Onların hiçbiri değil benim araç 2013 aralık çıkışlı sony müzik sistemli
Printable View
fordların hepsi sony müzik sistemli değilmi zaten..
Aracının iç konsolu böyleyse zaten tek ekran değişir aracında akıllı ekran takarlar..
http://image.motortrend.com/f/roadte...id-cockpit.jpg
şu tip yada buna benzer bir şey..
Connecting site...
3D UI ,android 4.0 Car DVD gps For Ford Focus 3 2012 2013 C MAX cmax 2011 With 3G wifi GPS Navigation Radio RDS Bluetooth-in Car DVD from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com
önlere komponent arkaya oval takan birine 4 kanal amfi yeterli olurmu, birde 4x 2 ohm meselesi nedir; ohm cesidine gore rms degisiyor, nedir mantigi?
direnç arttıkça kolonlardan çıkan ses oranıda sertleşir.. rafine bir sesden ziyade daha agresif ses çıkar. tabi kolonların markanın karakteristik yapısıda yapılıcak proje tarzıda önemli..
ben her zaman 4ohm dan yanayım ama türkiyede genelde 2 ohm'dan kestirmeden yüksek değerler almayı severler..
@darkmoon
driver rezistansı ile ses tonunun hiçbir ilgisi yok
istediğin ohm'da tak çal...
harmonik distorsiyonun da ses tonuyla bir ilgisi yok,
sesin tonu dediğimiz şey zaten koca bir derya deniz,
ton sertleşir yerine midler ön plana çıkar falan desek yine THD veya SNR gibi sinyal değerleri ile açıklanamaz.
uzatmadan kısaca yazıcam empedans değeri yükseldikçe yani Hoparlör direnci 4 ohmden 2 ohm düştüğü vakit hoporlör amfiden fazla akim ceker amfinin distorsiyonu artar ısınması artar ve ses kalitesi düşer. bunun için amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok ..
hoporlör dandirik bir hoporlör ise kısa vadede patlaya bile bilir.. zaten elektriği kaçağı dışında koni tamiri denilen şey bu tür şeylerden oluyor genelde.. gerçi anfilerdeki elektrik kaçağıda dolaylı yolda bu nedenle oluyorya neyse uzun hikaye :)
Oem ana ünite ile çok fazla bişey beklenmemeli, fakat tesisatı yapacak kişinin bakmasında yine de fayda var diye düşünüyorum. Bununla beraber kablo ekipmanı da kaliteli kullanılırsa ciddi bi fark oluşacaktır. Çoğu kişi aynı ürünleri yazmış zaten,rockford fosgate sesini dinleyenler bilir, fiyat konusunda çokta üzmez.
müzik olayı çok çeşitli ve karmaşık..
ben bir multimedia işine giriyim dedim 4 defa sistemi bozdum fikirler değişdi mantık değişdi bakış açısı değişdi kısaca hala parça topluyorum neyse sonuna yaklaşdık tünelin sonundaki ışık ufak ufak görünmeye başladı :)