dls ye para yetmiyor dostum sende ne kadar pahalı marka model varsa söylüyorsuno kadar parası olsa arkadaşımın zaten bu kadar ikilemde kalmazdık burda konuda açmazdım
direk gider focal morel falan alırdık olayı kapatırdık
para az olduğu için ince eleyip sık dokuyoruz burda konu açdık fikir almaya çalışıyorum
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
alt seirlerde ucuz ama kolonlarda oem kolon gibi 50 rms falan compenantları onlar bile ucuz diyorumda gene 200 tladam gibi alınabilicek 80-90 rms likler 300 tl den başlıyor zaten
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
hsk çok önde çalıyor sesleri, derinlik yok dinledim bizzat net ama kulak tırmalıyor, infinity kullandım yüksek seslerde bile tonlar bozulmuyordu derinlik olarakta tam ayarında şu anda eton kullanıyorum kağıt konili infinity e göre bi tık ileride ama hepsini dinlemeyen aradaki farkı bilemez en temizi o paralara alın infinity i başınız ağırmasın![]()
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
evet ağırlık infinityden yana galiba mtx de kağıt konili ama pek kullanan yok galiba mtx
yabancı sitelerde çok met ediyorlar.. aslında amerikada falan iyi bir marka yabancı audio forumlarından takip ettiğim kadarı ile ama türkiye yeniliklere yeni markalara pek açık değil yer etmesi zaman alıyor.. bu mtv de eskiden pimp my car falan vardı onun sponsorluğunu falan yapmış bir firma yani öyle boş bir firma değil ama insan ister istemeden çekimser kalıyor kimseden olumlu bir şey duymayınca..
sorması ayıp compenant nedır
www.honda-tech.com
compenant denilen şey takım halinde satılan kolon takımı genelde 2 yollu ve 3 yollu olarak 2 tip vardır 2 yollu compenantlar tweeter mid crossover dan oluşur. genelde orjinal kapı yuvalarına kick panellere yerleştirilir. tweeterında yeri çoğu arabada hazırda ön dirsek arka kapı kolluk kısımlarında bulunur.. compenant takım aldınmı anfi ve basda şart olur.. kısaca coaxial kolonlar gibi her şey kolonun üstünde değil parça parça componentler halindedir.. benim bildiğim bu kadar) yanlış varsa arkadaşlar düzeltir
)
kagit hop ta frekans ıyı gelır tonlamalırı daha ıyıdır malze eger kagit ıse amma ıkı takım ınfınıty yapacaksan tiz lerini kullanma derım baska tiz bak sahsıı kanattım budur..
aslında soyle bır seyde yapıla bılır3 yollu cross alınıp kapıya 20 ve ya 25 cm bass sonra mıd bass sonra tiz sq ıcın yapılacakssa denemıstık cok ta ıyıı verım alındı
duzeltme spl ıcın olucak sq yazmıssım yanlıslıkla yaslanıyorum artık((
kapı ıcın soyle bır hesap cıkardım spl on ıkı kapı ya sadece 4adet 20cm bass 4adet ıyı kalıte mıdrange ıyı bır cross ıyı ve tadında calak tiz bunları yapacak kabılıyette usta tabıkkı 800 900 arası cıkar amma ucuru arabayı..
bu parcalar ayrı ayrı alınımasıı ve secılerek alınması lazzım..
kapıaya takılacak basslar mıd bass degıl bass olucak bunu caldırcak anfi d sınıfı degıl a+b sınıfı olucak thd degrı de max 0003 gecmıycek mumkunse abd yada ıtalyan malı olsun..
projeyi değiştirdik ön arka component yapmıycaz yani 2 takım component yapmıycaz bu konuda usta bir arkadaş arkaya alıcağımız comp ların tamamen ziyan olucağını yani israf olucağını arkada oturana yarıycağını söyledi bizimde arkada oturana yapma gibi bir olayımız yok arkadaş tesisatı kendine yapıyor o yüzden ön lere esk tarzı bir comp alıp arka kapıyada stock kolondan daha kaliteli bir coaxcial düşünüyoruz 60-70 rms lik en azından biraz iç hacmi doyurur alt tonlarda üst tonlarda zaten hsk ya yetişemez..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)