Kapali kutu ya da portlu subwoofer ne demek aciklayabilirmisiniz?
Portlu subwooferi hava deligi olmayan kabinde kullanirsam ne olur?
Kapali kutu ya da portlu subwoofer ne demek aciklayabilirmisiniz?
Portlu subwooferi hava deligi olmayan kabinde kullanirsam ne olur?
portlu sub dedıklerı delikli kabindeki subwoofer
kapalı kutuda deliksiz .
subwooferın portlusu portsuzu olmaz kabinde yada pandızottta calısanı olur.
kabınde delık varsa portlu yoksa portsuz kapalı kutu denır
Saol kardesim ayni dusundugum gibiymis. Fakat ozelliklerinde portlu olarak yazan wooferi portsuz kabine koyarsam bisey olur mu?
Ayrica wooferin arkasi kabine degerse bir sikinti yaratir mi?
sımdı portlu yada portsuz dıe hoparlor yoktur spl vardır.
sen ıster portlu yaparsın ıster portsuz
portlu kabın bass sesını uzatır
portsuz sert calar
yumusak subu portsuz yaparsan sıkıntı olmaz vs gıbı zaten baktıgın markaların cogu yumusak calar.
free aır sublar vardır kabıne ıhtıyac duymayan kabıne koyarsan daha verımsız calar.
subun arkası kabıne degmesı problem deıl yeterlı lıtreyı tuttur.
sen ısını gucunu hallet bnm sub ısı 10 gun sonraya kaldı .
henuz kabını yaptıramadım
1 hafta sonra fln gecerz senle bnm dedıgım yere aklındakı soru ısaretlerne cvp bulursun orda.
ben free air arıyorumda bulamıyorum jl in free air kombinasyonu iyi oda türkiyede yok.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
pioneerlerın cogu free air calıyor dıye bılıyorum yanlısmı bılıyorum.
jl de cok pahalı en uygunu bıle normal markaların referans serılerıne denk gelıyor nerdeyse.
pionnerın free airleri varda istediğim verimlilikde değil.. boyutlarıda kısıtlı.. jl ler yurtdışında falan ucuzda türkiyede ne hikmetse yurtdışı fiyatlarının 3 misli..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
bana almak ıstedıgın modelı yazarmısın alısverıs yaptıgım bı sıte var pek ucuz deıl ama bakıyım fıyatları ne alemde.
6w3v3 16 cm lik.. ebayda 100 dolara satılıyor türkiyede 300-400 tl lerde fiyatları.
DLS iridium 10" modelini aldim. İki gundur dinliyorum asiri memnunum herkese de tavsiye ederim. Biraz sert bi sub ama tonlarda da gayet yeterli. Punch control olmasa arabada duramam sanirim. En kisikta dinliyorum performansindan cok memnunum. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
@ruudvan yakin zamanda islemci dusunuyorum beraber gider konusuruz dm den yazarim![]()
bakıcam yurtdışına giden biri olursa gelirken aldırtıcam.
araba sonata pandizot üstünde aracın orjinal woofer yeri mevcut oraya takılıcak.. bagajın iç hacmini kabin olarak kullanıcak.. gerçi o bölgeye 20 lik de sığar diyen oldu.. bir tesisatçı 16 dedi bir tesisatçı 20 dedi ama benim gözümde 20 yi pek kesmedi 16 olur gibi..
amaç zaten bam bam diye bas vurması değilmüziğin alt tonlarını doyurması tamamen akustik bir mesele olaya biraz prof yaklaşıyorum yani güm güm bam bam ses değil amacım.
![]()
üstad zaten benimde kabin olayının üstünde durmamın sebebi ondan dolayı, free air ile alt frekansları alamayacaksın. frekans bandın orta ve üst seviyelerde olunca bu sefer istediğin kaliteyi bulamayacaksın. ancak kabin ile istenilen frekanslar elde edildikten sonra gerekli volume üzerinden ayar yapılınca istediğin kaliteyi elde edersin.
o zaman pandizot altı kapalı bir kabin yaptırabilir orjinalliğide bozmadan fazla.. ama tabi önceden bir dinlemek lazım dediğiniz gibi alt frekansları kaybedersek o zaman bir kabin olayı şart olucak pandizot altı mümkün mertebe orjinalliğide fazla bozmak istemiyorum..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)