMAX 250i aldım havalardan binemiyorum garajda umarım memnun kalırım .
Hayirli olsun kazasiz belasiz. Yaz basi yeniden motor arayislarina gireriz. Tabi bu fiyatlarla sifir alinirmi tartisilir
İlk motorum olacak. Bu aralar Asya Nostalji, 125znu veya küba nirvana kovalıyorum uygun yollu. Düşme kalkma illaki olacak o yüzden fazla para vermeye gerek yok. Bir sorun olursa üstüne su içebileyim motorun.