Arkadaşlar tablo yanlış deniyor ama 2016 olarak yeni tablo heryerde bu şekilde doğru olan hangisi paylaşabilirmisiniz ?
Arkadaşlar tablo yanlış deniyor ama 2016 olarak yeni tablo heryerde bu şekilde doğru olan hangisi paylaşabilirmisiniz ?
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
50cc ye kadar araba ehliyeti ile kullanabilirsin.. eskiden böyleydi eğer değişmediyse hala böyledir..
honda today bende o konuda lider..
ben önceliği tarzı falan olmasından ötürüde vespa lx50 ye verirdim.. ardından today ardından piaggio fly 50 , sym mio 50 sıralamayı ben şahsen böyle yapardım.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Kesinlikle elektrikli almayın yok şarjı bitti akü masrafı vs vs gerek yok zaten piyasadaki elektriklilerin hepsi çin malı.Alın bi today veya türevi bi scooter en azından benzini doldurduğunuz sürece dünyayı bile gezersiniz
Honda today candır bence 50cc de
ama kesınlıkle ehlıyetınız olması gereklı
cunku trafıge cıkan her arac ıcın ehlıyet sarttır yoksa basınıza cok cıddı ceza alırsınız benden soylemesı![]()
Eğer yasa değişmediyse ki pek sanmıyorum 50cc ye kadar araba ehliyeti ile sürülebiliyordu eskiden.. hala değişmediyse aynıdır..
Sanmıyorumda çünkü 50cc altı motorsiklet olarak geçmiyor moped olarak geçer.. yabancı ülkelerdede böyle internete girip bakarsanız çoğu sitelerde 50cc lik motorlar moped diye geçer.. bizim azımız alışmış motorsiklet diyoruz.. today diğerleride yabancı sitelerde moped diye geçiyor çoğunlukda..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
bunun tip ile görüntü ile alakası yok. hacim ile alakalı..
kimse tipine bakıpda bu şudur demiyor demezde.. ona bakarsanız 4x4 pick uplarda arazi aracı jip sınıfında geçiyor peki jipmi tabiki değil..
yada pazarda görüntüsel olarak bir sürü 4x2 arazi aracı görünümde şehir asfalt jipcikleri var onlar arazi aracımı tabiki değil.. ilk batakdan yada derin çukurdan çıkamazlar..
Eskiden 50cc lik motorsikletler ruhsatta 49cc yazdığı sürece motorsiklet ehliyetine ihtiyaç duymuyor araba ehliyeti ilede sürülebiliyordu .. sistemde değişikik olmadı ise hala aynı olması lazım.
konuda uzman bilgili biri açıklar verilere resmi evraklara dayanarak.
@Darkmoon
Ben ne dıyorum sen ne dıyorsun
ne 4x4 u ne scooterı![]()
m sınıfı kullınıyor scooter ları
ama trafıge cıkıyorsun ne olursa olsun ehlıyetın olmak zorunda
verı odemıyorsun ama plaka takmak zorundasın
ama ılk koydugum fotodakı goped e plaka zorunlulugu yok onun ıcın ehlıyet de yok
anlata bıldımmı ?![]()
Ehliyet gerektirmeyen sınıf 50 değil 25 cc nin altı eminim
24 cc lik motor var mı piyasada
Geçtiğimiz Pazar günü, yeğenim motosiklet ehliyeti alacağı için kurstaydık.Kurs yetkisinin ağzından söylüyorum; 50cc ye kadar B sınıfı ehliyeti olanlar kullanabiliyor. 35kw 'dan güçlü motorlar için yeni bir ehliyet sınıfı getirilmiş ama geçmişte A2 ehliyeti almış olanlar tüm motosikletleri kullanabileceklermiş.
Eski A2 ehliyeti olanlar yeni kanun ile ehliyetlerini değiştirdikleri zaman A olucak.
Yeni motorsiklet ehliyet sınıfları küçük'den büyüğe göre
M
A1
A2
A
Eski A2 olanlar yeni ehliyetlere geçtiklerinde A olucaklar.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Ehliyet konusunda bişey diyemem ama çalıştığım yerin yanında bir büfe var tost falan paket götürüyor. Kullandıkları motor today ve bayada güzel o aralıkta alınabilcek bi motor.
Bu sorunun cevabını bende ehliyet kursundan kız arkadaşımı kayıt ettirirken aynı şekilde aldım kadın gayet net 50cc altında olan motorlara B sınıfı ile kullana bilirsiniz dedi yeni yasa geregi artık böyle diyede ekledi.
Burda bi trafik polisi abimiz falan varsa onun agzındanda duysak ne oldugunu daha rahatlarız .
Yaz için bende düşünüyorum iş yeri ev arası gidip gelmelik çok rahat ettirir beni.
Yok sen konuyu yanlış anlamışsın konuyu açan arkadaş "yeni Ehliyet kanununda 50CC Motorları B sınıfı ehliyet kullanabiliyor"
ben buna binayen yazıyorum arkadaşın zaten araba ehliyeti var b sınıfı bunla 50cc motor kullanabilirmiyim diyor..
ve bende benim bildiğim şimdi M olmuş ama fark etmiyor çünkü B de M sınıfını kullanabiliyor .. yani eskidende kullanabiliyordu B tipi ehliyet olanlar 50cc ye kadar olan motorsikletleri .. ben bunu diyorum. ehliyetsiz plakasız falan bunlardan bahseden yok..
Tabiki motor alıyorsa yolda kullanıcaksa plakasıda ruhsatıda olucak.. 99cc ye kadar vergi olmadığı için vergide ödemiycek.. sadece iki senede bir tüve sokup çıkartıcak.
benim dediğim bu![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)