Providence Nickli Üyeden Alıntı
Evet çok şükür 600 lük ile başlanmaz vs diyenler azalmış , tam tersine arkadaşlar deneyimlerini paylaşmışlar . Şunu unutmayın ; elinin ayarı olmayan 125 cc motor ile de bir şekilde ölecektir , önemli olan kıstas sizin motora 1 yıl mı yoksa 20 yıl mı binmek istediğinizdir . Ben 2013 Harley Davidson Nightrod ile başladım 4 sene evvel , ardından bunu 2013 hayabusa abs ile takasladım çünkü satması imkansız Harley denen salak motoru :D , şu an ise ducati multistrada enduro kullanıyorum. Şimdi ilk soru şu , bisiklette ne kadar iyiydin ? İyiydim diyorsan zaten denge sorunun olmayacak , sadece kontrollere alışman gerekecek ki 3 saate otomatikleşirsin bundan sonra ani fren çalışmaları yapman daire çizmen vs counter steering (gidona basmak denen )i öğrenmek gibi bir ton şey yapman gerekecek trafiğe kapalı alanda . Hiç deneyimin olmadığında ya seni eğitebilecek arkadaşların olacak ki bunlar saçma kafalarda olmayacak gerekirse trafiğe kapalı alanda senin için hareketli kuka görevi görecekler :D yada iyi bir eğitim programına katılacaksın. Ben bu konuda arkadaşlarımdan yardım aldım. Motor seçiminde ana kriterin şu olmalı, seçeceğin motor sana eldiven gibi oturuyor mu ; boyuna vücut yapına uygun mu , motorun ağırlığını ne derece tutabileceksin gerektiğinde . Bu sebeple bir noktada farklı cclerle olan bir eğitime gitmen sana motor seçiminde daha doğrusu gerçekte nasıl bir motor istediğini anlamanda da yardımcı olacaktır. İlk motorun eğer farklı motorlar kullanıp evet benim tarzım bu demezsen %90 satacağın bir motor olacak . Şunu peşin peşin diyeyim sana racing ile trafik demek sağlam bir bilek, triceps , omuz antrenmanı ve bir yerlerinin tutuşması demek :D hayabusa hariç bu tutuşma kısmı :D hele ducati ile bir tarafına pürmüz dayamış olacaklar multi gibi bir motor değilse bu. Bu arada ducatinin v-twinlerinin gaz tepkisi biraz pürüzlü bu sebeple başta ducati pek önermem sana , iyi bir japonla başla seni pişirmeyecek bilek kol omuz sırtını gebertip seni motordan soğutmuyacak .Ben kardeşimi fazer 800 ile başlattım mesela ki hala onu kullanıyor cidden öneririm bisiklet gibi bir motor . Kendine ne kadar hakim olduğun işin yarısı , şunu asla unutmaman lazım motora her binişinde hayatını riske atıyorsun ve bu risk senin motor üstünde gereksiz her gaz açışında katlanıyor. Ben motor ehliyetimi aldıktan sonra 4 ay ara ile 2 yakın arkadaşımın cenazesini asfalttan kaldırdım ve her motora bindiğimde bu aklıma geliyor ve buna göre sürüyorum , motorda sıkıntı ben bu işi çözdüm dediğinde vuku buluyor mağlesef .