User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: audision bitten işlemci

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracımdada alpine olmasada ses işlemcisi var ve şahsen orjinal ana ünite ve anfisiz verim alınabiliceğini düşünmüyorum aksini idda edene saygı duyarım ama kulağımla dinlemeden inanmam..
    o kadar basit olsa niye yıllardır dev bir sektör var fuarlar var biz kolonlara anfilere kablolara ana ünitelere su gibi paralar akıtıyoruz alırız bir ses işlemcisi bağlarız orjinal ana üniteye olur biter ..
    şimdi birde yeni nesil araçların teyipleri beyne entegre birde ona uyumlusunu arıyoruz o olmasa ara interface ürünler alıp teyp ile beyni tanıtmaya çalışıyoruz uğraş dur .. kaliteli kablo bulamıyoruz yurtdışından kablo sipariş ediyoruz .. yani o kadar basit olduğunu şahsen düşünmüyorum..
    Ses islemcisi, eldeki parcalari cok daha verimli kullanmayi saglar, limit hala kullandiginiz parcalardir bunu arttirmaz.

Bu limitleri arttirmak icin hoparlorlere anfilere kablolara ve ana unitelere su gibi para akitiyoruz.

Ya da soyle anlatayim, elinizde bir arac var, herseyi stok 100hp, yazilim yaptiniz 120hp aldiniz.

Ayni 100hp araci aldik, motorunu actik tum parcalari degistirdik, turboladik vs vs yukledikte yukledik. Yazilimi yaptik, 250hp aldik.

Iste bitone buradaki yazilimla ayni sey. Elindekini daha verimli kullanmani saglayan bir cihaz. Limiti belirleyen hala sistemdeki diger cihazlar.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ses islemcisi, eldeki parcalari cok daha verimli kullanmayi saglar, limit hala kullandiginiz parcalardir bunu arttirmaz.

Bu limitleri arttirmak icin hoparlorlere anfilere kablolara ve ana unitelere su gibi para akitiyoruz.

Ya da soyle anlatayim, elinizde bir arac var, herseyi stok 100hp, yazilim yaptiniz 120hp aldiniz.

Ayni 100hp araci aldik, motorunu actik tum parcalari degistirdik, turboladik vs vs yukledikte yukledik. Yazilimi yaptik, 250hp aldik.

Iste bitone buradaki yazilimla ayni sey. Elindekini daha verimli kullanmani saglayan bir cihaz. Limiti belirleyen hala sistemdeki diger cihazlar.
    yazılarınız gerçekten çok açıklayıcı olmuş, zamanım olmadıgı için bu kadar ince detaylara yer verememiştim.

ses sisteminden kullanılan her parça bir şekilde sese olumlu yada olumsuz mutlaka etki eder, kullanılacak cihazların kombinasyonu önem arz eder. burada kablo kesitinden uzunluguna direnç katsayısına kadar herşeyi ele alabiliriz.

asıl konuya gelmek gerekirse, herhangi bir markanın en basit işlemcisi bile sistemde ciddi fark yaratır. burada bahsedilen işlemciler zaten üst sınıf ürünler arasında yer aldıgından elde edilecek kazanımı tartışmaya bile gerek yok; fakat asıl önemli olan noktaları değerlendirmek gerekli. giriş sınıfı yada orta alt sınıf olan bu ürünlerde bu kadar ciddi bir işlemci kullanmak gereklimi. şahsi görüşüm kesinlikle ama kesinlikle kullanılmamalı.

1- cihaz için ayrılan bütçeye sistem upgrade için harcamak daha mantıklı olur.
    2- mevcut cihazlarda elde edilecek verim kazanç/harcama konusunda sınıfın çok altında kalacak.
    3- bu cihazla ayar yapacak saatlerini verecek hakkı ile kullanancak pek kimse yok (hobi haricinde ugraşanlar dışında dünya para isterler)
    4- aracının akustik ortamı yetersiz oldugu için bir çok ses arada kaybolacak ve sen daha duyamadan perdeleyecek parazitler yüzünden yine boşa para ve emek sarf etmiş olacaksın.

belirli bütçe ile sistem kurmak planlı hareket etmeye gerektirir, aynı araba örnegindeki gibi. önce aracını yürür hale getirip sonra motorunu modifiye etmen gerekli. motorun ne kadar güçlü olursa olsun kabak lastiklerin oldugu sürece gücü kullanamazsın.

idareten ana ünite alıp, daha sonra sistemini geliştirerek devam edersen çok daha iyi sonuçlar alırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cumhur, güneş komple sıkıyo
    bit midir nedir ondan bi halt olmaz hep para tuzağı bunlar
    bana da itelemeye kalktı üstelik motora 100HP verir dedi
    vatan kompüterden 100 liraya roadstar al geç

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aktif sureceksen bitten 4 input kanali yuzunden zaten yetmeyecektir, 8 inputa sahip bitone alman gerekecek.

Pasif sureceksen bitten yeterli olabilir, ancak unutmamak lazim ki bitten'de dijital giris ve bazi
    olum erkek adam her zaman aktif sürer, pasif bize ters
    son olarak bir yanlışını düzeltecem
    bitten bitone'dan 10 kere daha iyidir
    çünkü 10>1
    (model numarası artınca daha iyi olur)

Alıntı ibrahim1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tesisatcı bana bunu dedi ne işe yarar. Orjinal teype takılıyormuş ve normal pionner gibi teyplerden çok daha iyi ses alınıyor diyorlar. Bir bilginiz varmı ?
    bu kadar esprik yeter konunu dağıtmayayım

kendi çapımda bu tip sistemlerle uğraşıyorum, halen DSP kullanarak sağ-sol 2 yollu ön ve subwoofer olmak üzere fazla karışık olmayan bir sistem kullanıyorum.

arkadaşların söyledikleri doğru olmakla birlikte DSP'li ve DSP'siz sistemler bularak kendi albümlerinden birkaçını ve kaydının iyi olduğu bilinen bazı albümleri dinleyerek olayı tecrübe etmeni şiddetle tavsiye ederim. müzik sistemi konusu işin içine DSP/xover/tuning vs. girdiği zaman yazılı anlatılacak birşey değil.

kaydının iyi olduğu bilinen albüme örnek olarak sana Direstraits/Brothers In Arms (1985) albümünü öneririm .

ama test için damet ekalın'dan şöyle giderli bi şarkı falan çalarsan pek bişey ifade etmiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunların hepsinden çıkan sonuç pionner sanırım

aakdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

kendi çapımda bu tip sistemlerle uğraşıyorum, halen DSP kullanarak sağ-sol 2 yollu ön ve subwoofer olmak üzere fazla karışık olmayan bir sistem kullanıyorum.

arkadaşların söyledikleri doğru olmakla birlikte DSP'li ve DSP'siz sistemler bularak kendi albümlerinden birkaçını ve kaydının iyi olduğu bilinen bazı albümleri dinleyerek olayı tecrübe etmeni şiddetle tavsiye ederim. müzik sistemi konusu işin içine DSP/xover/tuning vs. girdiği zaman yazılı anlatılacak birşey değil.
    Sen önce o fazla karmaşık olmayan sisteminde auto-tune'dan vazgeç ve HPF'yi devreye al Hoparlorlerinin çalamayacağı frekansları çaldırmaya çalışıyorsun sonra bu iş çok karmaşık, yazmakla olmaz, bık bık

Ana soruya dönelim: müzik dinlemek senin için önemli olabilir ancak bununla uğraşmaktan keyif almak zorunda değilsin. Uğraşmaktan keyif almazsan, o BitOne (ya da Ten) sana ızdırap olur. Dinlediğin müzik tarzına göre her seferinde preset olarak yaptığın ayarları seçmen gerekecek. Rock müzik için yaptığın ayarla klasik müzik dinleyemeyeceksin, rahatsız edecek. Bir müzik türü için yaptığın ayar, aynı müzik türündeki başka bir parçada kulağını tırmalayacak ve gene ayara başlayacaksın. Bütün bunlar araba gibi şekilsiz, gürültülü bir ortamda daha iyi müzik dinleyebilmek için.

Bence fazla uğraşmak istemiyorsan Pioneer al ve devam et. Aldığın ana ünitenin HPF, 5 band ve üzeri EQ ve bulabilirsen LPF ayarlarının olmasına özen göster. Bunlarla makul bir dinleme keyfi yakalayabilirsin.

Gene konudan uzaklaştım esas soruna dönüyorum: bu işlemciyi aracın ana ünitesi ile kullanırsan, pioneer'dan daha temiz bir ses alamazsın. Eğer senin için aracının orijinal ana ünitesini kullanmak herhangi bir sebepten dolayı zorunluluksa (çalınmasını istememen, aracının uyumsuzluğu vs.vs.), o zaman ana üniteden bağlamak yerine araya ses işlemcisi koymanın faydası olacaktır.

Daha da iyisi Güneşin söylediği media kutusu. Çalınan double dinin yerine sadece ekran koyacaksın. Media kutusu ve bit one alacaksın, o zaman dinlediğin müziğin kelitesi dramatik olarak artar. Bu noktada da en başa dönüyoruz, uğraşmak istiyor musun böyle bir hobi ile? Cevabını kendin ver. O zaman kadar Pioneer'a devam.
    Knowledge is a deadly friend, when no one sets the rules.
    The fate of all mankind I see is in the hands of fools.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)