megane 2 sedan arac var önlere alpine spg 13cs hoparlör taktırmayı düşünüyorum Pioneer MVH-150UB gibi bir teyip alayım diyorum güzel tatminkar ses elde edermiyim. Beklentim orjinal jbl yada sony sistemli araçlar tarzı çalsın.
megane 2 sedan arac var önlere alpine spg 13cs hoparlör taktırmayı düşünüyorum Pioneer MVH-150UB gibi bir teyip alayım diyorum güzel tatminkar ses elde edermiyim. Beklentim orjinal jbl yada sony sistemli araçlar tarzı çalsın.
Yanına bir de anfi koysanız çok daha iyi olur aslında. Yani teybin çıkışı bir yere kadar kaldırır diye düşünüyorum. Ben olsaydım kendi kolonlarını kullanırdım. Zaten 4 hoperlör vardır sanırım önde ve arkada. Bunları çıkışları güzel bir teyp alırım, kolonları teypden beslerim, bir tane de mono anfi alıp anfiyle de sadece sub beslerim. Hem imkanınız olursa güzel bir sub da koyarsınız. Ön kolonlarınız kötü değilse kolona vereceğiniz parayı anfiye verirsiniz. Belki de biraz daha üstüne koyar ufak bir bass alırsınız, çok güzel de dinlersiniz diye düşünüyorum. Tabiki siz bilirsiniz. benim kendi fikrim.
component kullanıcaksan teybin çıkışı yetersiz kalır amfi şart.. alıcağın component sanırım 60-65 rms civarı bir şeydi teyp ile olur ancak %40 %50 verim ile çalıştırırsınız..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bende de pioneer deh 2550 usb modeli var iki adet de pioneer Ts 6995 kayığım var amfi olmadan hiç güzel bas ve yüksek ses kalitesi alamıyorum amfi şartmıdır bu durumda daha doğrusu amfi bu saydığım eksiklikleri giderebilirmi ?
Ts 6995 sağlam coax dır 100rms falandı dimi anfi ister tabiki teybin çıkışı en fazla 40 bilemedin 50 wattır
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
13cm için seçtiğim hoparlorler fiyat performans olarak iyimidir ? birde amfi tavsiyesi yazabilirmisiniz.
Ozaman amfiyle beslenirse güzel sonuçlar elde edilebilir teşekkür ederim yanıtınız için
Hocam ben magnat aldım fiyatları sıfırı 150-160 civarı bahsettiğim teyip var amfi ve boofer cıkısı var teyibin 2 kayık ve 1 booferi bagladık amfiye 4 kanallıydı amfi ve gerçekten başarılıydı kısılma kesme problemi yasamadım kesinlikle..
şimdi 65 rms lik hoparlörleri 4x50 w teyp beselemez mi amfi almama gerek varmı ?
beslemez diye bir şey yok çalar elbetki ama 65rms lik bir kolonu 10-15 rms değerinde çaldığını düşün öyle çalar.. ama çalarmı çalar..
anfisiz olarak min maliyetle sistem kurmak istiyorsan pioneer paket olarak satılan sistemini kullan, sen kurmak istiyorsan pioneer ana ünitede 3... serisinden altını alma, hoparlörlerde tercihini mümkünse dinleyerek ve rms değerleri düşük olan hoparlörleri seçersen sıkıntısız şekilde müzik dinlersin.
500 lira bütçem var teyp dahil, güzel bir ses elde etmek istiyorum hoparlorler 13 cm olacak kapılara takıcam çünkü görüntü bozulsun istemiyorum, spg 13 cs leri amfi ile beslersem güzel ses almazmıyım ? çunku bu 60-70 liralık düşük rms li hoparlorler standard arac uzerındekılerınden pek farkı olmaz gibi geliyor.
4x50 olanlar 18 w rms 40x60 olan serilerde 25 w rms'dir.
konuya geri dönecek olursak ön kapılarda bir kaç model (markaların içinden 1 -2 model) harici kapılarda bass tonlarında mutlaka bozulmalar yaşayacaksın, o yüzden ilk olarak seçeceğin çn kapılarda kullanacağın coaxlar olmalı seviyeyi üstte tutarsan daha memnun kalırsın arka pandizotta daha çok sesten ziyade bass amaçlı kullanmış olacaksın.
o kadar para harcama kardeşim orjinal kolonlarını hiç çıkarma patlak değilse , patlaksada bence orjinal kolonlarının patlak olmayanlarını bul tak orjinal teybine aux girişi yap benim gibi telefondan müzik açıp dinlersin. bi abimin meganına paynır mid aldık 100 liraya orjinal gibi ses çıkmıyordu. karar senin
SENSİN.
renonun orjinal hoparlörleri çok dandik 4 tane 30-35 w rms hoparlör 2 tanede tweeter takarsanız hissedilir derecede artış olur teyp ayarındanda sesi -4 kadar arkaya verince müzik sadece önden değilde komple duyuluyo güzel oluyo![]()
ek olarak ortalama bi anfi bass takviyesiylede gayet güzel ses alırsınız
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)