Elindeki edison anfi eski model ama en sağlam modellerinden. Eski dükkan varken onlarca montajladık hiçbir sorun çıkmadı. Ses kaliteside emin ol iyi olacak.
Yalnız Alpine ile bass'ı beslediyse Edison ile orjinal hoparlörleri beslemesi ilginç olmuş. Eminmiyiz orjinal hoparlörlerin anfi ile beslendiğine.
- Nacizane tecrubeyle sabit kendi fikrimi söylemek isterim. Ben olsaydım eğer;
İlk yapacağım işlem hiçbirşeye dokunmadan önce ana ünite nedir ona bakardım. Eğer orjinal teyp ise kalite için işin biraz zor. Yok normal bir teyp ise paramı ilk yatıracağım şey ana ünite olur.
Benim aracımda eski dükkandan kalma malzemelrden bir sistem yaptım.Şöyle;
-Ön kapıda 1 takım 13 cm Boss marka orta kalite mid takımı var.
-Arkada ise bir çift oval hoparlör var pioneer.
-Bagajda ise biraz eskimiş pioneer champion serisi 30 cm bass var.
-Anfi olarakta macoustic 800.4 4*80 watt rms değeri olan bir anfi var.
-Teyp ise alpine cde 9842 olan eski teknoloji bir teyp var.
-Ön kapıdaki midler anfinin 2 kanalına, bass ise diğer iki kanala köprü olarak bağlı. Arka oval pioneer kolonlar ise teyp çıkışına bağlı.
E bu sistem ***** vasatın altında kaldı. Anfi zaten sorunlu çok ısınıyor ve kesme yapıyor, vs. Bass sesi araçta yok dencek kadar az var. Midler çok kötü çalıyor. Zaten arkadaki oval hoparlörler teybe bağlamnmış.
İlk işim Teyp almak oldu.
Pioneer 8350 teyp alıp takınca ses ciddi kaliteli bir hal aldı. Bass sesi ise epey bir titreşim yapacak kadar arttı.En az 10 katı arttı bass sesi ve vibrasyonu. Çok tesisat yaptık çok yapılmış araba dinledim. ona dayanarak şuan kalite olarak çok iyi bir ses aldığımı düşünüyorum. Eminim benim arabadaki sesi dinlesen ben bukadar olmasa bile razıyım dersin. Senin yazdıklarından az olsun ama kliteli olsun dediğin için bu şekilde söyledim.
Çok uzun yazdım ya

Uzun lafın kısası ana ünite 3 tane 4v (F + R + SW) rca çıkışlı olabiliyorsa işin %90'ı bitmiştir. Tofaş yada renault ise ses, Mercedes Bmw oluyor bir anda.
Ben tamamen uyguladığımı tecrübe ettiğimi gördüğümü yazdım. Karar vermek size kalmış. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Yine sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
(Bu arada anfideki ısınma bir nebze düştü gibi ve artık sorunsuz çalışıyor asla kesme yapmıyor.)