User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: 38 cm Defcon için kabin..

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

38 cm Defcon için kabin..

merhabalar aracımın mid işini hallettikden sonra bagajımda bulunan 2 adet 25 cm z5500 sublarını değiştirmeye karar verdim bagajım 20 cm kadar yükseldi bu yüzden taban ile panzot arasında 42 cm boşluk var fiberden kabin yaptırıcam maslakta
    şimdi benim istediğim ses kalitesi tonları tek tek almak böyle heryeri sallasın böğürsün istemiyorum birsürü tip kabin var en çok merak ettiğim bandbass
    bunda bassın iki tarafına kabin olarak kullanılıyor , ayrıca kapalı kutu falanda var ben ses kalitesi ve dip bassları duymak istiyorum net bir şekilde yardımcı olabilirmisiniz ?

defcon 1000 rms 2+2 ohm amfim ise macoustic 1000.1 1 ohm 1000 rms

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sierra defcon ama kaç cm ? bandbass benim ses kalitesinde tercih ettiğim bir kabin tipi olsada 20 ve 25 cm üzeri basslarda ciddi sorun teşkil eder. hem istenilen frekans bandında sorun yaşarsın hemde bandbass x2 kabin büyüklüğündedir. elindeki z5500 basları bu iş için çok daha uygun olur.

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapalı kabin üst frekanslarda, portlu kabin alt frekanslarda, bandpass kabin ise her iki frekans bandında da kullanılır. bandpass ın dezavantajı tasarım zorluğu ve daha fazla hacim kaplaması. bandpass ın da kendi içinde dereceleri var aklında bulunsun
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kapalı kabin üst frekanslarda, portlu kabin alt frekanslarda, bandpass kabin ise her iki frekans bandında da kullanılır. bandpass ın dezavantajı tasarım zorluğu ve daha fazla hacim kaplaması. bandpass ın da kendi içinde dereceleri var aklında bulunsun
    her kabinin çalışma aralıgını kendin tayin edersin bunda en önemli etken kullanılan sub ve anfiden ayarlanan kesim frekanslarıdır. sadece portlu kabin için bile örnek vermek gerekirse port uzunlugu ile oynadıgın zaman sesin tonundaki değişeme inanamazsın.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    band bass kullanmıştım bi ara.. pek teknik terim bilmem ama upultulu ve boğuk çalıyodu.. ama daha güçlü titretiyodu etrafı normal kabindeki haline göre.. pek senin aradığın şey olduğunu sanmıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bass 38 cm maslakta yalçın abi kabini yapıcak ona göre başlıycam alt tonları istiyorum orjinal kabini yetiyordu ton olarak , fakat yer olmadığı için fiberden bassı sığdırmaya çalışcaz yükseklik olmadığı için bass duruşunu eğimli olarak devam ettiricek portu ise l şekilde düşünüyorum rusyadan bir arkadaş port çizimi yaptı yolladı labirent gibi onuda koyucam tam bittiğinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her kabinin çalışma aralıgını kendin tayin edersin bunda en önemli etken kullanılan sub ve anfiden ayarlanan kesim frekanslarıdır. sadece portlu kabin için bile örnek vermek gerekirse port uzunlugu ile oynadıgın zaman sesin tonundaki değişeme inanamazsın.
    evet bu konuda haklısınız, anladığım kadarıyla arkadaş sadece alt frekansları istiyor bu durumda portlu kabin tercih etmesi onun için daha mantıklı
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 adet tasarım yaptı hangisini beğenirsem hepsi
    Resp: 16hz. - 57hz

port tuneleri 35 38 44 hz

hangisini beğenirsem onu yapıcaz bagaja sığacak şekilde yaptı tasarımları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 adet tasarım yaptı hangisini beğenirsem hepsi
    Resp: 16hz. - 57hz

port tuneleri 35 38 44 hz

hangisini beğenirsem onu yapıcaz bagaja sığacak şekilde yaptı tasarımları

tasarımlar kime ait, çok hoşuma gitti. açıkcası ilk 2 kabini anlamadım. 2.kabin zaten hiç anlaşılmıyor içi görünmediği için ama 1. kabinde bir tür portlu kabin sanırım, 1. kabin portlu kabin ise hesaplamalar nasıl-neye göre yapıldı? 3. kabin zaten bildiğimiz portlu kabin, diğer 2 kabini anlamadığım için şu aşamada 3. kabini seçer 30hz frekansa tune etmeye çalışırıdım
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tasarımlar kime ait, çok hoşuma gitti. açıkcası ilk 2 kabini anlamadım. 2.kabin zaten hiç anlaşılmıyor içi görünmediği için ama 1. kabinde bir tür portlu kabin sanırım, 1. kabin portlu kabin ise hesaplamalar nasıl-neye göre yapıldı? 3. kabin zaten bildiğimiz portlu kabin, diğer 2 kabini anlamadığım için şu aşamada 3. kabini seçer 30hz frekansa tune etmeye çalışırıdım
    blaine perkins diye bir arkadaşımız ücreti karşılığında size çizim yapıyor arabanı söylüyor ve bagaj ölçülerini belirtiyorsun paypaldan ödeme yapıp çizimini yolluyor
    bassın özelliklerine ve kullandığın amfiden herşeyini soruyor.
    referanslarına baktım ben herkes övgü yağdırıyor bende trden bi arkadaşın re bassını dinledim çıldırdım bagaja bi baktım 25 cm ikitane ama yıkım ve ton aynı anda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadi ya, peki sorması ayıp ne kadar bir ücret bu?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kabinler için özel olarak üretilmiş programlar mevcut ama ciddi deneyim gerekli. tamamen akustik odaklı kabinler. tabi bunu algılayacak kulak hassasiyeti çok çok önemli. spl değilde sq sistem kuranlar için verilen emek sarf edilen maddiyata sonuna kadar deger, ama spl yapacagım diyen bir kullanıcıya (ileri düzeyde sistem kurmuyorsa-yarışma tipi) bu kadar para yada emek harcamasına gerek yok bence.

fiberden kutu yapacaksanız boşa bu kabinleri uygulamak için ugraşmayın, iç yüzeyin tamamen düz olmadıktan sonra tüm frekanslar kayma yapar bir dar litrede kullanacaksanız belirli bir seviyeye kadar çok iyi çalsada o eşiği geçtikten sonra çok fazla distorsiyona ugramaya başlar. en mantıklısı kabini komple mdf ile yapıp sadece görsel olarak üstten fiberle şekil verin.

kabin olarak 2. seçenek sesin tadına varırsın.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kabinler için özel olarak üretilmiş programlar mevcut ama ciddi deneyim gerekli. tamamen akustik odaklı kabinler. tabi bunu algılayacak kulak hassasiyeti çok çok önemli. spl değilde sq sistem kuranlar için verilen emek sarf edilen maddiyata sonuna kadar deger, ama spl yapacagım diyen bir kullanıcıya (ileri düzeyde sistem kurmuyorsa-yarışma tipi) bu kadar para yada emek harcamasına gerek yok bence.

fiberden kutu yapacaksanız boşa bu kabinleri uygulamak için ugraşmayın, iç yüzeyin tamamen düz olmadıktan sonra tüm frekanslar kayma yapar bir dar litrede kullanacaksanız belirli bir seviyeye kadar çok iyi çalsada o eşiği geçtikten sonra çok fazla distorsiyona ugramaya başlar. en mantıklısı kabini komple mdf ile yapıp sadece görsel olarak üstten fiberle şekil verin.

kabin olarak 2. seçenek sesin tadına varırsın.
    kabine arabayı almaya gittiğimde yalçın abi karar vericek, sadece bir bölümü fiber olabilir oda belki çünki bunları birde bagajdan içeri sokamk var birde kolay girip çıkması gerekli benim için, fiberin kalınlığı iyi olsa fark olurmu yani fiber olması kötümü ? yüksek seste kalite istiyorum açıkcası ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kabine arabayı almaya gittiğimde yalçın abi karar vericek, sadece bir bölümü fiber olabilir oda belki çünki bunları birde bagajdan içeri sokamk var birde kolay girip çıkması gerekli benim için, fiberin kalınlığı iyi olsa fark olurmu yani fiber olması kötümü ? yüksek seste kalite istiyorum açıkcası ben
    sen zaten kafadan gol yemişsin uzatmalarda berabere kalırmıyım diyorsun

yüksek seste kalite istiyorsun ama mecburen hacim küçülecek diyorsun. bu durumda zaten eskiye nazaran direk gücün düşecek, bir seviyeden sonra ses artsada bass bozulmaya ve aynı seviyede kalmaya devam edecek. bahsettigin kişiyi tanımıyorum, o yüzden ne yapacak ne edecek yorum yapamam. madem söküp takabileceğin bir kabin olacak o zaman birazda yorulmayı göze hakkıyla çalacak bir kabinde kullan. mümkünse fiberden de uzak dur.

son olarak halen 2x 25 cm (z5500 bası) ile band-pass kabin yapmanı tavsiye ediyorum.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen zaten kafadan gol yemişsin uzatmalarda berabere kalırmıyım diyorsun

yüksek seste kalite istiyorsun ama mecburen hacim küçülecek diyorsun. bu durumda zaten eskiye nazaran direk gücün düşecek, bir seviyeden sonra ses artsada bass bozulmaya ve aynı seviyede kalmaya devam edecek. bahsettigin kişiyi tanımıyorum, o yüzden ne yapacak ne edecek yorum yapamam. madem söküp takabileceğin bir kabin olacak o zaman birazda yorulmayı göze hakkıyla çalacak bir kabinde kullan. mümkünse fiberden de uzak dur.

son olarak halen 2x 25 cm (z5500 bası) ile band-pass kabin yapmanı tavsiye ediyorum.
    aslında z5500 leri eve çıkarmayı düşünüyordum o yüzden defcon tercih ettim

bandbass olursa arkada kapalı bir kutu olacak.. biraz görsellik için kalın fiber glass kullanılabilirmi ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)